SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Samfundsproblemer
26tilføjet af pouljoergensen
Hvad nu hvis det er LYV?.
Man kan få kræft af alt, der går næsten ikke en dag uden at en eller anden videnskabsmand fremlægger et eller andet bevis på at et eller andet også giver kræft.
Nu er danskerne så et af de lande der har flest tilfælde, i forhold til indbyggertallet, men ellers klare de industrialiseret lande sig nogenlunde lige så godt som Danmark.
Hvad nu, hvis det er videnskabsmændene der har skabt problemet, de vil aldrig indrømme det, men, hvad har hele den "civiliseret" del af verden til fældes?, jo vi bruger ret meget salt i maden, men der skiller vi os ikke nok ud fra den ikke "civiliseret" del af verden, men!.
Hvad hvis det nu er den JOD, som man kommer i Salten der gør det, hvad hvis den kan samle kræftcellerne så de bliver til svulster, og derved dødelige.
Bare en tanke der lige slog mig, JODèn skulle samle "forureninger" i kroppen og udskille dem, men hvad hvis JODèn på længere sigt lægger en "fælde" i kroppen, igennem generationer, der er noget galt, hvorfor er alt pludseligt blevet farligt at spise, vi har aldrig tidligere spist så sundt som nu, vi får grønt hele året, vi koger og steger alt.
Det eneste "nye" i vores kost er JOD i faste mængder hver dag, altså set over flere generationer tilbage i tiden.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af ieet
Rent ævl - paranoia om Jod
Hej,
Jod blev tilføjet i salt, fordi at Danmark havde relativt mange som havde Struma problemer. Og netop fordi Jod ikke ophobes i kroppen, men udskilles. http://ing.dk/artikel/jod-i-salt-gor-danskerne-mindre-syge-99481
Hr Jørgensens tanker om brugen af Jod stemmer ikke overens med antallet af kræft tilfælde - hverken i Danmark eller i andre lande.
Antallet af kræft patienter har haft en konstant langsom stigning. Vi har konstant været udsat for mere og mere kemi - eksempelvis har landbruget også haft en stigning i pesticider i "kræft perioden". http://demokrati2.dk/wp-content/uploads/2012/02/kr%C3%A6ft-i-danmark.png
Der bliver også spist mere ketchup pr person, men folk tilskriver oftest skade til det som de ikke forstår. Præcis Jod, har danskerne først sat forbruget op af i 2000, hvor det inden dag var meget lavt i forhold til andre sygdomme og resten af verden, og dette matcher dermed ikke udviklingen i kræfttilfælde.
Til gængæld matcher Jod tilsætningen i saltet tidspunktet hvor medierne virkelig gav sig til at interessere sig for kræft. Hr Jørgensen er formentlig manipuleret.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af pouljoergensen
Ved du overhovedet hvad du taler om?.
JOD blev tilsat salt Pga. strålefaren fra A-våben, min mor fik i 1960 fjernet en stor del af sin struma, (i halsen), det havde intet med JOD at gøre.
Alle har de celler der kan udvikle sig til kræft, man bliver født med de celler, kroppens naturlige forsvar har altid kunne holde de celler i "skak", men noget er sket, og da JOD kunne samle og udskille visse uønsket udefra kommende påvirkninger af kroppen, så er det en mulighed.
Hvis du ellers lagde mærke til hvad jeg skrev, så brugte jeg ord som!, ( jeg TROR, og BARE en tanke.).
Når små børn, som aldrig har været udsat for nogen påvirkning af skadelige stoffer kan dø af kræft, så er det noget som går i arv, og muligheden for at JOD`s påvirkning af menneskets krop på længere sigt er IKKE undersøgt, da vi kun er 3-4-generation der er under påvirkning af JOD.
Du ved!, (tror jeg 😉 ), at alle ofrene i områderne ved A-kraftsværksulykker straks får en masse JOD, mit indlæg handlede mere om, om det at tilsætte JOD fast i folks kost kan gøres uden andre omkostninger.
Hvis du tager pencilen hver dag, så vil du dø hvis du for noget som pencilen ellers skulle kunne klare, årsagen til at folk får JOD hver dag er ikke relevant, det der er relevant er, om JOD på længere sigt kan ændre så meget på menneskets celler, at de kan udvikle sig til kræft.
Du kan slå et helt selskab ihjel, ved at forgifte maden, og du kan selv spise den samme mad, du skal bare bruge bladan eller arsenik, alle der spiser vil dø, undtaget dig, for hvis du igennem længere tid har "øvet" dig, så kan du tåle at spise det uden at dø af det, og du kan derved bevise du ikke slog alle de andre ihjel, da du spiste det samme som det alle de andre døde af, (med den lille undtagelse at, hvis man tager en prøve af dit hår, så klapper fælden, for i det kan det sporres.).
Så spørgsmålet er bare, er det ikke teknisk muligt, at JOD måske kan havde samme effekt, måske "reder" JOD nogen, men måske lægger JOD samtidig en dødelig fælde for ellers sunde mennesker?.
Og lad nu være med at nægte det, du aner ikke en brik om det, du formoder noget, også henviser du til nogen som ikke kan/har undersøgt det jeg spørger om/stiller spørgsmålstegn til/ved.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af ieet
Ja. Jeg ved hvad jeg taler om
Hej,
JOD blev tilsat salt Pga. strålefaren fra A-våben, min mor fik i 1960 fjernet en stor del af sin struma, (i halsen), det havde intet med JOD at gøre.[/quote]
Her er Hr Jørgensen så uenig med Anden lægelig forskning.
[quote]Alle har de celler der kan udvikle sig til kræft, man bliver født med de celler, kroppens naturlige forsvar har altid kunne holde de celler i "skak", men noget er sket, og da JOD kunne samle og udskille visse uønsket udefra kommende påvirkninger af kroppen, så er det en mulighed.[/quote]
Sådan virker Jod ikke. Men ja, Jod benyttes også til at forebygge strålingsskader...
Forklaringen er gjort enkel her: Ikke videnskablig beskrivelse Eller fra politikken som også forklarer: Radioaktiv jod optages i skjoldbruskkirtlen. For at forhindre eller begrænse dette, kan man spise jodtabletter med stabilt jod, der optages i skjoldbruskkirtlen. På den måde fyldes skjoldbruskkirtlen med uskadeligt jod. I Damark begyndte vi først at tilføje Jod til salt i år 2000. Beslutningen blev truffet på grund af en generel Jod mangel og problemer som struma - ikke på grund af forebygningen imod stråling.
[quote]Hvis du ellers lagde mærke til hvad jeg skrev, så brugte jeg ord som!, ( jeg TROR, og BARE en tanke.).[/quote]
Fantastisk. Nu kan du lægge den tanke i graven - antallet af kræft tilfælde, i vestlige lande som tilføjer Jod til salt, viser ingen sammenhæng imellem disse 2 ting.
[quote]Når små børn, som aldrig har været udsat for nogen påvirkning af skadelige stoffer kan dø af kræft, så er det noget som går i arv, og muligheden for at JOD`s påvirkning af menneskets krop på længere sigt er IKKE undersøgt, da vi kun er 3-4-generation der er under påvirkning af JOD.[/quote]
Jod er naturligt forekommende, mest i fisk, skaldyr og broccoli (vidst nok). Jod er ikke blevet tilsat før år 2000 i saltet i Danmark, tidligere manglede danskere genneret Jod. Ævl med "3-4 generation påvirket af Jod".
Yderligere, børn bliver påvirket af skadelige stoffer dagligt - allerede som fostre, igennem moderens indtag af skadelige stoffer.
[quote]Du ved!, (tror jeg 😉 ), at alle ofrene i områderne ved A-kraftsværksulykker straks får en masse JOD, mit indlæg handlede mere om, om det at tilsætte JOD fast i folks kost kan gøres uden andre omkostninger.[/quote]
Ja. Links tidligere til begrundelsen - dette er stadig ikke grunden til at Jod bliver tilsat saltet i Danmark.
[quote]Hvis du tager pencilen hver dag, så vil du dø hvis du for noget som pencilen ellers skulle kunne klare, årsagen til at folk får JOD hver dag er ikke relevant, det der er relevant er, om JOD på længere sigt kan ændre så meget på menneskets celler, at de kan udvikle sig til kræft.[/quote]
Jod er naturligt forekommende i vores kost, og tilsætningen af Jod til salt har fået dødeligheden af andre problemer til at falde væsentligt, uden en markant stigning af kræft tilfælde.
[quote]Så spørgsmålet er bare, er det ikke teknisk muligt, at JOD måske kan havde samme effekt, måske "reder" JOD nogen, men måske lægger JOD samtidig en dødelig fælde for ellers sunde mennesker?.[/quote] Hr Jørgensens tanker om brugen af Jod stemmer ikke overens med antallet af kræft tilfælde - hverken i Danmark eller i andre lande. Præcis Jod, har danskerne først sat forbruget op af i 2000, hvor det inden dag var meget lavt i forhold til andre sygdomme og resten af verden, og dette matcher dermed ikke udviklingen i kræfttilfælde.
[quote]Og lad nu være med at nægte det, du aner ikke en brik om det, du formoder noget, også henviser du til nogen som ikke kan/har undersøgt det jeg spørger om/stiller spørgsmålstegn til/ved.
Jeg henviser til Læger, forskere, dem som traf beslutningen, ingeniører mm.
Jeg henviser til, at Jod'en i salt blev tilføjet på grund af for mange forekomster af struma og en gennerel Jod mangel i den danske befolkning.
Jeg henviser til at stigninger i kræft tilfælde i hverken Danmark eller andre lande, ikke matcher med tilsætningen af Jod i salt.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af fruppe
Hvad nu hvis det er LYV?.
Jod kræver vist større mængder indtagelse for at virke mod radioaktivitet.
Valget er stadig Dit eget, køber Du Læsø sydesalt eller havsalt er det ikke tilsat jod, desuden kan Du flytte til et sted hvor der ikke er meget naturligt jod i postevandet.
tilføjet af Spjellerup
Jod er et grundstof (nr. 53)
Hvis du har ret, så er der ret mange eksperter, som tager fejl: http://en.wikipedia.org/wiki/Iodine#Biological_role
Næppe særlig sandsynligt.
tilføjet af pouljoergensen
Det må De da så sandeligt undskylde?.
Jeg var slet ikke klar over at De ud over at være Can mag Jur, med speciale i forsikringssager, at de også var professor i medicin, kemi, gener og arvelige sygdomme, jeg finder det lidt underligt at De så har så meget tid til overs, at De så kan bruge så meget tid på at hakke på alt hvad jeg skriver her på SOLEN.
Og ud over det, så har De jo også "Deres" lille "Klub" som De er i hovedbestyrelse af, som De vel også skal sørge for, ?, kan alle melde sig ind i den klub, eller er kravet at man skal tro på alt?..
De Venligste Hilsner Poul Jørgensen
Alt hvad man køber i forretningerne er tilsat salt, og det er selvfølgeligt det "billige" salt, men JOD i.
Ja jo, JOD er et naturligt materiale, et grundstof, meeeeen ?, det er URAN da vist også, og det skal man da så vit jeg ved vist ikke havde for meget af 😉 .
Det jeg efterlyser er, der er da vist ikke lavet nogen undersøgelser på mennesker, over mange generationer, om hvilken indflydelse JOD har, jeg siger ikke det er skadeligt, jeg åbner bare muligheden for om der ikke kan være en forklaring imellem den stigning af tilfælde af kræft, også den langtidsvirkning som JOD muligvis kan havde på mennesket?.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af pouljoergensen
Så er spørgsmålet bare lige.
Hvis du har ondt i din lille-finger, så kan du slå dig på din tommel-finger, også forsvinder smerten i/på lille-fingeren automatisk????????????.
Kan du følge mig?, forsker/videnskabsmænd har fundet ud af at JOD hjælper, her og nu!, men, der er ingen langtids undersøgelser, om man på længere sigt ændre noget i menneskets gener.
Og dit LINK er som sådanne et godt E.ks. på det, det viser jo tydeligt, at man ændre noget i selve menneskets gen, og det tvivler jeg på er særligt smart på længere sigt.
Men, OK, tak for at du viste mig, at man kan få salt uden JOD, det troede jeg ikke man kunne i Danmark, som jeg har forstået det, så blev det indført ved lov at alt salt skulle indeholde JOD i Danmark, men OK, det var så vist bare noget jeg troede, så tak 😉 .
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af pouljoergensen
Virker ?.
Klima anlægget ikke mere i din autocamper?.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af Spjellerup
Velbekomme
God appetit.
tilføjet af ieet
Jod giver ikke kræft
Hej, Jod giver ikke kræft.
Hr Jørgensen tager fejl. Der har været tilsat Jod i salt i lang nok tid (25+ år), i andre lande, hvor man ikke har set nogen stigning i antallet af kræfttilfælde som ikke forekom i tilsvarende lande med mere moderart Jod forbrug - som Danmark, hvor Jod-mangel har været et større problem.
Danmark var en del af sammenligningerne, som kontrolland. Ved at Danmark havde "jod mangel" som et problem indtil år 2000 hvor det kom i salt, og havde samme stigning i antal kræft tilfælde som lande der tilføjede jod tidligere. Dermed er det undersøgt og kendt, at Jod i moderate mængder ikke er kræft fremkaldende.
Det jeg efterlyser er, der er da vist ikke lavet nogen undersøgelser på mennesker, over mange generationer, om hvilken indflydelse JOD har, jeg siger ikke det er skadeligt, jeg åbner bare muligheden for om der ikke kan være en forklaring imellem den stigning af tilfælde af kræft, også den langtidsvirkning som JOD muligvis kan havde på mennesket?.
Hr Jørgensens tanker om brugen af Jod stemmer ikke overens med antallet af kræft tilfælde - hverken i Danmark eller i andre lande.
Antallet af kræft patienter har haft en konstant langsom stigning. Præcis Jod, har danskerne først sat forbruget op af i 2000, hvor det inden dag var meget lavt i forhold til andre sygdomme og resten af verden, og dette matcher dermed ikke udviklingen i kræfttilfælde. http://demokrati2.dk/wp-content/uploads/2012/02/kr%C3%A6ft-i-danmark.png
Til gængæld matcher Jod tilsætningen i saltet tidspunktet hvor medierne virkelig gav sig til at interessere sig for kræft. Hr Jørgensen er formentlig manipuleret.
Eftersom andre lande har tilføjet Jod for længere siden, uden at opleve en stigning i kræft tilfælde, kan det konkluderes at der ikke er nogen sammenhæng imellem en moderart indtagelse af Jod og kræft. Altså at Jod ikke er kræftfremkaldende.
Yderligere, eftersom salt er giftigt i meget store mængder, forventes det ikke at Jod i salt vil skabe problemer med "Jod forgiftninger" - hvor skjoldbugskirtlen vil sætte ud.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af Gurli-Margrethe
Hvad nu hvis det er LYV?.
Det hedder LØGN... ikke lyv; i hvert fald i denne her sammenhæng.
Mon ikke bare du skulle lade være at bryde dit lille hoved med andet end Topdanmark?
Det ville det sikkert have bedre af!
tilføjet af debatsvinet
Hvad nu hvis det er LYV?.
Det er vistnok Tryg han bryder hovedet med .... 😉
Men ellers var det rigtigt nok ... 🙂
tilføjet af trench
Bare Top Danmark ikke også læser med
Så opdager de bare de har erstattet et tv de slet ikke skulle , det var jo farmand der skulle have fået sin hundeforsikring til det, og da den ikke dækker familie, så selv ryste op med skillingerne. 😮
'Lad os være taknemmelige for idioterne. Hvis vi ikke havde dem, ville resten af os ikke blive til noget'
Mark Twain
tilføjet af ieet
Tak for komplimenter og interesse
Hej,
Tak for komplimenterne.
Og ud over det, så har De jo også "Deres" lille "Klub" som De er i hovedbestyrelse af, som De vel også skal sørge for, ?, kan alle melde sig ind i den klub, eller er kravet at man skal tro på alt?..
Jeg tror ikke at jeg forstår hvilken "klub" eller indlæg der henvises til?
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af Gurli-Margrethe
Hvad nu hvis det er LYV?.
Tak for det ;-) Jeg havde lige fået byttet om på de to forsikringsselskaber.
God weekend ;-)
tilføjet af Netslangen
Hvad nu hvis det er LYV?.
Det kan jo være så mange ting. Joden i salt er nok intet i forhold til forurening, sprøjtemidler, tilsætningsstoffer, medicin, vacciner osv. Mangel på næringsstoffer pga mere og mere udpint jord. Mobilstråling, cremer, sæber og tandpasta med giftstoffer i. Plastik og emballage med gift i. Mad der bliver smadret i mikroovnen. Hygiejnehysteriet gør nok også mere skade end gavn. Alt skal koges, steges, bages, steriliseres, afsprites og brændes til ukendelighed i dag, for så tror folk det er sundt. Men det mister jo tværtimod alle enzymer og bakterier, lige netop det som en levende krop består af og har brug for. Det er jo ikke mærkeligt at folk bliver mere og mere syge, i en mere og mere kunstig og syg verden.
tilføjet af pouljoergensen
Måske ikke, men?.
Lige nu, der sidder mine katteog æder et skrog fra en and, som jeg lige har spist det af som kattene ikke fik, jeg har et mærkeligt "æbletræ" ude i haven, og det smider jeg alt muligt ind under, og der sidder kattene så, de er så ikke helt alene, for ved siden af dem, der står der 3 rådyr og æder resterne af de grønsager som blev til overs, er livet ikke bare dejligt?.
Nå men, måske har du ret, men måske har du ikke ret?, og hvad nu hvis jeg har ret?, hvad nu hvis rådyret spiser noget af andeskroget, så kan det i teorien påvirke dens gener, på længere sigt.
Jeg ved det er et "skud" i tågen, jeg ved man skal bruge salt, jeg ved også man skal bruge JOD, men som jeg har forstået det, så var der mennesker i Danmark inden de begyndte at blande JOD i salten, så ud over den "gavnlige" efekt af JOD, er der så nogen videnskabelige undersøgelser som beviseligt beviser, at der ikke på længere sigt måske muligvis kan opstå langtids skader ved indtagelse af JOD i unaturlige store mængter, måske tilsat andre kemikalier, så som salt.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af fruppe
Måske ikke, men?.
Og dermed er rådyr kostforagtere ❓
Jeg kan garantere Dig at De ikke spytter snegle og andet kravl ud fra de de blade og skud de spiser.
Lige nu, der sidder mine katteog æder et skrog fra en and, som jeg lige har spist det af som kattene ikke fik, jeg har et mærkeligt "æbletræ" ude i haven, og det smider jeg alt muligt ind under, og der sidder kattene så, de er så ikke helt alene, for ved siden af dem, der står der 3 rådyr og æder resterne af de grønsager som blev til overs, er livet ikke bare dejligt?.
Nå men, måske har du ret, men måske har du ikke ret?, og hvad nu hvis jeg har ret?, hvad nu hvis rådyret spiser noget af andeskroget, så kan det i teorien påvirke dens gener, på længere sigt.
Jeg ved det er et "skud" i tågen, jeg ved man skal bruge salt, jeg ved også man skal bruge JOD, men som jeg har forstået det, så var der mennesker i Danmark inden de begyndte at blande JOD i salten, så ud over den "gavnlige" efekt af JOD, er der så nogen videnskabelige undersøgelser som beviseligt beviser, at der ikke på længere sigt måske muligvis kan opstå langtids skader ved indtagelse af JOD i unaturlige store mængter, måske tilsat andre kemikalier, så som salt.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af anklageren
Man kan få kræft af mangel på jod
Hvis der sker et uheld på et atomkraftværk, så består noget af radioaktiviteten af radioaktivt jod.
Hvis det så blæser hen, hvor du er, og du i forvejen mangler jod - så vil kroppen skynde sig at genopbygge din krop med radioaktivt jod.
Det kan være slemt nok at få radioaktiviteten uden på kroppen, men ligefrem at få det bygget ind i kroppens celler - det er meget uheldigt, for at sige det mildt.
tilføjet af pouljoergensen
Det jeg er bange for er.
Ja jo !, man skal havde JOD, nu får mennesket så JOD gennem kosten, da man indførte JOD-tilskudet i sin tid, der var folk gennemsnitligere dårligere ernæret, så dengang i en periode var det måske godt-nok at tilsætte JOD, men!.
JOD skal binde de ting i kroppen som skal ud af kroppen, altså er der tale om en slags "lim"!, hvad nu, hvis den "lim" på længere sigt Pga. kroppen har vænnet sig til at få JOD sammen med salt, i den kemiske forbindelse, hvad så hvis kroppen reager modsat på det naturlige JOD man indtager.
Kroppen skal bruge salt, men hvad hvis Salten trækker JODèn ind hvor det ikke skal bruges Pga. den kemiske forbindelse med salt, og at man derved er kommet til at ændre JODèns kemi så den ikke udskilles rigtigt af kroppen, men samler sig i "klumper" i kroppen.
At saltens evne til at binde sig til det det skal hjælpe ud af kroppen, at den evne pludseligt er overført til det, altså evnen til at binde sig til noget andet magen til sig selv, så har man måske skabt nogle kræft-celler som har bedre mulighed for at samle sig, og hvad gør man så?, hvad nu, hvis de "kloge" ikke kan se det?.
De har opdaget, at nogle mennesker Pga. et specialt gen har støre chancer for at overleve et angreb af kræft, hvad hvis alle havde det gen, men at det er blevet beskadiget af forbindelsen af salt/JOD igennem 3-4-generationer, så kroppens naturlige forsvar er sat ud af kraft?.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af ieet
Det jeg er bange for er.
Hej,
Ja jo !, man skal havde JOD, nu får mennesket så JOD gennem kosten, da man indførte JOD-tilskudet i sin tid, der var folk gennemsnitligere dårligere ernæret, så dengang i en periode var det måske godt-nok at tilsætte JOD, men!.[/quote]
Ja, der er ikke længere en normal Jod mangel i den danske befolkning, efter man tilføjede Jod til salt i år 2000 (dengang, i sin tid hvor folk var meget dårligere ernæret).
[quote]JOD skal binde de ting i kroppen som skal ud af kroppen, altså er der tale om en slags "lim"!, hvad nu, hvis den "lim" på længere sigt Pga. kroppen har vænnet sig til at få JOD sammen med salt, i den kemiske forbindelse, hvad så hvis kroppen reager modsat på det naturlige JOD man indtager.[/quote]
... nej, det er ikke hvad Jod gør i kroppen. Som en del af skjoldbruskkirtlens hormoner (Thyroideahormonerne T3 og T4), indgår jod i regulering af kroppens stofskifte. Det vil sige de biokemiske reaktioner, der danner energi og nye kemiske byggesten til vedligeholdelse af kroppens celler og væv. Hvad gør Jod
[quote]Kroppen skal bruge salt, men hvad hvis Salten trækker JODèn ind hvor det ikke skal bruges Pga. den kemiske forbindelse med salt, og at man derved er kommet til at ændre JODèns kemi så den ikke udskilles rigtigt af kroppen, men samler sig i "klumper" i kroppen.[/quote]
Salten er vandopløselig, hvormed forbindelsen til Jod'en opløses hurtigt i kroppen. Salten trækker ikke Jod'en det forkerte sted hen.
[quote]At saltens evne til at binde sig til det det skal hjælpe ud af kroppen, at den evne pludseligt er overført til det, altså evnen til at binde sig til noget andet magen til sig selv, så har man måske skabt nogle kræft-celler som har bedre mulighed for at samle sig, og hvad gør man så?, hvad nu, hvis de "kloge" ikke kan se det?.[/quote]
Dette kan ikke ske.
Måske har Hr Jørgensen taget fejl af kemiske forbindelser imellem molekyler og virus eller bakterier.
[quote]De har opdaget, at nogle mennesker Pga. et specialt gen har støre chancer for at overleve et angreb af kræft, hvad hvis alle havde det gen, men at det er blevet beskadiget af forbindelsen af salt/JOD igennem 3-4-generationer, så kroppens naturlige forsvar er sat ud af kraft?.
Link til dette.
I Danmark har der kun været tilføjet Jod til salt siden 2000. 3-4 generationer er noget ævl. Og i øvrigt ændrer hverken salt eller Jod gener.
Jeg tror ikke at Hr Jørgensen kender forskellen på Molekyler, Virus, Bakterier, Gen, Celler mm. Og jeg tvivler på at Hr Jørgensen nogensinde har bestået hverken Fysik, Kemi eller Biologi, selv på gymnasial niveau.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af anklageren
Du burde være mere bange for natrium i salt
Sådan noget som B-vitaminer er kunstige, fordi det er en kemisk forbindelse, som ligner naturligt B-vitamin - men ikke er helt det samme, fordi det er fremstillet kemisk på en fabrik. Sådan er det ikke med jod.
Al jod er naturlig, fordi jod er et grundstof, og ikke en kemisk forbindelse.
Man kan ikke helt garantere for, at der ikke er noget uheldigt ved at få for meget jod, men den jod man tilsætter salt er altså et naturligt stof.
Jeg forstår ikke, hvad du mener med lim, for jod er et stof som indgår i hormoner, og hvis du får mere jod end du har brug for, kommer det ud af din krop, når du tisser.
Salt er jo også et tilsætningsstof, som alle bruger, og den normale salt vi køber består af natrium, klor og en lille bitte bitte smule jod.
Jeg ville være mere bekymret for et af de de 2 andre grundstoffer i salt - nemlig natrium, som men med sikkerhed ved er skyld i mange dødsfald (hvis man får for meget af det - og det gør mange). Risikoen for, at man får for højt blodtryk, hvis man tilsætter sin mad for meget natrium er høj, og der er meget natrium i normal salt.
Altså er der mange danskere, som tilsætter sin mad for meget natrium (fra normal salt), og så går de til lægen og får piller for at sætte blodtrykket ned igen.
Hvis du er bekymret, kan du købe uraffineret havsalt, som du kan kende på at det er gråt. Det består af alle grundstoffer - hvor der dog er meget lidt af de fleste.
Så får du automatisk en tredjedel mindre natrium i forhold til almindelig salt (og så er det ikke tilsat jod, som naturligt forekommer i havsalt fra havet).
Man får også mindre natrium, hvis man bruger Seltin salt, som man kan købe i mange forretninger.
Uraffineret havsalt kan man købe i alle helsekostbutikker, men de har det måske også i kvickly.
Det er meget muligt, at du lever længere, hvis du spiser uraffineret havsalt i stedet for almindelig salt. Udover, at du måske får lavere blodtryk, så kan der være et grundstof i små mængder, som videnskaben ikke har opdaget er nødvendigt - endnu.
Da du var dreng, var der nogen, som lagde mærke til, at kornet nogen steder i landet var højere og mere grønt under højspændingsledninger.
Man lavede forsøg og opdagede, at det skyldtes, at der faldt en lille bitte smule kobber ned på markerne i nærheden af højspændingsledningerne. I de mest kobberfattige egne i Danmark (mest i Vestjylland) gav det sundere korn.
Man anede ikke hvorfor, men begyndte alligevel at tilsætte en lille bitte smule kobber til kunstgødning - og så fik man større udbytte af korn i de kobberfattige områder.
Jeg nævner det, fordi noget lignende kan være tilfældet for mennesker.
Den salt du køber, stammer fra en salthorst i undergrunden, og består af natriumklorid - og altså af to grundstoffer - hvorimod alle grundstoffer er påvist i havet - f.eks. også små bitte mængder af sølv, guld og platin, for at nævne nogen.
Der er 118 grundstoffer.
Måske er nogen af dem nødvendige for dig, men videnskaben har ikke opdaget det endnu.