Hvis du skal give 1000 for en wok så vil jeg nok sige du bliver snydt.
En rigtig wok har jeg fået forklaret består af en tyndpladet skålformet metalplade og intet andet.
Det er den "rigtige" wok og den holder ikke længe især ikke hvis du dømmer efter udseendet for den bliver hurtig grim at se på men "wokker" ganske som den skal.
Den er "rigtig" fordi den taber varmen lynhurtigt efter du har fjernet den fra blusset og bliver varm på sekunder når du sætter den på.
Jeg har selv wok som jeg har fået som gave. Den er 5-6 mm tyk i godset som minder om støbejern og tungt som et ondt år og ikke det kendere kalder en rigtig wok, men den fungerer da ok.
Desværre kan jeg ikke se noget firmanavn på den, men den har kostet under 500,-
Du kan måske finde lidt inspiration her: http://chinesefood.about.com/cs/cookingbasics/bb/buywok.htm
tilføjet af Bimmer ILP
En super wok panden er helt fint
Men det kræver også at du er en
super kok. For resultatet bliver
ikke bedre, end kokkens evner udi
mandkunst. 😉
tilføjet af black-magic-women
Vær så god
Du skal købe dig en wok i støbejern og HUSK et låg. Det er meget vigtigt.
Forretningen "inspiration" har en dejlig Bodum wok med rist og låg kr. 814,95, men du kan sikkert også finde en wok billigere andetsteds. Single låg er nemme at få fat på, så det er ikke det afgørende, hvis du finder en god støbejernswok i f. eks. Føtex 😉
BMW - fra sommerlandet
tilføjet af denungekok
Mange tak for hjælpen alle sammen
[l][l][l][l]
tilføjet af fruppe
Nej, ikke støbejern
Støbejern holder på varmen for længe, man skal kunne tage wokken af pladen/blusset så den bliver afkølet hurtigt.
Jeg fik i gave en "designerting" i rustfrit stål, sikkert dyr, men den var ikke en skid værd idet man som bekendt ikke kan stege ret pænt i RS, desuden var den flad i bunden indvendig.
tilføjet af katzemommy
Pladejern...........
Jeg kan anbefale at du køber en af pladejern. Den kan tåle de høje temperaturer som wok kræver, for at blive 'rigtig'. Jeg har set dem på kvalimad.dk, der er et link til siden, hvor de har alt indenfor køkkentøj/grej. Den koster under 500 kr. Har selv haft en temmelig dyr wok med belægning, men den er intet værd, da denne belægning IKKE kan klare varmen. Pladejernet fordeler varmen perfekt og der kan også få'es alm. stegepander i samme materiale, som faktisk også kan bruges som wok. Og koteletter, self'! :-)
Håber du kan bruge mit forslag. :-)