Hej
Har I nogen gode råd og idéer til fødevarer ved for højt kolesterol?
Hvad slags pålæg køber/spiser I ?
Nogen der ved om det er i orden med røget fisk ?
tilføjet af skytsenglen
Velkommen i kolesterol-klubben
Jeg lider også af samme kolesterol-sygdom.
Det er leverens opgave at styre kolesterolet, der er sammensat af "det gode", "det onde", og triglyceiderne.
"synderen" til forhøjet kolesteroltal findes i fedtstoffer fra landgående dyr.
Så på dette område er kalkun det mindst skadelige.
Men tro mig: du kan sænke dit kolesteroltal betragteligt ved at spise fiskeolie, gerne kapsler.
Ligeså med hvidløg, også gerne i kapsler.
Så mit råd til dig er derfor:
* Smid alt dit smør, margarine og svinefedt i skraldespanden hurtigst muligt.
* Steg din mad i planteolie.
* Spis kalkun og fisk, og ellers fedtfattigt kød
* Kontroller fedtprocenten på varedeklerationerne.
* Spis fiskeolie og hvidløg, gerne i kapselform.
OG PRØV SÅ OM TIDLIGST 12 UGER AT FÅ MÅLT RESULTATET.
Men husk, som CSTINE altid banker i bordet, at det ikke er en "kur", men en "livsstils-ændring", der skal gøre forskellen.
Bon appetit.
tilføjet af Robzie
stress&motion
Kosten har rigtig stor betydning, men det er også vigtigt at du dyrker motion. Motionen kan udover at forbedre dit kredsløb, medvirke til afbrænding af de onde fedtceller i blodet.
Stress:
Er du stresset f.eks på dit job, kan det rent faktisk også bevirke at dit kol.tal stiger.
tilføjet af oldpills
Tillæg til ovenstående
Olivenolie hæver det gode kolesterol og sænker det dårlige, samme egenskab har rødvin. Olivenolie tåler opvarmning.
Guarmin anvendes mod kolesterol- der foreligger dokumentation for virkningen.
Cellesalt 7 gør kolesterolen flydende.
tilføjet af rose-de-rescht
meget gerne fisk
og særlig fed fisk når du har kolesterol. om deter røget gør ingen forskel.
som tommelfinger regel ½ tykke rugbrød med fiskepålæg hver dag, og 1-2 middagmåltider med fisk (og det skal ikke være panerede fiskefileter).
En anden ting godt med kostfibre har vist sig at nedsætte kolesterolet i blodet.
Så spis groft brød (min 8 g. fibre/100g), mange grøntsager og frugt.
de 600 gram frugt og grønt om dagen er værd at stile efter.
Eller bed din læge om henvisning til en diætist, som vil kunne vejlede dig indiviudelt i en kostomlægning der passer lige præcis til dig.
tilføjet af skytsenglen
Robzie har ret, og lad mig tilføje..
Robzie har ganske ret i, at motion og fysisk aktivitet har overordentlig indflydelse på både kolesterol og blodtryk. Faktisk er kolesterol nedarvet tilbage til vores tidligste rødder.
(Dengang vi måtte knokle og til føden, og ikke som idag, køre Volvoen helt hen til madskålen).
Så der forbrændes i overensstemmelse med Robzie´s indlæg rigtigt mange "onde" kolesteroler af, alene ved motion.
Således er det ikke en enkelt faktor, men et sæt af sammenhængende faktorer til sammen, der gør, om man har et forhøjet kolesteroltal.
tilføjet af skytsenglen
Ja, kostfibre og grøntsager skal der til.
Indtil for bare et år siden, har selv Hjerteforeningen bandlyst æg og skaldyr, for hjertepatienter, og patienter med forhøjet kolesterol.
Men dette har Hjerteforeningen med seneste forskning trukket tilbage.
Du må derfor gerne spise op til max et æg om ugen, og spise rejer og andre skaldyr.
Men jeg har glemt at skrive, at alt på mejerihylden faktisk skal spises med den største agtpågivenhed.
Kun skummetmælk, få æg, absolut lav fedtholdig ost!
Selv om fedt er fedt, er der forskel på Svine/tyrefedt, plantefedtstoffer og fiskefedtstoffer.
Alle tre fedtstoffer feder præcis lige meget, men kolesterolmæssigt, opfører de to sidste sig bedst for helbredet. Og glem ikke, at vi skal have fedtstoffer - vores hjerne består sådan ca. af 70% fedt!
tilføjet af JFs
Brug smør til stegning
Smør daner som eneste fedtstof ikke transfedtsyre ved stegning.