4tilføjet af

Traditionel julegås (Opskrift)

Ingredienser:
750 gram kastanjer.
1/2 liter hønsebouillon.
1 gås på ca. 5 - 6 kg.
500 gram syrlige æbler.
100 gram svesker.
1/4 liter kogende vand.
Salt og peber.
Fremgangsmåde:
1: Ovnen indstilles på 175 grader. Kastanjerne snittes med et kryds i toppen og ristes i ovnen, indtil skallerne springer. Kastanjerne pilles. Bouillonen bringes i kog, og kastanjerne koges heri i ca. 10 minutter. Dryppes af og stilles til afkøling.
2: Gåsen skylles, tørres og gnides med salt og peber. Æbler skrælles, og deles i kvarte, udkernes og skæres i skiver. Sveskerne skylles, og duppes tørre og blandes med æbler og kastanjer. Det hele fyldes nu i gåsen, som derefter lukkes.
3: Gåsen lægges med brystsiden nedad i en bradepande. Kogende vand hældes ved, og gåsen skal nu stege ca. 4 timer. Efter ca. 1 times stegetid, vendes gåsen, og lårene prikkes flere gange, så fedtet kan trænge ud.
4: Gåsen steger videre i ca. 2 1/2 time og dryppes hyppigt med stegeskyen. Efter 3 1/2 times stegetid, pensles gåsen hyppigt med koldt vand, for at gøre skindet sprødt.
5: Gåsen lægges på et fad og hviler 20 minutter i den slukkede ovn. Stegeskyen skummes for så meget fedt som ønskes. Skyen spædes op med kogende vand. Sies nu. Tilsæt så meget vand, at portionen fylder ½ liter og jævn med mel, udrørt i lidt vand. Saucen smages til med salt, peber og sukker.
Serveres med ribsgele, rødkål og brunede kartofler.
*FB*
tilføjet af

Det indlæg

trænge til
Ingredienser:
750 gram kastanjer.
1/2 liter hønsebouillon.
1 gås på ca. 5 - 6 kg.
500 gram syrlige æbler.
100 gram svesker.
1/4 liter kogende vand.
Salt og peber.
Fremgangsmåde:
1: Ovnen indstilles på 175 grader. Kastanjerne snittes med et kryds i toppen og ristes i ovnen, indtil skallerne springer. Kastanjerne pilles. Bouillonen bringes i kog, og kastanjerne koges heri i ca. 10 minutter. Dryppes af og stilles til afkøling.
2: Gåsen skylles, tørres og gnides med salt og peber. Æbler skrælles, og deles i kvarte, udkernes og skæres i skiver. Sveskerne skylles, og duppes tørre og blandes med æbler og kastanjer. Det hele fyldes nu i gåsen, som derefter lukkes.
3: Gåsen lægges med brystsiden nedad i en bradepande. Kogende vand hældes ved, og gåsen skal nu stege ca. 4 timer. Efter ca. 1 times stegetid, vendes gåsen, og lårene prikkes flere gange, så fedtet kan trænge ud.
4: Gåsen steger videre i ca. 2 1/2 time og dryppes hyppigt med stegeskyen. Efter 3 1/2 times stegetid, pensles gåsen hyppigt med koldt vand, for at gøre skindet sprødt.
5: Gåsen lægges på et fad og hviler 20 minutter i den slukkede ovn. Stegeskyen skummes for så meget fedt som ønskes. Skyen spædes op med kogende vand. Sies nu. Tilsæt så meget vand, at portionen fylder ½ liter og jævn med mel, udrørt i lidt vand. Saucen smages til med salt, peber og sukker.
Serveres med ribsgele, rødkål og brunede kartofler.
tilføjet af

Den printer jeg lige ud:)

mange tak og glædelig jul
tilføjet af

Jeps...

Jeg skal også bidrage med stegt and, så jeg har også gang i printeren nu.
Tak for indlægget, fra P&C
tilføjet af

Til Hans Kurt -alternativ til juleand-gås.

Fyldt kamel
Denne klassiske ret er for den store familie. Den egner sig også godt til gæstemad.
1 middelstor kamel
1 stort lam
20 høns
60 æg
12 kg ris
2 kg pinjekerner
2 kg mandler
1 kg pistacienødder
1 kg sort peber
Salt efter behov, ca 3-4 kg
Masser af vand
Flå kamelen (det er et mareridt at få skindet forbi puklen), samt lammet og hønsene. Tag indmaden ud og tør sveden af panden. Kog lammet, hønsene og risene. Rist pinjekerner, mandler og pistacienødder til de er gyldne. Bland nødderne i risen. Kog æggene til de er hårdkogte og fjern skallen.
Fyld de kogte høns med hårdkogte æg og ris. Fyld det kogte lam med de fyldte høns og ris. Fyld kamelen med lammet og ris. Kog kamelen i en jordgryde fyldt med hvidglødende kul. Kamelen er klar, når den er mørkebrun.
Læg de resterende ris på et stort fad (at fadet skal være stort kan ikke understreges nok, da benene ellers vil stikke ud). Placér kamelen på fadet. Dekorer med hårdkogte æg og nødder og inviter 100 af den allernærmeste familie og venner.


P.S. Husk nu , der er prøve på "Den glade Enke" i morgen kl. 15 - vi ses under misteltenen!!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.