Hej, er der ikke nogen derude, der har lyst til at dele sin opskrift på nogle stensikre, dejlige boller?
Jeg kan rigtigt godt lide dem bløde🙂
På forhånd mange, mange tak, og rigtigt glædelig jul og godt nytår.
Kh Vinterbarn
tilføjet af topp33
hejsa du...
tager jeg fejl, er det en opskriftklub, eller et debatforum?
tilføjet af Bagermester harepus
Den her følger jeg altid
Du skal bare følge opskriften bag på AMO-melpakken,
den virker bare hver gang. Men hvis du smelter margarinen og sukker sammen med mælken ind du tilføre gæren. Så lover jeg bare de bedste boller.
De slår aldrig fejl i vores familie. God fornøjelse.
tilføjet af Magnetteen
Lad dog alle komme til ører.
Tag dig dog sammen. Og lad alle som har et eller andet på hjertet kommer til. Du er sikkert en af dem som kun venter på at svine en person til, fordi du intet liv har.
tilføjet af i bolleland
må JEG være med
tak tak
tilføjet af en mand
bløde boller, sådan her:
Jeg plejer at lave bløde grovboller på slump, sådan her:
Jeg plejer først at jævne gæren med salt, indtil gæren bliver flydende, derefter kommer jeg 5-6dl vand i. Til vandet kommer jeg så ca 1 spsk olie i og 5kornskerner som jeg har kogt op i 5 min og siet med et dørslag og kølnet lidt af (gæren skal jo helst overleve). Så kommer jeg passende mængde mel i - dels alm. hvedemel, dels durummel. - indtil dejen bliver ldit klæbrig - så ælter jeg den ud på bordet og kommer mel i indtil den bliver blød.
Nu kommer humlen så: lad dejen hæve I LANG TID! Typisk minimun 3 timer. Slå derefter dejlen ud og lav 12-16 boller og put dem på en rist med bagepapir på. Lad dem så hæve under viskestykke igen i 1-1½ times tid. Det er hævetiden der gør dem bløde!
Bag dem slutteligt i en forvarmet ovn på 180°C i 20-22min - IKKE FOR LÆNGE!
Så har du nogle rigtig gode bløde boller :o)
hilsen
mand, der er glad for at lave mad :-)
tilføjet af En mand
et tip til
Du kan evt. supplere dejen med gulerødder og evt. rosiner og lidt sukker/vanilliesukker - (kom det i gær/vandblandingen før du kommer melet i).
Pensl evt. bollerne med æggeblomme pisket i mælk før du kommer dem i ovnen, giver dem en dejlig sprød overflade, uden du behøve at overbage dem.
tilføjet af Anonym
Flere Bløde bolle
Prøv Nesas opskriftbog, boller og kommenskringler, de er vanvittig gode og populære i vores familie:
ca. 20 boller:
2½ dl. mælk
75 gr. olie
1 æg
2spsk sukker
1 tsk salt
500 gr. hvedemel
fylde gæren i røreskålen og rør den ud med lidt af mælken. Bland olien med resten af mælken. Fyld olie mælk og de øvrige ingredienser i røreskålen. Ælt med håndmixer eller røremask. i 3-5 min.
Stil dejen til hævning
Slå dejen ned, når den er hævet til dobbelt størrelse.Form dejen og sæt den på bagepapir på en bageplade. Lad dejen efterhæve ca. 30 min.
Sæt bollerne i kold ovn på midterste rille
200 grader ca. 25 min.
Rigtig god fornøjelse
tilføjet af julie33
lynboller
Her er opskriften på mine lyn boller.
50g gær røres med 1 spsk. sukker til gæren er smeltet.
Rør 1 æg, 100g margarine, 2dl mælk, lidt salt og mel i dejen.
Ælt dejen godt til den er fast og smidig.
Læg dejen i en skål med et fugtig viskestykke over og ind i mikroovnen i 5 min (hæveprocessen)
Form dejen til boller ca. 20 stk.
Bag bollerne i ovnen i 10-15 min ved 200c.
tilføjet af Morgenbolledamen
Mums..
Disse boller spiser vi med største fornøjelse som morgenboller i weekenden:
500 g. hvedemel, ca. 2½ dl. mælk, 50 g. gær, 3 spsk. sukker, 1 meget lille tsk. salt, 1 æg, 100 g. smør eller olie.
Lun mælken og kom gæren i. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt til dejen er smidig og glat.
Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse - gerne mere.
Der skulle blive omkring 15-16 boller.
Efterhæves ca. 40 min.
Pensel evt. med æg - selv bruger jeg kun vand til pensling. De bliver rigtig flot brune og lækre at se på.
Sættes midt i ovenen ved 220 grader i ca. 15 min.
Velbekomme.
tilføjet af irenebankehansen
øh...
Nu hedder dette forum " min bedste opskrift".
Såeh JA, det er en opskriftklub
tilføjet af jojo
bageren
i bagerens vindue ligger snegle og boller !!!!!!!
tag den bagermester kringle
tilføjet af susannenif
et rigtig godt rå
det er altid en rigtig god ide, at komme revet gulerod i bolledejen (ca. 2 fintrevet gulerod) - det gør at boller, og i øvrigt også franskbrød hæver meget mere op og bliver så flotte. Gulerødderne gør simpelthen, at gæren hæver meget mere på grund af frugtsukkeret. Du kan ikke smage det men det giver et formidabelt godt udseende.
Prøv det og velbekommen
tilføjet af Nordboeren
en rigtig god opskrift uhm
hvis du så vil forsøde dig lidt selv,prøv med chokoladestumper/rosiner eller andet sødt efter eget valg mumguf du mumguf??. ja undskyld manden blander sig,men manden hved hvad der smager ..smile..
tilføjet af irenebankehansen
Fødselsdagsboller
Jeg bager altid uden opskrift. Hvis du vil have velhævede bløde boller, gælder det at du ikke skal bruge for meget mel. Prøv denne:
1 pk gær
ca. 4dl lunkent vand
2spsk. sukker
1 spsk. salt
3/4 dl olie
1 tsk vanilie eller kardemomme
ca. 500 gr mel.
Opløs gær i vand, tilsæt sukker, salt, olie og smag.
rør det til sukker og salt er opløst. Tilsæt mel. Men lidt af gangen. Ælt godt. Dejen skal lige knap kunne slippe, så er den færdig.
Stil til hævning.
Form bollerne, ca. 16 - 20 stk., ved at trille dem med cirkelbevægelser på bordet. Først hårdt og løsn lidt efter lidt til du har en bolle. På den måde får du dem æltet godt.
Pensl med væde og stil i kold ovn, som indstilles på 200 grader. Bollerne hæver mens ovnen varmer op.
Bollerne er færdige hvis det lyder hult når du banker med en finger under bollen.
god appetit
tilføjet af Nordboeren
Ups jeg
glemte noget meget vigtigt,GLEM at bruge røremaskine brug håndkraft! det var alt!
tilføjet af en mand
ang. gulerødder
et ekstra tip til de revne gulerødder er at blødgøre dem i gær/vand-blandingen ca. et kvarters tid før man kommer melen i. Hæver man så samtidig dejen 3-4 timer er man sikker på en "svampet", blød bollekonsistens :-)
tilføjet af susannenif
tak for det
tak for DIT gode råd, - det vil jeg sandelig skrive mig bag øret.
vidste DU at hvis man lader dejen koldhæve i køleskab min. 12 timer så skal man faktisk kun bruge den halve mængde gær og dermed er brødet meget sundere.
tilføjet af en Mand
ja nu ved jeg det
Sjovt, fik det lige at vide i går, så ja nu ved jeg det :-)
tilføjet af Vinterbarn
Mange tak!
Med undtagelse af de to skvadderhoveder (utroligt at de får listet sig ind i en tråd så uskyldig som "Men bedste opskrift" (??!)🙂Tjaaaaa
Nå, men mange tusinde tak for alles bud på de bedste boller.
Jeg vil teste alle opskrifter og derefter vende tilbage og "kåre" en vinder inde i det nye år.
Hav det rigtigt godt, pas godt på jer selv og hinanden derude og endnu en gang rigtigt glædelig jul og godt nytår!
Kærligste hilsner fra
Vinterbarn
tilføjet af Hedda
hurtige bløde boller
hej det her syntes jeg er en super nem opskrift til super hurtige og gode boller
2 kopper vand
50 gr gær
en halv kop olie
et nip salt
opløs gærden i vandet
hæld olien i samt mel og lidt salt
lad det hæve ca 30 min
rul dem og pensl med mælk
bages i ovn ca 15 - 20 min 200 grader
( degen passer super godt til pølsehorn også og man kan adde lidt krydderier hvis den skal peppes lidt op 😉