7tilføjet af

Så er hornfiskene kommet til Nordsjælland

I går var jeg på kysten ved Nordsjælland. En lille snes hornfisk, alle hanner, og mange små, så det blev til 5, der kom med hjem.
Det virker som om det er de første, for de var vanskelige og sløve at få til at hugge, men der var mange kontakter.
Så jeg glæder mig til de meget større hunner kommer. Det kan vel ikke vare længe.
MVH
GL
tilføjet af

Uhmmm hornfisk!

- så er der jo sommer på vej. Kan sådan en løjser lave sur/sød-sovs? <griner>
tilføjet af

Måske

Du kan jo se, hvad du kan finde på www.netkogebogen.dk
Men passer SurSød sauce til hornfisk? Jeg troede at man traditionelt spiste dem med hvide kartofler og persillesovs?
Jeg er da meget lydhør over nye forslag, så jeg laver en ny tråd med opskrifterne : http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=17&conference=320&posting=1015219
MVH
GL
tilføjet af

Hornfisk i sursød-sovs og nye kartofler

- er en af hofspiserne her i huset. Noget der skal til for at skyde sommerlivet igang.
- Skulle de være med persillesovs ville jeg nok stege fisken i stedet for at koge den, men den behandling plejer at gå ud over rødspætter.
- Ingen af delene smager ret grimt. *S*
tilføjet af

Opskriften smed jeg i din anden tråd

Men den var så blevet slettet, så du får den her, så kan du jo lægge den hvor du vil have den. <griner>
-Rens fiskene og skær hoveder af.
- Sæt en passende gryde vand over med en tsk fuld salt og 1 spske eddike, lidt (5-10)peberkorn og et et par laurbærblade. Sæt vandet i kog.
- Skær fiskene i passende stykker (ca 10 cm) og læg dem i det kogende vand efter at have dæmpet varme lidt, så fisken ikke "sprutkoger". Kogetiden er ca 10 min.
- Hold fisken varm i en del af vandet.
Sur/sød-sovs
20 g margarine
25 g mel
3½ dl af suppen (siet)
1 spsk. Eddike (igen)
1 spsk. Sukker
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mel, pisk godt indtil det slipper gryden og tilsæt det halve af suppen, pisk godt indtil det koger og bliver tyk igen, hæld resten af suppen i og pisk til det koger igen. Hvis sovsen er for tyk tilsætter man bare mere suppe. Smag til med salt, eddike og sukker.
Læg fisken i et fad med høj kant og hæld en del af sovsen over. Resten som supplement i en sovseskål. Giv nye kartofler til.
tilføjet af

Tak skal du have

Jeg prøver den en af dagene
MVH
GL
tilføjet af

Godt link

Hej alle lystfiskere!
Jeg faldt lige over en god og informativ side, som jævnligt opdateres med spænnende indlæg omkring fiskeri🙂.
Siden hedder: http://www.lystfiskerviden.blogspot.com/
Knæk og bræk
Ulnits efterfølger 🙂
tilføjet af

Det er vidst din egen blog

Jeg er da spændt på at se om der kommer til at stå noget interessant i din blog.
Tillykke med den

MVH
GL - der ikke har været ude at fiske længe
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.