Er du til en morgenbolle
skal du bruge følgende:
15 g Gær
5 dl Vand (koldt)
0 spsk Havsalt
600 g Hvedemel (heraf gerne ca. 200 g durum)
1. Kom vandet i en røreskål og opløs gæren i vandet. Tilsæt mel og salt.
2. Rør dejen meget glat. Den skal være meget blød og fugtig. Lad den hæve tildækket i 3-4 timer ved stuetemperatur.
3. Pres luften ud af dejen så den falder sammen. Dæk dejen til og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.
4. Sæt 10 boller på en bageplade med bagepapir, brug evt. en ske.
5. Sæt bollerne i en kold ovn og skru op på 225 grader. Bag bollerne i ca. 30 minutter - de skal være sprøde.
*FB* - boller bedre end Kohberg
15 g Gær
5 dl Vand (koldt)
0 spsk Havsalt
600 g Hvedemel (heraf gerne ca. 200 g durum)
1. Kom vandet i en røreskål og opløs gæren i vandet. Tilsæt mel og salt.
2. Rør dejen meget glat. Den skal være meget blød og fugtig. Lad den hæve tildækket i 3-4 timer ved stuetemperatur.
3. Pres luften ud af dejen så den falder sammen. Dæk dejen til og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.
4. Sæt 10 boller på en bageplade med bagepapir, brug evt. en ske.
5. Sæt bollerne i en kold ovn og skru op på 225 grader. Bag bollerne i ca. 30 minutter - de skal være sprøde.
*FB* - boller bedre end Kohberg