havregrynsboller
Havregrynsboller
Tilberedningstid: 60+ min.
Årstid: Hele året
Antal: Brød til 8 - 16 stk.
25 g smør
4 dl vand
2 dl ylette
25 g gær
1 tsk groft salt
3 dl finvalsede havregryn (ca. 100 g)
9 dl hvedemel (ca. 550 g)
Pensling
vand
Pynt
havregryn
Bagetid: Ca. 40 min. ved 200°.
Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ylette. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx alufolie og stil dejen til hævning et lunt sted i ½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Beklæd en bradepande på 4 x 25 x 25 cm med bagepapir. Læg dejen i bradepanden og tryk den ud, så den fylder det hele. Lad dejen efterhæve tildækket i 20 min. Pensl med vand og drys med havregryn. Skær dejen igennem 3 gange på hver led med en fugtig kniv, så der bliver 16 firkantede boller. Bag dem midt i ovnen. Lad havregrynsbollerne køle af på en bagerist - skil dem ad.
Har du ikke ylette, kan du bruge ymer, tykmælk eller yoghurt naturel.
Energiindhold
For hele retten: 11470 kJ Fryseegnet: Nej
Energifordeling:
Fedt: 13%
Kulhydrat: 75%
Protein: 12%
Tilberedningstid: 60+ min.
Årstid: Hele året
Antal: Brød til 8 - 16 stk.
25 g smør
4 dl vand
2 dl ylette
25 g gær
1 tsk groft salt
3 dl finvalsede havregryn (ca. 100 g)
9 dl hvedemel (ca. 550 g)
Pensling
vand
Pynt
havregryn
Bagetid: Ca. 40 min. ved 200°.
Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ylette. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx alufolie og stil dejen til hævning et lunt sted i ½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Beklæd en bradepande på 4 x 25 x 25 cm med bagepapir. Læg dejen i bradepanden og tryk den ud, så den fylder det hele. Lad dejen efterhæve tildækket i 20 min. Pensl med vand og drys med havregryn. Skær dejen igennem 3 gange på hver led med en fugtig kniv, så der bliver 16 firkantede boller. Bag dem midt i ovnen. Lad havregrynsbollerne køle af på en bagerist - skil dem ad.
Har du ikke ylette, kan du bruge ymer, tykmælk eller yoghurt naturel.
Energiindhold
For hele retten: 11470 kJ Fryseegnet: Nej
Energifordeling:
Fedt: 13%
Kulhydrat: 75%
Protein: 12%