4 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
4 blade husblas*
2 citroner
2½ dl piskefløde
4 pasteuriserede æggehvider
Æggeblommer og sukker piskes hvidt.
Husblasen* blødes op i koldt vand, vrides og smeltes i citronsaften over vandbad.
Fløden piskes let og vendes i æggesnapsen. Heri vendes husblasen, og til slut stiftpiskede æggehvider.
(*I stedet for husblas/gelatine kan bruges agar. Agar er Vegetabilsk gelatine”, da det hyppigt anvendes som et vegetabilsk alternativ til gelatine (”husblas”). Afhængig af mærke, kan det til privat brug købes som pulver, i flager eller i tråde. Agaren blandes med væske og opvarmes 3-4 min. indtil det er smeltet (ved ca. 60 graders celcius). Blandes herefter sammen med de øvrige ingredienser. Da agaren begynder at størkne ved ca. 50 graders celcius, kan den ikke anvendes i kold tilstand. Følg emballagens anvisning med hensyn til dosering, men en tommelfingerregel er, at der skal anvendes ca. 1 tsk. til ½ L væske.)
Håber, at du kunne bruge den.
MVH Marikka Jørgensen, konditor.