SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
7tilføjet af soniah
anstændige arbejdsvilkår?
Endnu en fyreseddel truer forude. Aldrig kan man vide sig sikker på om jobbet er der i morgen.
Hvis det alligevel skulle være der, er det måske til en anden løn eller andre ansættelsesvilkår, end dem der var gældende igår.
De nye arbejdsvilkår er dem som den nye arbejdsgiver har forhandlet hjem i forbindelse med den sidst gennemførte udliciteringrunde på éns arbejdsplads.
Sådan kan tingene og forudsætningerne for éns økonomiske situation ændre sig ca. hvert andet år, som er det antal år der skal gå, før arbejdspladsen igen kan ryge ud i en virksomhedsoverdragelse.
Man er blevet arbejder på årslejervilkår.
Advokaten som varetager arbejdsgiverernes interesser i sager med udliciteringer, mener at fremgangsmåden er hensigtsmæssig idet der skal konkureres på løn og ansættelsesvilkår, for at det kan give en prismæssig gevinst til arbejdsgiveren.
Fagforeningen forsøger at få loven lavet om, så rengøringsassistenter, buschauffører og renovationsarbejdere også fremover kan have anstændige arbejdsvilkår, og så nogenlunde få sit levegrundlag sikret.
tilføjet af mandaabenraa
På min fagforenings oplysnings side ....
... står der meget med " finder du dig i for meget" og der står meget om " det psykiske arbejdsmiljø".
Det er arbejdsgiverne da ligeglade med.
tilføjet af kaiogkaren
Arbejdsgiver
og arbejdstager er i samme båd. Kun ved at styrke det faglige sammenhold får du magt.
tilføjet af leif lalleglad
selvfølgelig ikke
den eneste måde hvorpå du kan være sikker på at der er arbejde i morgen, er ved at hele møllen bliver nationaliseret og derved statsstyret med samme løn til alle mennesker, lidt ala sovjet i tidernes morgen, hele lortet brasede sammen da det frie marked overtog.
arbejderne er blevet lallet i søvn på det danske arbejdsmarked, den enkelte medarbejder kan ikke længere gå ind til chefen og bede om lønforhøjelse, solidaritetsprincippet har overtaget magten, alle skal have lige løn selvom der er stor forskel på ydelsen, ingen arbejdsplads må belønne den enkelte medarbejder for en ekstra indsats uden at det udbetalte beløb bliver topskattet og de øvrige medarbejdere påråber manglende solidaritet. Vi er alle forskellige men skal alligevel ensrettes.
tilføjet af soniah
citronen presses.
Det er da ikke et anstændigt liv , hvis jeg skal presses hårdere og hårdere i min hverdag, og knokle endnu mere for hver gang en ny udlicitering har resulteret i en ny arbejdsgiver.
Alle mine goder såsom pensionsopsparing, ancinitet og hvad jeg ellers har opnået skal indvindes på ny.
Min løn forringes.
Min bankforbindelse vil måske ikke give mig lån til nødvendige nyanskaffelser på favorable vilkår, da de kun vil se to år frem i tiden på mine vegne.
Nej det er et dårligt samfund vi er på vej ind i, der ikke længere vil sine indbyggere det bedste.
tilføjet af Creamy
positiv
Man kan ikke være sikker på noget som helst her i livet men have en positiv holdning til de forandringer, der kommer.
Ellers er der jo masser af vikarbureauer forudsat, at man ikke er sart. Arbejder selv igennem et sådan.
tilføjet af soniah
Kasteløse?
Hvad er forskellen mellem en indisk kasteløs eller urørlig, og så en almindelig dansk arbejderkvinde?
Der er utopien til forskel.
Tanken om at man kan stille andet og mere op end veg tilbageholdenhed og accept af situationen hvis den forværres.
Drømmen om, at en givet og uheldig udvikling kan imødegås med kloge og gode argumenter, så udviklingen drejes hen imod et bedre livsgrundlag.
Lad det være muligt!
tilføjet af soniah
Drømmeløs.
I denne omgang brast drømmen om tryghed i ansættelsen, idet der lige er faldet dom omkring en anklage mod nogle firmaer om misbrug af ledelsretten i forbindelse med virksomhedsoverdragelser.
Sagen var opstået som følge af at de opsigelser der var blevet iværksat, blev opfattet som uretmæssige da de forårsagede en tilsidesættelse af den arbejderbeskyttelse, der ligger i loven.
Dommen medgiver arbejdsgiveren har ret til at fyre sine ansatte for en sikkerhedsskyld i forbindelse med udlicitering.
Der er ikke længere nogen arbejderbeskyttelse i loven.