4tilføjet af

Avokado

Jeg ELSKER avokado- og så er de jo sunde, men jeg HADER lige at ha købt 3 stk. og så er 2 af dem helt brune inden i og lugter ikke særlig godt.
Det er sket før- men hvorfor sker det?
Jeg købte 3 igår, skulle bruge dem i dag, så valgte nogle der var lidt men ikke for bløde.
Æv æv æv æv.... penge lige ud af vinduet- og næsten ingen guacamole til mine tortillas med kylling kogt i tomat og bulgur.
:(
tilføjet af

Tryk.

Det sker fordi de bliver trykket, enten under transporten til butikken, eller fra andre kunder, der mærker på dem.
Selv om de er brune inden i, når du åbner dem, kan de sagtens bruges.
Det er ikke fordi der er rådne.
tilføjet af

Jeg tror så ikke det har så meget med tryk at gøre

- De er behandlede for at "holde sig" - samme problem med udenlandske æbler. De kan ligge i månedsvis og se tilforladelige og friske ud - men de er rådne indefra.
- 😮Retur til grønthandleren
tilføjet af

SV: Avocado

Svar til tofly; Avocado i danske supermarkeder, er formodnede og derfor "klar-til-brug". Skal du bruge en avocado i dag og måske to i morgen eller overmorgen, skal du købe dem med forskellig modenhed. Når avocado'er er helt friske, er de hårde og grønne med glat overflade, dem kan du selv modne færdig i vindueskarmen eller oven på køleskabet, hvor der er lidt lunere end i et skab (Aldrig på køl, så mister de smag!). Efterhånden som den modner, bliver de sorte og ru på overfladen, men køb kun dem du kan ane den grønne farve på, de helt sorte er overmodne! Gå evt. efter sorten Hass og gerne New Zealandske, da de er noget mere hårdføre mod stød, og har top smag.😉
tilføjet af

Modne avocado bliver ikke SORTE ved modning.

Bemærk venligst at det ikke er alle sorter der bliver sorte ved modning, nogle sorter som f.eks Fuerte, Reed og Zutano sortne forbliver grøn når den modnes.
Tryk på avocadoen, den skal give lidt efter, så er den moden. 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.