og tænker ikke på konsekvenserne for fremtiden. http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article333339.ece
Tænker du dig om, når du låner penge et sted og køber på afbetaling et andet ?
Er du god til at styre din økonomi ?
Jeg læste i metroekspress (mener det var i går) at pensionister også oftere blev registreret fordi de ville have til skønhed og rødvin.
Anonym
tilføjet af Har prøvet det
RKI
Da jeg var ung (er idag 40 år), levede jeg bestemt i nuet og blev således også medlem af den eksklusive klub, RKI.
Men jeg tror ikke på, at har man først været registreret i RKI én gang, sker der flere gange:
Jeg har kun været der den ene gang, og har idag en solid økonomi med styr på det hele (nok mest takket være konen i huset)
Tror det er de færreste som har hang til at blive hængende i RKI
tilføjet af anonym
rki
Ja, registrede stiger.
Men der er noget jeg har undret mig over.
For 3 år siden stod jeg der for en ubetalt regning fra mobilselvskab.
Jeg troede at f.eks kreditforeninger tjekkede der.
Men det gør de øjensynlig ikke hver gang.
For jeg købte halvdelen af et hus 1,3 mill.
Og det havde jeg vel ikke kunnet hvis de havde set at jeg stod der som dårlig betaler.
Jeg fik den ud af verden lige efter, og har ikke stået der efter.
Mun underligt er det da.
tilføjet af yofilo
Jeg tror ikke det er årsagen
Jeg tror ikke på at det er trangen til at "leve i nu´et" der er årsagen.
Jeg tror snarere det handler om, at mange får et chok over hvad ting koster, når de eksempelvis skal flytte hjemmefra og/eller studere.
De fleste har måske en børneopsparing eller anden opsparing på 10-15-20.000kr, når de flytter hjemmefra og/eller skal til at studere. For få år siden var det mere end rigeligt, men det er det altså ikke mere.
Idag koster det snildt omkring 30-40.000kr at etablere sig ordentligt, hvis man medregner indskud, køb af pc og andre ting som er nødvendige for studiet, samt møbler mv.
Mange uddannelser kræver eksempelvis at man har egen (og gerne bærbar) pc, bøger koster typisk mellem 1200-2000kr., pr. semester osv. Priserne på selv de billigste kollegie-værelser ligger i omegnen fra 2500kr pr. md. og op, og ofte kræves der 3 mdr´s indskud, samt tre mdr´s. depositum. Ved hurtig hovedregning giver det f.eks. et indskud på 15000 kr. Der skal meget få udsving i økonomien til (f.eks. en stjålet cykel eller en ekstra tandlægeregning) til, før det vælter.
Jeg tror virkelig der er mange som bliver fanget i gældsspiralen fordi de troede at der var sparet penge nok op til de mest basale ting, mens de er helt unge.
Priserne på f.eks. pc´er og bøger stiger hele tiden og skal man leve af SU, kan en opsparing hurtig få ben at gå på. Man kan selvfølgelig tjene lidt ved siden af, men vil man leve op til alle de krav der stilles i uddannelsessystemet, har man evt. et par svage punkter rent fagligt som kræver ekstra opmærksomhed, eller har man simpelthen bare ikke overskud til at arbejde ved siden af, kan det hurtigt blive svært.
Jeg sidder selv i gæld, dog heldigvis ikke registreret i RKI, men hvis jeg ikke indimellem kunne finde ud af at leve på en sten så havde jeg nok været der. Som så mange andre var jeg "dum" og tog et hurtigt, højtforrentet lån da jeg pludselig stod arbejdsløs - banken vil jo ikke låne arbejdsløse eller sygemeldte penge, så der var ligesom kun én løsning til at dække de løse ender. Nu, hvor jeg er studerende bider det mig i haserne, fordi min indkomst er superlav og jeg har meget lille mulighed for at forøge den, før jeg er færdig.
Jeg tror sgu ikke på det der med, at de unge bare vil være med på forbrugsfesten. Det er så nemt at skyde skylden på luksusvaner, men faktum er at mange både blandt unge og ældre har det meget svært økonomisk, og føler sig tvunget til at tage de her lån, for at få råd til helt almindelige ting.
tilføjet af Henrik H
Har aldrig haft det problem....
Jeg må åbenbart have en veludviklet økonomisk sans. Mit princip er, at kan jeg ikke købe det, jeg vil have, kontant, vil jeg ikke have det. Slut! Det gælder både de 14.000 jeg gav i indskud til lejlghed, de computere, jeg har haft i tidens løb osv.
Helt ærligt, hvor svært kan det være at spare op....?
tilføjet af Anonym
Og Henriette Kjær
vil have markiser og møbler....
tilføjet af freja99
det koster sved at tjene penge.
Jeg tror der mange årsager.
Jeg er selv 24 har taget en uddanelse og har aldrig i mit liv lånt penge andet end et par 100kr af forældrene som så blev betalt tilbage til den første.
Jeg har godt kunne klare mig med en gammel bil til et par tusind, og ja tøj det kunne man jo ønske sig til jul og fødselsdage. Nogle bøger kunne købes brugt, eller lånes.
(skal lige nævnes, nogle bøger som vi skulle have, blev aldrig brugt i undervisningen, ret surt) Byture var ofte på vand eller sodavand Men jeg manglede ikke noget.
Så af og til undre det mig, når man hører hvor galt det står til, for mange unge.
Men ja omvendt tror jeg kedit selvskaberne ødelægger det for dem, ved de gør det så nemt at låne penge. De finder hele tiden på nye måder, nye lån. Og hvis der noget de ikke er, så er det gennemskulige. Men ved jo godt de tjener kassen på dem.
Så måske skulle man droppe alle de mange mystiske lånemuligheder, så man ikke fik tudet ørene fulde af dem hele tiden. Og samtidig, så skulle man måske smide RKI af H-til Død træt af at får man en rykker på en P-bøde bliver man truet med bål og brand.
F.sikrings selvskaber har tilmed den frækhed at stillespørgsmålet "er noglen i din husstand i RKI" Dette fik mig til at sige forvel og lægge på jeg blev så rasende.
Ingen er i RKI i min hustand men hvad kommer det et forsikringsselvskab ved.
Jeg syntes de er gået over stregen med RKI.
Men hvem mon skal tage affære...
tilføjet af bareenkommentar
RKI: Gamle = 12%, Unge=3%
Mere bekymrende er det at 12% af de dårlige betalere er over 65 år. Det tyder på en slet moral og en ligegyldighed over for dem de skylder penge, og det gælder også det pres som nutidens gamle lægger på det offentlige system. De vrider som regel 4 gange så meget ud af det, som de har indbetalt og overlader gælden til deres børnebørn. Gamle rødvinsdrankere.