11tilføjet af

Svinekød i lammekød er for galt - virkelig!

for det er falsk varebetegnelse. Men hov - går man lidt under sensationsoverskrifterne i pressen viser det sig at det drejer sig om SPOR af svinekød. Altså at man har hakket lammekød i en kødhakker hvori man lige har hakket svinekød.
Helt ærligt, er man så ikke ude i petitesseafdelingen....😮 Det er sådan noget journalistfims med at de tror at de derude i deres praktiske dagligdag kan stå og spritte kødhakkeren af og sende den til NASA for at blive kemisk renset for griseproteiner inden de hakker en luns lam i den.
"Du er racist...bla bla bla...lyder det om lidt - nej vel er jeg ej. Men ærligt talt så er problemet vel ikke større end at man selv kan hakke sit kød som husmoderen gjorde for 20 år siden hjemme i køkkenet. Det fleste kender vel nok en kødhakker. Så er man helt sikker på at det aldrig har rørt en krymmel frikadellefars.
tilføjet af

Nej du

Nu så jeg lige i tv, en kok eller noget køre et lam gennem kødhakkeren! sammenligne det med lam fra Magazin....
Snak lige farveforskel!!!! Rigtig lam var rød som oksekød, det fra Magazin bleg som flæskefars!!!
Jeg tror vi snakker om at de blander lam op med flæskefars!!! Det er svinsk!
tilføjet af

Der er altid farveforskel på frisk og noget der har ligget

Der er altid farveforskel på friskhakket og kød der har ligget nogle timer.
Jeg har ikke set det omtalte. Men det er også en gammel nyhed at der kommes farvestoffer i kødet for at det skal se friskhakket ud. Så hvad ville du vælge? Kødet der er hvad det ser ud til eller farvet så det ser frisk ud.
Det såmænd fint nok at vise forskellen på kødet. Men det ville så være fint at se på hvordan det ville se ud når det har ligget tilsvarende under de samme forhold, som er godkendt at fødevare styrelsen og hvem der nu har noget at skulle have sagt.
Og til den kødskandale der ruller lige nu. Den er vi såmænd selv skyld i. Vi vil have billige fødevare og det får vi så.😉
tilføjet af

billige fødevarer

jeg synes det er en usmagelig bemærkning at vi er nogen der ønsker at spise ved at købe "billige fødevarer", ser du vi er altså nogen der BEHØVER at købe økonomisk ind for at få mad på bordet.
Derfor beder vi ikke om at blive lovligt snydt for både prismærkning og hvad der ellers åbenbart kommer for dagen pt. Det er jo sådan journalister arbejder, petitesser eller ej, de følger op på den slags "forbrydelser" Der er jo ingen, der fordi de skal købe økonomisk ind, der ønsker en madforgiftning vel?
Lammekød, svinekød er så fulgt i kølvandet på prismærkningerne, petitesser eller ej, men her er der så en anden gruppe af mennesker der føler sig "truet". Sådan er det jo. Hvis du følte dig truet, ville du måske reagere.
tilføjet af

Du så vist ikke udsendelsen

Hvis du ikke kan få lammefrikadeller til at smage af andet en flæskefrikadeller, så er der nok mere end "rester" i kødet, tror du ikke?
tilføjet af

Ikke meningen

Det var ikke meningen at tale ned til dig. Men jeg siger i flertal. For det er flertalet der har været med til at købe de billige madvare der er på marked. Og dermed været med til at skabe det marked der er.
Selvf er der heldigvis gode råvare på marked.
Men angående den udsendelse som jeg gerne gør opmærksom på jeg ikke har set. Jeg synes man lige skal tage dt med et gran salt. For har journalisten ladet kødet ligge under de samme betingelser som det udpeget kød? Først da kan man være lidt sikker på hans påstand.
For der er farveforskel på friskhakket kød og kød der ahr ligget og iltet. Jeg ved ikke helt processen bag kødets farveændring men går ud fra det er iltet der komer til der gør det.
Og der er ingen undskyldning for at drøje en type kød med en anden for at sætte prisen ned. Ihvertfald ikke uden at kunden har en valgmuligehed.
Jeg mener stadig vi har det marked vi har, fordi det skal være billigt. Her er det så igen flertallet der har taget trækket med at købe de vare producenterne har sat til salg.
tager du til Frankrig havde sælgeren højst sandsynligvis været hængt og parteret hvis hde havde solgt det der sælges i DK.
Det e fint at journalister følger op på diverse sager. Men tag endelig ikke deres ord for gode vare. De er sælgere af deres ord og kan enkelte ikke sælge deres. Hænder det at de pepper lidt op. Eksempelvis den journalist der havde overbevist et par andengen. om at han skulle lave lidt fiktion. Og fik så klipet det sammen så det de sagde som de troede var sjov. Var racisme mod DK. Hvilket de så ikke havde vidst det blev til.
Husk at være lige så kritisk med journalister som sælgere af ethvert andet produkt. Nyhedder er også et produkt der sælges.
tilføjet af

Så du siger de sprøjter det blegt? Det da dumt!

I indslaget tog de et HELT stk lam ned i en kødhakker... lige slynget ud af lammet. Du skal ikke bilde mig ind, at de i sammenlignings pakken har bleget kødet.. det jo en dårlig effekt på salget.
Nej det sku rigtigt i indslaget... lammekødet var flot rød, mens det købte i Magazin var blegere end flæskefars!
Jeg vil godt have billigt kød, men jeg vil også have et valg... så må de lade begge stå til rådighed i disken:
Lam inkl 70 % flæsk 20 kr
Ren lam 35 kr.
tilføjet af

Jeg smagte ikke frikadellerne

men som jeg skriver så er jeg enig i at det er noget fis hvis de kommer end anden og billigere kødsort i pakken end angivet, for det er svindel og humbug.
Men jeg lod forstå at det drejede sig om "spor" og det mener jeg er noget andet. Slagteren har en praktisk dagligdag og han kan ikke sende sin kødhakker til kemisk rensning hver gang han skal hakke en ny kødsort.
Derudover så bunder disse her skandaler jo dybest set i at folk ikke vil batale noget for deres fødevarer. Hvis man kun vil give 30 kr. for et ½ kg hakket fars, så får man også en kvalitet der er derefter.
Er der en ting der kan gøre mig flov over at være danskere, så er det, det danske gennemsnitskøkken. Elendige råvarer og halvfabrikata lavet af samme. Mad må ingenting koste og det skal helst kunne laves på 30 min. Det er muligt man lige pifter det op med et par blade ruccola og et stænk olivenolie, men grundlæggende er vores madkultur vissen og trist.
tilføjet af

Det koster nok også det dobbelte i Magasin

og her har du forskellen. Man tror man kan få luksusråvarer til discountpris nede i supermarkedets køledisk.
Det billige fars har selvfølgelig indeholdt mere fedt, flere sener, flere hinder, mere brusk og mindre regulært kød.
Det kan da vel ikke komme bag på nogle.
Man får ikke en mercedes hvis man betaler for en skoda og det samme gælder mad. Men hvor danskerne elsker deres biler og udmærket ved hvad der er luksus og hvad der bare er en æske med fire hjul, så kører man i madmæssig sammenhæng for 80 % vedkommende rundt i de billigste, kedligste og mest intetsigende råvarer man kan støve op.
Tag vores fisk. Vi er beriget med de herligste fisk og skaldyr, men det bedste eksporteres fordi danskerne ikke vil betale det som det koster. Istedet spiser man fabrikspanerede fiskefileter og fiskepinde af det mest røvsyge fiskekød.
tilføjet af

Det er prioritering

I forhold til sydeuropæere prioriterer danskere mad ret langt nede. Fladskærme, nyeste mobiltelefoner, caféture med videre fylder mere. - sådan er det. Men forvent ikke at der er hakket friskslagtet mørbrad i den pakke fars man har købt 3 for en hund.
Det er for nemt at skyde skylden på landmændene og detailhandelen. I bund og grund er det os forbrugere der får det vi betaler for og vi har vist at vi foretrækker kvantitet frem for kvalitet og så er det, det som vi får.
tilføjet af

Sprøjter det blegt?

Gider du lige læse hvad det er jeg skriver?
Blege kød? [:|]
Ved du noget om kød?
Min erfaring med kød der hakkes, er at det ændre farve fra den friske kødfarve til en blegere en.
Og jeg har været med til i flere omgange at hakke kød til madlavning. Og set forskeleln fra frisk til et par timer senere, når ddet skulle bruges.
(Og at man førhen og sikkert også i dag tilsætter farve i kødet for at et skal beholde den friske farve.)
Og jeg gentager igen. At det lammekød der omtales og er vist, h a r jeg ikke set. Og jeg opunere mod at tage et billed af friskhakket kød og samligne med kød der har ligget. Når jourmalisten har ladet kødet ligge under de samme forhold som det han/hun har kritiseret. Så kan man se om det ligner.
Jeg vil også gerne lige slå fast at drøje kød og ændre datoer er ikke aceptabelt.
tilføjet af

Hov hov ;)

Hold dig væk fra min knorrr-beanæise sauze. Det skam kvali... Og smager ikke af æg som i de der fisefornemem resuaranter.[f]
lol😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.