11tilføjet af

Søge psykiater

Kort fortalt så har jeg været deprimeret i meget lang tid, ja flere år vil jeg sige. dog ikke i en sådan grad at jeg ikke kan passe et fuldtidsjob. Men synes at det er blevet værre og vil gerne søge hjælp hos en psykiater for første gang i mit liv. Ville høre om den skal foregå igennem min egen læge eller kan jeg selv finde en. Så vidt jeg ved betaler man ikke for en psykiater, det er gratis ligesom det er at gå til læge. Men det bekymrer lidt om jeg skal til at tage piller som psykiatere kan udskrive?
Og vigtigst af alt:Hjælper det overhovedet at gå til psykiater eller er der bedre muligheder når man har en depression?
tilføjet af

hvis

du har en let til moderat depression evt inkluderende angst vil psykologbehandling i form af kognitiv eller interpersonel terapi være en god løsning, da den ikke bare er symptombehandlende, men også løser det egentlige problem. Ved, at man kan blive henvist til psykolog, hvis man har let til moderat depression og er under 37 år, men ved ike om de nye regler med at det ikke længere skal være aldersbegrænset er aktuelle endnu. Ellers vil du skulle punge ud selv med typisk 8-12 timer af ca. 800 kr. Held og lykke.
Vil dog sige, at du ikke skal frygte antidepressiv medicin, hvis du ender hos en psykiater, men psykologerne er ofte mere vidende om ikke psykotiske tilstande, da udviklingspsykologi, personlighedspsykologi, kogntion og emotion her spiller en vigtig rolle, hvilket vi læger kun ved noget om meget fragmentarisk.
tilføjet af

så fru Jensen

nu kan De godt komme ind på stuen igen der er stuegang
tilføjet af

Vist kan det nytte!

Hvis du kan passe et fuldtidsjob er du ikke rigtig deprimeret, for det er da noget af det mest deprimerende der findes.
Mit forslag er: Få nogle færre timer og brug den ekstra fritid til mere sex. Det er noget der virker!
Go' lyst.
tilføjet af

Tak for rådene

Jeg har endnu ikke taget mig sammen til at kontakte min læge og få en henvisning.
Psykolog er ganske enkelt alt for dyr. 800 kr for en time det er vanvittigt meget i mine øjne. Med de priser vil jeg hellere købe en selvhjælpsbog. Som almindelig lønmodtager har jeg ganske enkelt ikke 800 kr om måneden til at rende til psykolog, så det er udelukket.
Men jeg takker da for de gode råd.....
tilføjet af

Gå til lægen

hvis du har haft det dårligt i flere år, er det klart, at du skal gå til lægen. Jeg ville ikke være så bekymret, heller ikke for medicinen, i sidse ende er det jo dig, der bestemmer, om du vil spise evt. medicin.
tilføjet af

Noget du bør vide

Har du tænkt over om der er noget i dit liv, du ikke bryder dig om. Dit arbejde, eller for meget arbejde. Ensomhed o.s.v. Du kan låne en bog på biblioteket og blive klogere på dig selv.
Gå ikke til psykiater medmindre du for alvor er syg.
Det gjorde jeg. Ene og alene fordi jeg sørgede over noget og ikke vidste, hvem jeg skulle tale med om det. Jeg græd hele tiden. Den praktiserende læge har jo slet ikke tid.

Psykiateren gav mig nogle piller, som jeg fik det dårligt i hovedet af. Dem skulle jeg aldrig have haft. Men han gav mig også et råd, som jeg fulgte og det var det, der virkede.
Men pillerne var en fejltagelse. Jeg var ikke psykisk syg, kun meget ked af det, og det af naturlige årsager
Der er ting man ikke kan få lov til, forsikringer man ikke kan få efterfølgende. Kun fordi man i en kort periode havde fået noget medicin, som jeg aldrig skulle have haft. Der går flere år, før forholdene bliver normale, især med forsikringer.
SÅ PAS PÅ
tilføjet af

Ja....

Du skal have henvisning fra din læge til en psykiater. Ellers skal du selv betale.
Måske din læge kan give dig nogle "humørpiller". Jeg ville ikke tage medicin selv medmindre det var en rigtig depression. Men det kan være så slemt, at det er nødvendigt.
Men, som jeg skrev i mit første indlæg, pas på med, hvad det er for medicin , tænk på dine forsikringer. Og læger deler gladeligt ud af medicin.
tilføjet af

Helt klart ja!

Skynd dig at komme igang. Jeg har været tilknyttet en psykiater et par år nu pga. depression, og jeg har kun positive ting at sige om det.
Det har betyder for mig:
1. Jeg har fået den rigtige dosis medicin.
2. Medicinen betyder jeg kan passe studie og arbejde helt normal. Når jeg er på medicin føler jeg mig normal.
3. Det er SÅ rart at tale med en professionel, der rent faktisk er uddannet til det hun gør. Det har betydet positive input til dagligdagen, om hvordan man takler sin situation.
4. Jeg har fået en diagnose. Det er SÅ rart. I mit tilfælde vil alverdens psykologbistand ikke hjælpe, idet jeg har en medfødt tilstand, der gør at jeg BARE ikke producerer nok serotonin i hjenen. Efter at have kæmpet siden puberteten, føler jeg min kamp er overstået. Jeg VED hvad der er galt og jeg VED hvad jeg kan gøre ved det.
5. Følte mig som en taber en årgang. Det har hun også sat en stopper for, ved at fortælle mig om at hun har rigtig mange højuddannede isin praksis. (Er selv højt uddannet)
Jeg vil betegne en psykiater som en psykolog der kan medicinere. Det betyder ikke nødvendigvis at de behøver at gøre det.
Jeg håber du finder den rigtige vej for dig selv. Det behøver ikke nødvendigvis være den vej jeg valgte. Men jeg har kun gode erfaringer med min psykiater.
Held og lykke🙂
tilføjet af

Noget at tænke over

Jeg kan læse at nogle har haft nogle dårlige oplevelser med psykiatere og andre gode oplevelser.
Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre.
Tror nok at jeg vil kontakte lægen i morgen og høre hvad han siger.
tilføjet af

Prøv at droppe junkfood

Jeg vil klart fraråde antidepressiv medicin eller psykiatrisk behandling. Læs evt. mere på http://www.psychinfo.dk
Prøv at spise overvejende naturlig kost, dvs. råkost. Det giver mere energi, hvilket også hjælper på humøret. Prøv f.eks. en variant af denne opskrift hver dag i en periode og se om ikke det hjælper: http://www.helseopskrifter.dk/?Frokost:Broccolipure
Derudover er det vigtigt at sætte sig et eller flere mål i tilværelsen, som giver mening for dig og som du kan arbejde hen imod.
tilføjet af

nej og atter nej

En psykiater er absolut ikkeen psykolog, der kan medicinere. Psykiatri som jeg selv snart er specallæge i har som jeg har anført i andre tekster absolut ike uddannet indenfor baggrunden for forståelsen af fx udvikling, personlighed, testning(psykometri), kognition/emotion og meget mere som psykologer jo har brugt 5 år på, men vi læger fx lærte om ledsmerter og blodtryk, der ikke har det store med genuien psykopatologi at gøre. Og til sidst vil jeg påpege, at du tager meget fejl mht om terapi kan hjælpe, da det terapi bl.a. kan gøre er at ændre på transmittersubstansernes herunder sertonins koncentration i hjernen. Alt godt
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.