15tilføjet af

Pizza-sten

Nogen, der har gode eller dårlige erfaringer med sådan en pizza-sten til en alm. ovn?
tilføjet af

Pizza Sten

Hej Lars,
jeg har en sådan pizza sten - bruger den både til pizza og til at bage brød på. Både pizzaerne og brødene får en lækker skorpe, som ellers er svært at opnå på en almindelig bageplade.
Ulempen er, at det tager væsentlig længere tid at opvarme ovnen til det ønskede antal grader, da stenen er længe om det blive varm.
Venlig hilsen,
MIW
tilføjet af

Pizza-sten

HEj Lars
Det er helt genialt - pizzastenen gør at du får pizza som når du køber dem.
Vi er helt holdt op med at købe pizzaer - især fordi du kan have alle ingredienser i fryseren. Dej kan laves og fryses i portioner, tomatsauce, ost og fyld - kan altsammen fryses, så du lige kan tage det op og hurtigt lave en pizza. Ok - det tager lidt tid at varmen ovnen op. Vi bruger det også til gæstemad - selv om man kun laver en pizza ad gangen. Så kan man deles og sidde og hygge i køkkenet. Kan VARMT anbefale dig at købe en sten..
tilføjet af

Helt enig (næsten)

Hej
Vi køber heller ikke pizzaer mere - hjemmelavede pizzaer er meget, meget bedre - og lette at lave. Men det med at fryse dej ned, er jeg ikke så varm på. Det bliver ikke helt det samme. Men ost og tomatsauce. Og man kan lave dejen dagen i forvejen.
tilføjet af

Opskrifter

Det lyder meget godt!
Har lige købt en stor sten med tilhørende træspartel til 180,- i Imerco...
Regner med at prøve den i næste uge...
Men jeg mangler nogle gode opskrifter på alt, hvad der har med pizza at gøre...
tilføjet af

pizza opskrift.....

Hejza
Det er kun fantasien som sætter grænser.
Husk altid at komme osten på lige efter tomatfyldet.
Prøv med gorganzola ost det gi´r en kanon smag.
Brug AMO pizza mel til at lave dej af.... langt den bedste...
tilføjet af

Tomatsauce/Weber grill

Vi bruger også altid pizza sten når vi bager eller laver pizza i Weber grillen. Tomatsaucen er vigtig. Man kan sagtens bruge en dåse flåde tomater, men husk at svits et løg og brug rigelig timian og oregano som krydderi. Kog den godt igennem og lad den blive kold. Der skal ikke smøres alt for tykt på pizzadejen. OBS: Vent med at sætte stenen på grillen før pizzaen er på. Stenen kan nemlig blive for varm og det betyder at dejen bliver alt for sprød/sort.
tilføjet af

Billig pizzasten

Da min kæreste og jeg købte vores hus, blev vi også samtidig de lykkelige indehavere af en stak granitfliser, som man bruger til badeværelser. De er ikke så tykke (ca. 0,7 cm), men er fortræffelige som pizzasten. Du kan faktisk købe 6-10 stykker for samme pris som en "rigtig" pizzasten fra Imerco.
Mht. mel, så er det nok svært at få bedre mel end det fra Aurion i Hjørring. De har også durum mel, som i den rigtige blanding med hvedemel giver suveræne pizzaer.
tilføjet af

pizza opskrift

Følgende er opskrif jeg har fået hos den lokale Ali Babba pizza, og dem jeg laver selv smager næsten ligesom Ali's. Man ksal ha en rigtig pizza ovn for lige at få det sidste touch!
sauce: fl. tomater, løg, hvidløg, en skvat GOD oliven olie, godt med salt, peber, oregano, basilikum (frisk er bedst), merian.
Op i blenderen med hele molevitten, og her kommer det vigtigste. Det skal stå og trække, jo længere jo bedre. jeg laver altid saucen dagen før.
Dejen:
alm hvedemel glem alt om dürum hvede og andet så kaldt pizza mel.
lunken vand, gær, en skvat olie, salt, sukker.
røres sammen til en smidig dej.
Igen her kommer det vigtigste...
Så snart den er æltet færdig proppes den i en bøtte eller hvad man nu har, bare der bliver lukket tæt. og så skal temperaturen i køleskabet helst være under 5 grader.
Så skal så stå der i mindst et par timer. Gerne natten over.
Det giver en meget sej dej som virkelig kan strækkes og trækkes. Og en dej som virkelig blievr sprød og "bobler" op
Dejen rulles ud, sauce på, ost og ingredienser.
Ovnen skal være oppe på fuld knald, jeg har ikke selv en sten, så jeg lader pladerne være inde i ovnen mens den varmer op.
Af nød bruger jeg så en skræebræt som skovl/palet når den færdige pizza skal ind på den glo hede plade i ovnen.
Ved i forresten hvorfor mange syntes at skorperne på en pizza smager så godt? Jeg nsakker om en pizza som er lavet i hånden, ikke en der er rullet ud.
Syren som sidder i ens hænder overføres til dejen, når man så arbejder med dejen og svinger den rundt i luften vil centrifugalkraften få syren ud til kanten af dejen. dejen kombineret med en syren fra ens hænder giver så lige lidt ekstra smag... I shit u not, fik det af vide af en pizza bager da jeg var på ferie i Italien.
Bon appetit...
tilføjet af

den bedste pizza dej uden komprimi

det ka jeg varmt anbefale men husk ovnen ska være så varm som mulig helst mellem 250/ 280 dejen ska laves på følgende måde ta 2 stk skåle med 3dl lunkent vand den ene med gær i ca 8 gram den anden med hav salt ca en spise fuld tilsæt melet i den med salt og rør samtidig ælt dejen til en god fukti dej der efter gøres det samme med den anden skæl med gære og når den er ældet blandes de to ælt godt igennem læg dejen i små beholdere der svare til en pizza med lidt oliven oil smurt på sæt det i køleskabet i 12/24 timer og tag det ud og stil det et lunt sted i 3 timer inden brug så får du den bedste pizza dej det er den ægte måde a gøre det på i følge de bedste italiensk pizza bagere og det virker dejen bobler op og smager mimelsk ps brug helst durum mel men hvedemel ka også bruges man ka evt blande durum og hvede brug gouda ost og lav sausen a de bedst øko tomater du ka få fingrene velbekommen
tilføjet af

Pizza på pizzasten

Hej
ER der nogen der kan fortælle hvor lang bagetid der er på pizza, når den bages på pizzasten i ovn ??
tilføjet af

pizza kort tid!

hej!
jag är bagare och har bakat på en av oslos bästa pizza platser, där gräddade (stekte) pizza i max 3 eller 4
minutter. en tempratur på ca. 300-350 grader. men passa på så ni inte bränner!
tilføjet af

nja..

hej!
tror du har missuppfattat hur det funkar, hela poengen är att stenen ska vara varm när du sätter in pizzan. och att du skal steka pizzan kort tid. för att du skall kunna detta så måste pizzan vara väldigt tunn.
lycka till!
tilføjet af

Fra køkkenbord til ovn?

Har netop for første gang fået en fantastisk pizza på vore nye pizzasten (følger med en Smeg-ovn). Vi lade stenen i ovnen og varmede den op, men fik store problemer med at få den ubagte pizza fra køkkenbordet ind på stenen. Dejen klistrede til pizzaspaden. Hvordan gør man? Nogen tips?
tilføjet af

Groft Durum mel

Jeg har hørt at groft Durum mel gør trick'et
tilføjet af

tips til at kunne rede en ubagt pizza, som er klistret fast til skovlen.

jeg har nu arbejdet med pizza knapt 4 år nu... og der har været de situationer hvor den ubagte pizza har siddet fast i skovlen... som regel har man to skovle, den skovl hvor pizzaen er klistret fast tager du så den anden skovl du har og sætter den ind under pizzaen og så trækker du skovl et tilbage(skovl 1 den skovl pizzaen var klistret fast i). derefter har du sådan en spartel som man bruger i nogle pizzarier, der tar du lidt mel på og så presser du lidt mel ind med spartlen og så når den skal skovles op igen tar du skovlen og giver den lidt mel så er den normalt igen...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.