Min kæreste og jeg har været sammen i 5 år på næste fredag , og derfor vil jeg lave en lækker middag til hende , problemer er bare at jeg er utrolig dårlig i et køkken det er altid hende der laver mad ,
men jeg har tænk mig og lave sushi til hovedret for det elsker hun, så kunne godt tænke mig nogle gode idé'er til hva man fx ku lægge i de der ruller udover fisk og advocado , nogen forslag ?🙂
og hvad med en forret , kan simpelthen ik komme på en god forret til sushi som hovedret , nogen forslag der❓
jeg håber i vil svare hvis i har noget for jeg er helt blank :)
tilføjet af 1234567890+
Hey Dennis
Cool ide, men hvis du gerne vil have det skal blive lækkert og præsentabelt bliver du nødt til at øve dig nogle gange før på næste fredag, for at give rinsene den korrekte konsistens og smag, for så vidt jeg husker tager det omkring 10 år før end man må kalde sig mester.
Husk at al rå fisk skal fryses i min. 24 timer før brug for at dræbe evt, parasitter.
Du kan ekspementere med ingridienser som mango, omelet, crabsticks, agurk, tigerrejer, det var hvad jeg lige kunne komme i tanke om.
Du kan evt. prøve at tjekke dette link til inspiration http://www.sachisushi.dk/p3-maki.php?lang=da
Held og lykke, om ikke andet kan du jo altid bestille takeout fra en sushi restaurant
tilføjet af Kinapige
Ja det er svært at lave sushi
Hvis det allerede skal være klar til fredag, ville jeg bestille udefra og så ellers gøre noget ud af resten. F.eks borddækning, belysning, musik, dessert, vin, forret.
Forretten kunne sagtens være en let nuddelsuppe eller noget med skaldyr og avocado :-)
Jeg synes det er en sød ide :-)
tilføjet af Læser
Forret kan være chiliristede varmvandsrejer
Det er dem du også kender som tigerrejer. Kog dem dagen før og læg dem i marinade aftenen før. Kog dem ikke for længe, så bliver de seje. Lad dem dryppe godt af og læg dem marinaden bestående af olivenolie, soya eller tamari, frisk hvidløg, frísk ingefær, limesaft og moderat chili, så det ikke tager smagen fra de andre ingredienser.
mange tak for links og idéer , har før lavet sushi så det skal nok gå🙂, men var mere for at få nogle friske idéer til lidt specielt og anderledes sushi ,
det med forretten , hvor længe skal tiger rejerne koges❓, og serveres det bare for sig selv❓eller med brød eller salat eller andet til❓:)
tilføjet af dulkis
Hej - jeg plejer
- at lave sådanne rejer, og det ser ikke ud til "læser" vender tilbage. 🙂
- Bring letsaltet vand i kog, kom rejer i, når vandet koger igen, skal rejer have 5 min. ved svag varme. Hæld dem op i et dørslag og køl dem under rindende koldt vand et par minutter.
- Jeg plejer, når jeg har ristet dem godt i gennem på panden, at lægge dem på et fad med citron eller limebåde. Oftest lime, for det er ikke så skarpt, som citronen og så giver jeg hjemmebagt koldt hævet brød til, hvis de skal være hovedret ris, men nu skal de jo være forret, så det bliver nok lidt for meget.
- En kold Chablis er vidundermiddel i glas til den ret🙂🙂
tilføjet af dulkis
PS - jeg formoder
- når du kan lave sushi, at du er helt med på ristning på panden er efter de har stået natten over (bare 8 timer er ok) i marinaden. 😉 men nu er det nævnt.
tilføjet af Dennis H
mange tak til dig også :)
det var til meget hjælp, må hellere lige prøve og lave det inden fredag også , kunne være træls og ødelægge maden sådan en aften :)
tilføjet af japansk pige
miso^^
den eneste rigtige forret til sushi er nærmest miso ikk?
måske med rejer eller bonito eller noget i den stil^^
der findes mange hjemmesider med hjælp til sushi^^
til dessert ville daifuku jo være perfekt?