Hvorfor kan man aldrig lave risengrød - oven i købet af minutris - uden det altid sætter sig fast på bunden❓Jeg rører rundt hele tiden.
Jeg spekulerer somme tider over, om det er fordi man skal bruge en tykbundet gryde til sådanne retter..?
tilføjet af mesterlære
alm grødris
skal du bruge, JA og man skal være i køkkenet når man laver det...ikke på SOL.
tilføjet af skraldespandsgourmet
Oldgammelt trick.
Put den ønskede mængse ris i gryden og hæld vand i så det knapt dækker. Tilsæt lidt salt.
Rør under varme til risene er "glasagtige" tilsæt mælk under omrøring.
Når kogepunktet er nået lader du det under omrøring koge ca 1-2 min.
Tag gryden af og pak den ind i et par viskestykker og håndklæder, sæt den i din seng og pak den godt ind i din dyne, og lad det stå i ca 1 time. varm det igennem og du har dejlig risengrød der ikke er svedent. Du har sparet strøm og har ikke stået og rørt i lang tid. Jeg har brugt denne metode i over 20 år, og min far brugte den også. Det virker.
Sengen udgør det for det, der tidligere hed en høkasse.
Bon appetit
tilføjet af dulkis
Guuud er der andre end mig
- der koger grød i deres seng? Jeg troede, det var en ganske glemt diciplin, men jeg varmer det nu aldrig op. Det er perfekt, når det kommer ud af dynen...😃😃😃
tilføjet af anonym
Kan altså forstå på det hele
at minutris er noget lort!
Sorry - det må man ikke sige om mad...
PS: Men synes egtl også at risengrød lavet på "gammeldags maner" smager lidt mere af risengrød... Tar bare længere tid...
tilføjet af skraldespandsgourmet
Du er ikke alene
om at mestre denne hæderkronede diciplin.
Måske er det ikke nødvendigt at varme det op igen. Jeg har ikke altid gjort det, men en eller anden påstod engang, at der kunne udvikles et eller andet skadeligt i gryden, ved dynemetoden, så derfor tænkte jeg det nok var bedst lige at varme op igen.🙂
tilføjet af aks
nej, det er ikke glemt.
Jeg har også gjort det, men gør det ikke mere. 😉
Og til trådstarter.
Det er ikke svært, at undgå grøden brænder på. Man skal bare lige lære først, hvordan man bærer sig ad.
Og det lærer man ved at blive ved grøden til man har fundet fidusen. Du bruger sikkert for meget varme. Der skal ikke meget varme til.
Eller også kan du gøre som foreslået, i sengen.
Men minutris ville jeg ikke bruge, det smager ikke godt.
tilføjet af Anonym
Risengrøden brænder på
Jeg ved det lyder åndssvags, men kom en gladkugle i når du laver grøden, det forhindre på mystisk vis grøden i at brænde på. Hvordan ved jeg ikke, men det virker åbentbart.
tilføjet af peterganer
Risengrøden brænder på
Den letteste måde at lave sin risengrød er følgende -
kom risene og mælken i en stegepose - luk posen og
kom den i en gryde gogende vand, så kan du roligt gå på
SOL indtil den er kogt færdig - den brænder ikke på.
Hilsen Peter.
tilføjet af trane65
Risengrøden brænder på
Brug ikke minutris.Smør et ovnfast fad med smør, hæld mælk,grødris,lidt salt,lidt sukker og hvis det er til ris a la mande -en vaniliestang,ned i fadet. dæk tæt med folie. ind i ovn- ca. 170 grader- ca, 30 minutter. tag ud af ovn, lad stå tildækket med fek.s. håndklæde en halv time -færdig.....brænder aldrig på.