5tilføjet af

Yoghurt på maskine

Hej alle debatører 🙂
Jeg er blevet ejeren af en yoghurt maskine fra Severin, som jeg var meget spændt på at tage i brug. Opskriften der var med, var ikke specielt udførlig, så mit første forsøg gik lidt i vasken, da youghurten blev klumpet og havde samlet en hel del væske i toppen af glassene.
Desværre har jeg ikke kunnet finde noget yoghurt-opstarts-pulver, som jeg har læst om. Har været i både helsebutik og matas (bor i Kolding), men hvis nogen kender et sted, så hører jeg det gerne 🙂
Nå, men ud fra opskriften tog jeg noget yoghurt natural fra Thise, 2 tsk i hvert glas.. Jeg havde opvarmet noget skummetmælk op til 90 grader, og da var afkølet til ca. 40 grader fordelte jeg 1 l. mælk i de 7 glas på hver 150 ml., som fik lov at stå i maskinen 5,5 time og herefter i køleskabet.
Der må jeg være gået noget galt undervejs - håber der er nogle derude, der kender til det og kan gi' mig de tip, som jeg tydeligvis har brug for 😉
Fortsat god mandag!
tilføjet af

Måske her

Har set de har en del til youghurt fremstillng og også ostefremstilling så måske du kan bruge dette link
http://www.beerkits.dk/butik/catalog/index.php

mvh.Køkkenartisten
tilføjet af

yoghurtmaskine !!

Yoghurt maskine .... det har jeg dog aldrig hørt om før, interessant......
Hvad får folk til at købe sådan en maskine.... i må spise virkelig meget af det eller er det for an undgå tilsætningsstoffer.... næ kan læse at du køber yoghurt for at lave yoghurt ... måske for at få en udgave med frisk frugt??
Held og lykke med maskinen og håber ikke det er en af dem som havner i underskabet efter en uge 😉
Velbekomme og også god mandag til dig
tilføjet af

Mums!

Vil også helst undgå den havner i underskabet allerede næste uge 😉
Det kommer sig af, at jeg læste om den i en god bog jeg har læst et par gange nu - så nu måtte det være 🙂
Yoghurten kan man således både få mere frisk, helt efter egen smag, og spiser man nok af det, så bliver det også billigere i sidste ende..
Det var et rigtig godt link jeg lige modtog, men håber på andre idéer så jeg ikke skal betale 60 kr. fragt for 30 kr. yoghurt-kultur 🙂
tilføjet af

Sådan gør du

Du behøver slet ikke opvarme mælken, fordi den
allerede er pasteuriseret. Desuden ødelægger
din kraftige opvarming mange sunde stoffer
i mælken. Pasteuriseret mælk er kun opvarmet
til 64 grader i ca. 35 minutter.
Hvis du skal lave creme fraiche, så skal du
blande 2 spsk kærnemælk med fløde. Derefter
skal den stå ude i ca. 10 timer.
38% piskefløde giver 38% creme fraiche
6,5 dl 13% kaffefløde og 1,5 dl 38% fløde giver 18% creme fraiche
osv.
Hvis du vil lave yoghurt, så brug mælk og tag
kulturen fra en Cultura eller yoghurt.
Du kan også købe kulturen hos matas i frysetørret form.
Kulturer du skal købe til yoghurt: http://da.wikipedia.org/wiki/Jogurt
tilføjet af

Hjælp :(

Jeg har nu prøvet ikke at opvarme mælken og så tage 2 spsk i stedet for 2 skefulde yoghurt.. Resultat klumper godt nok ikke mere (fremskridt), men det bliver helt tyndt flydende..
Hvordan får jeg den tykke konsistens? 😕
På forhånd rigtig mange gange tak for hjælpen! 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.