Hejsa
Jeg har fået en del rabarber af en jeg kender og søger en lækker opskift på en tærte som jeg kan lave af dem... kunne jo slå op alle steder og finde en , men hvis nu der er nogen der har en lækker opskrift de ved er god og smager godt vil jeg gerne hører fra jer..
desuden har jeg fået en masse ribs også ... tænkte på at lave saft af dem, men hvis der er nogen der har nogle gode ideer til hvad jeg ellers kan lave af dem hører jeg også gerne fra jer..
knus og god sommer
tilføjet af tofly
Uhmmm rabarber
jahh denne her har jeg prøvet og den er rigtig god http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=24480
Ellers vil jeg foreslå dig at lave rabarber/jordbærmarmeladen fra "Den grønne syltebog"
Det smager virkelig himmelsk (husk at gemme de fyldte glas godt så folk ikke nupper dem 😉 )
tilføjet af rabarber tøsen
nemt
hold da op det ser els nemt ud.. at lave den tærte.. jeg har nemlig aldrig prøvet at lave sådan en før, men nu fik jeg tilbudet om nogle og det kunne jeg ikke sige nej til.. tusind tak for opskriften , den må jeg prøve at lave..
knus og god sommer
tilføjet af jacob-kok
opskrifter.dk
Prøv opsktifter.dk og lad så vær med at spilde vores tid på ligegyldig snak om madopskrifter på en debat side.
vh jacob
tilføjet af rabarber tøsen
Luk dog
en vis ting.. der skal vel være plads til alle... og nu er der jo en katagori herinde som hedder MAD OG VIN... og opskrifter er jo en del af mad...
tilføjet af tofly
DU kunne ...
Jo lade være med at gå her ind og svare op indlæget hvis det ikke interesserer dig.
Det står dig helt og aldeles frit, finde noget der har din interesse. Det kan ikke
være mere svært end at spilde din tid med at bøvse her! Og så midt i maden?
tilføjet af hoenemor1001
Nogle af ribsene
...skulle du prøve at bruge til "rysteribs".
Ribsene ribbes og skylles. Vandet drypper fra. Fryses i passende portioner eller løsfryses og kommes i en stor pose, så du altid kan tage en passende mængde op.
Når de skal bruges:
Tag en passende portion ribs op af fryseren.
Kom dem i en skål, hvor der kan sættes låg på. Hæld sukker på efter smag.
Sæt låget på skålen og ryst det godt og grundigt, så ribs og sukker er blandet.
Tag låget af og lad det stå, indtil ribsene er næsten tøet op (tiden afhænger af portionsstørrelse, men en time hjælper meget!).
Bruges i stedet for syltetøj til traditionel dansk varm mad - f.eks. kalvesteg, flæskesteg, julemad el. lign.
mvh hønemor1001
tilføjet af adniL
luxus udgaven
Hejsa den du fik er god, men jeg har luxus udgaven. Har selv haft rabarber i haven i 10 år og har lavet masser af experimenter...og denne er en winner every time.
1 kg rabarber
160gr hvid sukker
2 spsk rabarbejævning
.......
80gr brun farin
90 gr mel
10 makroner
110gr smør
.........
kom rabarber hvid sukker i en gryde og lige kog op, kom 2 spsk af rabarbe jævning opløst i ½-1 dl vand i og kom det så i et ildfast fad. Lav smuldredej af resten af ingredienserne...og kom gerne evn. 1 spsk havregryn i også også ind i forvarmet ovn 200 c i 15-20 min...og piskefløde med 10-15 knuste makroner til..namme namme nam