hej sol
jeg er for nyligt flyttet ud for mig selv. Og jeg har på det sidste prøvet at blive bedre til at lave mad selv :)
der er dog en ting jeg godt kunne tænke mig noget hjælp med, og det er:
hvad er opkriften på nogle rigtig gode hvidløgsbrød?
🙂🙂🙂
tilføjet af Misha
billigt eller ekstremt nemt :P
Tillykke med flytningen.
Den billige:
Køb det billige ciabatta brød fra supermarkedet (ligger typisk tæt på de billige flútes der kommer i 2 pak)
Tag noget madolie (vælg selv) og pres et fed hvidløg ned i olien. Olie i forhold til hvidløg afhænger af smag :)
Flæk brødet. Pensl brødet med olien og tag evt hvidløgsstykkerne op med en ske og fordel dem ligeledes på brødet. (kom evt lidt salt på for at fremhæve smag)
Ind i oven på omkring 200 grader til brødet er gyldenbrunt :D
Du kan evt vælge alle mulige andre slags flútes.. bare de ikke er for tørre til at starte med som fx dem du købe hos en bager, for ellers blir det stenhårdt.
Den ekstreme nemme metode er at købe brød og hvidløgssmør og smøre brødet og smide det i oven på samme måde som den anden :D
Håber du kan bruge det til noget :)
tilføjet af Anonym
ikke hvilken somhelst olie...
Det skal være rasp olie... den smager nemlig tættest på smør...
jeg køber personlig en pak med 2 flute til 4 kr... skær revner på tværs, presser hvidløg ned i olien, kommer det mellem revnerne, og slutter med et tyndt lag grof salt på toppen... om sommeren kan jeg finde på at komme lidt persille i olien også.
Hilsen en mælkeallergiker med hvidløgs erfaring :)
tilføjet af Sikke noget ...
vrøvl!
Det skal da helt klart være olivenolie. Og så hedder det iøvrigt RAPS olie - men det bruges til at stege i.
tilføjet af matsej4
Min opskrift
Den helt enkle:
En dåse flåede tomater i tern, presset/fint hakket hvidløg, revet ost og flute.
Det hakkede hvidløg kommes i dåsen med de flåede tomater og fordels godt.
Flutet (jeg plejer at bruge de helt billige fra fakta/netto) skæres i den størrelse du bedst kan lide (personligt kan jeg bedst lide at dele brødet i 3) og flækkes, og så fordeler man tomaten ud over flutene - hvor meget man kommer på, er igen et spørgsmål om smag - kommer revet ost på, og kommer det hele i ovnen i en 5-10 minutter til osten er smeltet og brødet er gennembagt. Det er så lækkert - mmmm!!!
Hvis man har lidt flere penge og lidt mere tid, kan jeg godt lide at bruge friske rå-varer.
Tomater, pepperfrugt, squash og hvidløg plejer jeg at bruge.
Jeg har sådan en lille maskine som hakker grøntsagerne fint, så de ikke bliver helt blændet. Den kommer jeg det hele ned i, hakker og putter det så i en sigte, så noget af væden kan dryppe af.
Og så bruger jeg fremgangsmåden fra den anden variant.
Blandingen af grøntsager kan også med stor fordel bruges i en dressing, hvis man lige kommer det i en omgang formasie frai (ved ikke lige hvordan det staves) eller cremefraish... Så behøver den ikke "dryppe af"
Velbekommen!!
Mis