* I løbet af 2012 begynder tusindvis af danskere at investere i solcelleanlæg. Det skyldes faldende pris på anlæggene og muligheden for at gøre brug af en gammel, men yderst lukrativ tilskudsordning, der især tilgodeser de små private anlæg.
* Regeringen arbejder ved udgangen af 2012 på at ændre loven, så tilskudsordningen i stedet retter sig mod større solcelleanlæg.
* I december får klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) et notat fra sit embedsværk om, at der kan være et hul i den kommende lov.
* Hullet betyder, at egentlige solcelleparker også får tilskud, hvis de består af en række mindre anlæg. Alligevel vedtages loven.
* I marts 2013 ændrer Lidegaard den nye solcellelov. - Der har vist sig at være et hul i loven, som vi nu får lukket, sagde han.
* Efterfølgende siger han til Berlingske, at han ikke var orienteret om lovhullet, inden den oprindelige lov blev fremlagt og vedtaget.
* I maj 2013 erkender han dog i et samråd om sagen i Folketinget, at han blev advaret af embedsværket. - Jeg har modtaget det bilag. Det er korrekt, sagde han.
* Den 30. maj giver Folketinget klima- og energiministeren en næse for hullet i loven. Samme dag kommer det frem, at hullet kommer til at koste mellem 430 og 850 millioner kroner over 10 år.
* Kort efter dukker der ifølge Berlingske et nyt hul op i loven, som betyder, at store solcelleanlæg på tage af eksempelvis erhvervsbygninger kan få tilskud. Martin Lidegaard udskyder færdigbehandlingen af lovændringerne.
* Den 24. juni beslutter de politisk valgte statsrevisorer at bede Rigsrevisionen om at undersøge hele forløbet omkring solcellesagen, inklusiv det lovforberedende arbejde.
* Den 23. oktober sender Helle Thorning-Schmidt (S), Bjarne Corydon (S), Margrethe Vestager (R) og Annette Vilhelmsen (SF) et brev til Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S).
* Ministrene mener ikke, at Rigsrevisionen af principielle grunde bør forholde sig til kvaliteten af det lovforberedende arbejde i solcellesagen. Politiske modstandere kritiserer efterfølgende regeringen for muligvis at have noget at skjule i sagen.
* Den 2. november slår Statsrevisorerne fast, at man fortsat ønsker at undersøge hele forløbet omkring solcellesagen - også det lovforberedende arbejde.
* I Politiken siger statsrevisorernes formand dog også, at man gerne tager en principiel debat om, hvor mange dokumenter regeringer fremadrettet skal udlevere i andre lignende sager.
* Den 6. november bakker Mogens Lykketoft op om Statsrevisorernes ønske om fortsat at undersøge hele sagsforløbet efterfulgt af en mere principiel diskussion af Rigsrevisionens opgaver.
* Bjarne Corydon erkender, at hele forløbet om solcellebrevet har været rodet: - Det er helt klart, at det ikke har været til nogen politisk fordel for regeringen, siger han. Han er dog tilfreds med, at der kommer en principiel diskussion af Rigsrevisionens rolle.
http://www.bt.dk/politik/pia-k.-tilfreds-med-iskold-afvaskning-i-solcellesag