6tilføjet af

Søger idéer...

...til billige, lækre, nemme og sunde retter til én person.
Håber der er nogen der har nogle forslag;o)
tilføjet af

Køb en kogebog

det får du mest ud af.
tilføjet af

vist ikke godt

Hejsa
jeg tager din forespørgsel dybt seriøs, for det er sgu svært at lave mad når man kun er én person - til en rimelig penge forståes.
Jeg lever selv alene...men det jeg spiser ville jeg ikke byde dig at skulle leve af.
Ellers tilslutter jeg mig Heksens forslag. Der findes oxo andre gode bøger, specielt for enlige.
Venligst CarpeDiem48
tilføjet af

Varieret kost

I diverse supermarkeder findes der at hav af blade mm, som er fuldstændig gratis.
www.kostplanen.dk kommer der hver dag en opskrift på lækker mad.
Bor du alene, så find nogen at spise sammen med. Mange steder kan man leje en nyttehave for billige penge. Nye kartofler før alle andre, det er nu ikke så dårligt.
Jeg bor alene - og har altid gjort det.
Spis varieret og lad være med at hælde vitaminerne ud.
Jeg bruger min ovn meget, og har ingen mikroovn.
Gode redskaber er guld værd.
Server maden så den ser lækker ud.
God fornøjelse med madlavningen. Jeg fandt ud af det - det gør du også.
tilføjet af

Det er meget...

...svært, ja nærmest umuligt, at handle prisbevidst ind til en enkelt middag. Så mine forslag forudsætter at man har en lille fryser - eller er villig til at spise det samme flere dage i træk.
Nemt og billigt - tja, det er jo også et vidt begreb. Her er et par forslag, som ikke overstiger 20 kr. pr. måltid. Jeg synes de er nemme at lave, og jeg synes naturligvis også de er velsmagende.
Fisk er sundt og smager godt. Og nemmere kan det ikke være, hvis man køber de frosne lakse-filetter, som ofte er på tilbud. Det kunne også være havtaske-filetter, som Fakta har i frysedisken i denne tid. Stk.-pris vil være en 10er eller derunder pr. filet. Eller fladfiske- (rødspætte-, skruppe- ising-)filetter uden panering. To, måske tre, af dem vil snildt kunne udgøre et måltid. Også her vil prisen være under en tier.
Uanset hvilken fiskeart vi snakker om kunne følgende metoder anbefales: Fisken svitses på en pande. En lille dåse/glas (de helt små dåser til 3-4 kr. i discountbutikkerne) snittede champignons ristes på pande. Fisk og champignons lægges i lille ildfast fad og tilsættes en sjat fløde. Ind i 200 grader varm ovn nøjagtig i den tid det tager at koge og pille de antal asparges-kartofler du ønsker at spise (kog et par ekstra til kartoffelmadder næste frokost). Kartofler kan erstattes med en portion pasta.
Næste gang kan fisken steges færdig på pande. Hertil spinat, stuvet i en klat smør (eller en sjat fløde), og asparges-kartofler. Asparges-kartofler er godt nok lidt dyrere end alm. kartofler. Men de smager bedre, de holder bedre og er hele året også velegnede som frokost-pålæg.
Andet tilbehør til den pande-stegte fisk kunne være frosne grøntsager af asiatisk oprindelse. F.eks. Brugsen sælger noget der hedder Østenmix, en blanding af gode, sunde sager, som blot skal ristes på pande (pris 25-30 kr. men så er der også til tre-fire-fem måltider. Kan også ristes i soya, balsamico, honning eller fløde efter smag og behag.
Der er ikke ben i nogen af de her nævnte fisk, og de skal ud af fryseren en par timer før spisetid.
---------------oooOooo--------------
Kylling er nemt, billigt og velsmagende uanset om det er ovnstegt, grydestegt eller kogt.
En kylling til 20 kr. i Netto lægges til optøning i køleskabet i mindst to dage. Lad den simrekoge i en times tid. Løg og gulerødder kan med held tilsættes kogevandet. Bedst at gøre dette i god tid før spisetid, da kyllingen er så satans varm at pille lige fra kogevandet.
Tag et par deciliter af suppen fra til sovs. Resten af suppen ryger i køleskabet.
Sovsen koges lidt ind, jævnes til tilsættes lidt mere end halvdelen af kyllingekødet skåret i mindre stykker. Lille dåse asparges (de små til 2,50) åbnes, saften ryger i sovsen og aspargesne halveres i tilføres sovnes til sidst. Hertil kartofler, asparges-kartofler naturligvis. Her er i hvert fald til to dage.
På 3. dagen hives suppen frem fra køleskabet igen. Koges ind, tilføjes gulerødder, porrer, kød- og melboller. Dejlig vinterret. Her er formentlig også til to dage for dem som gider det.
Resten af kyllingekødet spises til frokost, eller nedfryses. Kan ristes på pande sammen med Østenmix-grøntsagerne, som er omtalt i fiskeafsnittet. Pris pr. måltid næppe over en tier.
--------------------oooOooo----------------
Til sidst en overset favorit blandt nemme billigretter: Hjerter i flødesovs.
Indkøb: To svinehjerter (12-14 kr), en bakke bacontern (10-? kr.), et lille løg (1 kr.), bagekartofler (fem for en tier), persille, fløde.
Fintsnittet løg, halvdelen af baconternene (resten i fryseren) svitses i stegegryde. De rensede og i tern udskårne hjerter tilføjes og svitser med. Væde, gerne bouillon, tilsættes, så det netop dækker kødet. Simrer i en god times tid. En god slat fløde (en gerne et par skefulde ribsgele, hvis muligt) tilsættes.
Bagekartoffel skrælles, udskæres, koges (husk IKKE salt i kogevandet) og moses til kartoffelmos, tilført en sjat smør (ell. fløde) og en håndfuld persille. Serveres med persilledrys på toppen.
Det smager rigtig godt - og her er rigeligt til tre dage. Kan fryses.
tilføjet af

hej

hej og du skulle prøve at gå ind på fedtfattig .dk hvis du har prøvet det er du velkommen til at skrive til mig på min mail da jeg selv laver opskrifter og vil da gerne dele dem med dig hvis det har interesse. hilsen lisserbeth mail: perlenissemor@sol.dk
tilføjet af

God mad...alene!

Hej,
Jeg er studerende og har virkelig også haft gang i fantasien for at lave billig mad til en. Jeg går rimeligt meget op i, at det skal være så variende og sundt så muligt og gør jeg en indsats for at spise kød hver dag, da bønner ikke lige er hittet.
Mht kød så har Føtex tit tilbud på kalkunbryst og det kan man lave mange sjove ting med. Jeg skærer det altid til schnitzler og småkød og man kan nemt få til 7 aftener for 40 kr. Kalkun kan marineres, det kan koges, steges og gemmes til pålæg, hvis man også laver madpakker. Det tøer forholdsvist nemt op.
Hakket oksekød kan man nogle gange finde rigtig billigt. (Super Brugsen: 3kg 7-10% for 100kr!) Og hvis man pakker det i 250 gr så kan man lave kødsovs til to dage eller bøffer til aftens og så gemme en til madpakken eller næste aften.
Jeg spiser meget pasta, men det kan hurtigt blive lidt kedeligt og i Netto har de Knorr Sauce til 12,5okr og hvis man laver det på olie og minimælk (og evt lidt salt, så det får lidt mere smag!) så er der ikke mange kalorier i det.
Råstegte kartofler er også rigtig nemt og billigt. Jeg plejer at blande dem med gulerødder og en enkel pølse, så er der lidt af hvert og hvis man giver det lidt krydderier er det bestemt ikke kedeligt.
Det var hvad jeg havde at bidrage med... :)
- Den studerende.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.