Engang var der noget ved at gå til bageren! Frisk morgenbrød, som ike kunne laves bedre i egen ovn...
Sådan - vil jeg vove at påstå - er det ikke stadig! Bagerens brød er blevet dyrere og dårligere. ja det er lige før, at en færdigblanding fra Brugsen, som man selv skal bikse sammen er bedre... kan det her have noget med sagen at gøre??? http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/ECE1096505/her-er-haandvaerksbagerens-faerdigblandinger/
'Oktober har været en god måned for de bagere, der ikke gider alt besværet ved at lave brød fra bunden af.
Valsemøllen, Danmarks anden store møller, har lige nu halloweentilbud på færdige melblandinger til majsbrød, græskarrugbrød, muffins og andre gode sager. Lige til at blande vand og gær i. Køb ti sække a tyve kilo, og få to sække gratis.
Den danske bagerbranche er fyldt med den slags tilbud, og danske håndværksbagere benytter sig af dem. De fleste danske bagere bruger i større eller mindre grad melblandinger, som de store fabrikker har sammenskruet, og hovedparten af danske bagere bruger i meget stort omfang kagemiks – altså pulver, der tilsættes vand og eventuelt æg.
Det er pulver, der kan minde om de Finax- og Amo-kageblandinger, vi kender fra supermarkederne. Det er da også ofte lavet af samme koncerner.
Bagere, der laver alt fra bunden af, er en sjældenhed'
Hvor meget laver din bager selv? Og har du overhovedet en 'din bager', som man havde i gamle dage? Eller er bageren faktisk en uddøende race???
tilføjet af Gigaset
ja - der finden en bager..
Og den bedste bager - måske i hele Danmark - findes i Birkerød. På hovedgaden - bagergården, hedder det vist.
Som dansker - der er flyttet til udlandet, er det bare så skønt, at komme til Danmark og netop hos den bager, at kunne købe top-kvalitet. Brød, kager, m.m. er absolut fejlfrit og noget af det bedste.
Varm hilsen og ynk til jer der bor for langt væk fra Birkerød
tilføjet af Bimmer ILP
Fødevarerbranchen er af lave
Svin bliver pumpet med kobber og antibiotika
i store mængder, desuden får de noget ringe
foder. Så vi forbruger køber et meget ringe
produkt.
I gamle dage var brødet lavet fra bunden, og
fyldt med luft. Nu er det fremstillet på
melmiks, så du kan få den samme type hos alle
bagere. Desuden er luften stadigvæk i produkterne. 😮
Melmiks er ikke en ny opfindelse, for det har eksisteret
de sidste 35 år i branchen. Kagemiks er ikke nær
så mange år på bagen som melmiksen.
Hvis du læser Politikens artikel på internettet, så
lukker der 40-50 bagere om året. Fordi folk kan købe en
ligeså god varer i supermarkedet. Desuden har de
store supermarkedskæder deres egen bagerafdeling.
Hvorfor bruge en bager, når du kan lave et meget bedre
produkt selv. Selvom bageren forbedrede kvaliteten, så
kan du lave det billigere. Fordi en bagersvend skal have
en meget høj timeløn.
tilføjet af melmand
Statstilskud til håndværksbagere ?
Kanske VK regeringen skulle lave et puljetilskud fra Satspuljerne til bagere der sælger bagerbrød fra egen eller andres bagerforretning og så får ret til et tilskud hvis de laver bolledejen fra bunden af❓
Et tilskud på det samme som lærlingepuljen❓Så sikres bagerlærlige også uddannelse i bagerfagets klassiske finesser.
tilføjet af ernst_kolding
Hele misiren
skyldes kunderne.
Hvor mange vil betale den pris som "rigtig" bagerbrød koster ?
Jeg er ret overbevist om, at et stykke morgenbrød vil komme til at koste noget nær det dobbelte hvis bageren skal lave det fra bunden, ikke at råvaren bliver dyrere, men tiden der går med at gøre det hele selv skal vel betales og der er faktisk kun kunderne til at betale.
Noget andet er, at så ringe er moderne bagerbrød slet ikke, jeg har altid været ret kræsen når jeg køber brød hos bageren, men de bagere jeg handler hos, laver velsmagende brød, lækkert morgenbrød, lækre franskbrød og konditorkagerne er uovertrufne, men det handler nok om ikke at støtte en "industribager" der leverer brød til 25 kiosker kl. 6 om morgenen, for så bliver brødet bagt så tidligt, at det er gammelt når kunderne kommer kl. 06.00 for at købe "frisk" morgenbrød.
Når man kritiserer bagerne bør man jo tænke sig om når man handler, ikke købe supermarkedets Bake-off eller på tankstationer, der har alle egne "bagerafdelinger" men det har intet med bagning at gøre, det er halvbagt brød som de køber frosset hos rugbrødsfabrikkerne og selv bager færdig.
Hvordan gør du selv, køber du Hatting morgenbrød frosset og selv varmer det op, for at spare ?
Eller endnu værre, det smagløse brød man kan købe i mange supermarkeder, det smager som at række tungen ud af vinduet og så er rundstykkerne ca. halvt så store som dem vi køber hos håndværksbageren, javel, de vejer det samme, men de er også af en konsistens som en lerkugle.
Jeg betaler gerne for godt brød, bager selv franskbrød jævnligt, men et bagerbrød er altså lækkert, det kan jeg ikke hamle op med og så er der jo lige det, at bageren er efterhånden den eneste forretning uden selvbetjening, man kan få en kort sludder med den som ekspederer og man bliver kendt for sine købsvaner og sidst men ikke mindst, så har supermarkeder ingen "bagerjomfruer" det er da dejligt at blive modtaget og betjent af en kvik ung pige der sender kunden ud af forretningen med et dejligt smil og dermed smager brødet ekstra godt når man kommer hjem, hele måden at blive behandlet på i en bagerforretning er en oplevelse af de gode.
Bare folk dog vil indse, at håndværksbageren, den rigtige slagter og flere andre med samme forretningsprincip, skal støttes, ellers ender vi med kun at kunne købe fribriksfremstillede fødevarer.
Med sprød morgenbrødshilsen
Ernst
tilføjet af Bimmer ILP
Er du helt sikker på det
Jeg hørte for 8 år siden, at en bagersvend
kostede 300 kr. i timen.
Hvad tror du mester skal have i timen?
tilføjet af ernst_kolding
Bimmmer
du skal ikke tro på alt du hører, 300 kr. i timen er vist en del overdrevet, men at en bagersvend kalkuleres til at skulle omsætte for 300 kr. i timen lyder rigtig, nok lige i underkanten af hvad der er rentabelt, skal vi sige at svenden skal have 180 kr. i timen i løn, så kommer der sociale omkostninger til og så er totalbeløbet af lønomkostninger oppe på omkring 230 kr. i timen, FØR der bliver noget til forretningen og hvad bagermesteren skal have, hmm vel omkring 600.000 til 900.000 om året, det er jo bagermesterens penge der spilles med, det er bagermesteren der står med smerten hvis det går galt, det er bagermesteren der mister alt hvis ikke forretningen kan løbe rundt, svenden kan blot søge et andet job, og det er ikke svært for en bagersvend at at få job, næsten 80% af nyuddannede bagere flygter fra faget, fordi de skal arbejde på de mest sindsyge tidspunkter og det skal der også betales for.
tilføjet af Bimmer ILP
Tidspunktet er ikke et problem
Hvordan tror du at bagerne hos Føtex klare problemet?
Kvalitetsbrød skal koldhæve i mindst 12 timer, så
de skæve arbejdstider er slet ikke et problem.
Jeg kender til bagere i virksomhedskantiner, der
først starter kl. 5 om morgenen. De har næsten det
samme udvalg som din egen bager.
tilføjet af t.albjerg
????
Kære slagter.
Du burde vide bedre right!
Kik på dit eget fag, hvor meget laver en slagter idag, i forhold til bare for 10 år siden, jeg behøver vel ikke skrive ned, hvor nemmere det er blevet for jer vel!
Der er intet forkert i at bruge melblandiger, og hvorfor bruger bageren melblandinger? det gør han fordi kunderne tror alt er gratis, de ved ikke hvor meget arbejde der ligger i at lave brød fra bunden, så han er nød til at gøre det nemt for sig selv, for ikke nok med at morgenbrødet skal være tidligt færdigt, så vil kunderne og have alt det andet med som de skal bruge om eftermiddagen.
Derfor er bagerfaget desværre en uddød race, men det er i jo selv skyld i, man for hvad man betaler for (o:
Thomas..
tilføjet af hr hansen
"man får hvad man betaler for"
Næhhh man får det man tror man betaler for..
Frisk kød (der er mærket om i løbet af natten)
Økologi (der ikke er en skid økologisk)
Høns fra Grønnegården (eller hvad den ikke eksisterende gård nu hedder)
Hjemmelavede småkager (som bliver fragtet til bageren fra fabrikken)
tilføjet af Mbh
bager
bager har jo ikke tid til andet der er mange der får leveret brød fra andre bagerier.
tilføjet af ernst_kolding
ja og om snart
kan man købe friske klejner hos bageren OG de er bagt af bageren, fabriksfremstillede klejner kan ikke sælges, det er nærmest smagløst.
Jeg ved ikke hvad din bager gør hr hansen, men den / de bagere jeg handler hos, bager selv småkager og skærekager og alt andet brød de sælger.
Det med at ommærke kød i løbet af natten må stå for din regning, det har jeg aldrig været udsat for, men tro mig, mange butiksslagtere laver færdigretter og medisterpølse af kød der har ramt sidste salgsdato og så❓ sker der noget ved det? hvis du køber en pakke kød der er på sidste salgsdato og lægger det i køleskab til i morgen sker der ikke noget, men ak og ve hvis slagteren gør sådan, så skal politi, brandvæsen og militæret alarmeres, det må han sandelig ikke, men du må godt.
Hvad med udløbsdato på vin❓det er vanvittigt, de fleste vine bliver bedre med tiden, men alt skal have en sidste salgsdato.
Hvornår mon det kræves at der sættes sidste ibrugtagningsdato på mennesker❓vil vanviddet da aldrig ende ?
tilføjet af fruppe
Kender butikken
Jeg arbejdede i Birkerød i 30 år men er flyttet til en anden landsdel.
Der var også en god lille bager i Blistrup der hvor Rema 1000 nu ligger.
tilføjet af kagebager.
Hej Ernst, bagerbrød med smag.
du skriver at du ikke selv kan lave brød som bageren, men det er kun fordi at bagerne har en raskeovn, et skab med damp som får brødet til at hæve, i stedet for kan man bruge sin opvaskemaskine, lige efter den er færdig med en vask, da maskine så stadig har fugt og varme tilbage.
desuden bruger bagerne noget der hedder shortening, også kaldes bagerfedt, men svinefedt har den samme virkning, brug aldrig smør og margarine til almindelige brød og boller.
til wienerbrød og butterdej skal der naturligvis bruges smør, men næsten ingen bagere ved, hvordan man får 101 lag smør imellem dejen, når dejen er rullet ud til wienerbrød, for i dag bliver alt omtalte dej rullet ud på maskiner.
føtex har 2 bagere der møder kl. 24, men om morgenen har de et kæmpeudvalg af brød, netop fordi alt morgenbrød kommer frossen fra fabrik, så bagerne skal blot sætte det frosne brød i ovnen.
føtex er en af mange butikker der ikke må have lærlige, fordi de intet laver fra bunden.
mel og mixblandinger har været brugt i USA de sidste 60 år.
dansk hvedemel har en så dårlig bageevne, at man tilsætter et tysk produkt der hedder glutten forstærker.
flødekager har aldrig set fløde, de er pisket op med noget der hedder ERmol, et produkt man kan piske uendelig af mængder vand i, og det får også brødet til at se frisk ud i flere dage.
bagerne svindler betydeligt mere end slagterne, bla. bruger de det gamle wienerbrød til remonce, som de fylder wienerbrødet med, blot tilsætter de lidt marcipan essens.
studenterbrød og makronsnitter - stænger er også lavet af gammelt brød, man kommer makronmasse ovenpå gammel wienerbrød, og sælger det som friske makronsnitter.
romkugler er også gammelt brød, der er rørt op med cacao rom essens og margarine.
i mange bagerier sælger man gamle rundstykker som friskbagte, man gør dem lidt våde på bagsiden, hvorefter de kommer en tur i ovnen.
tilføjet af fruppe
Grønnegården
Mærket bliver fjernet nu, vistnok efter et påbud fra forbrugerombudsmanden.
Den var "lidt for tyk" som man nu siger om visse former for svindel 😃
tilføjet af fruppe
Gamle rundstykker
Det er et gammelt husråd som min mormor brugte da hun var ung.
Man skal blot gøre hænderne våde og rulle brødet i dem inden det kommer i ovnen.
tilføjet af fruppe
Heller ikke kryddere
I gamle dage smagte de af noget, nu kan man lige så godt stikke tungen ud af vinduet.
tilføjet af ernst_kolding
Nå da da kagebager
vil det sige, at Bilka's bager ikke er bager❓og at den bager Føtex har ikke kan bage ?
Jeg er ikke helt enig, måske har du ret i nogle tilfælde, men bageren i Bilka i Kolding møder ikke klokken 24, han møder kl. 0600 og det ved jeg fordi jeg har kørt bagerlærlinge på arbejde.
At flødekager ikke er lavet af piskefløde ved ethvert spædbarn, det er noget stads der kan holde sig længe, var det rigtig piskefløde ville det klappe sammen i løbet af et par timer, men det smager nu ganske godt.
Hvordan bageren laver remonce aner jeg ikke, det smager godt, det har været en offentlig hemmelighed fra før kristi fødsel, at makronbrød (wienerbrød belagt med makron) er wienerbrød fra i går, der kan ikke lægges makron på frisk wienerbrød og hvad gør det også, er man til makronbrød spiser man det med velbehag.
Ja studenterbrød, romkugler og andet af samme skuffe er lavet af wienerbrød fra i går eller dagen før og ja det er tilsat noget som kunderne kan lide og så ?
Rasp er også lavet af brød der ikke bliver solgt, man kan ikke lave rasp af frisk brød, det vil klistre.
I det hele taget er fremstilling af fødevarer noget af en kunst, folk vil have friske fødevarer, skønt visse fødevarer slet ikke får den rette smag eller konsistens hvis det er frisk.
Tag en snak med folk der køber "friske fisk" de påstår at varen lugter af fisk, ADDD hvis en fisk er begyndt at lugte af "fisk" er fisken sur, for gammel og begyndende fordærvet, sådan noget køber jeg ikke, men visse mennesker elsker smagen af sur fisk.
Hvad med ost ?
En god ost er gammel og stinker som en mødding, der er der ingen kvaler med gamle fødevarer, folk vil have det de kan lide om så osten er et år gammel, den gode smag kan slet ikke opnås hvis osten kun er nogle timer gammel, ja den hænger ikke sammen.
Hvor vil du hen med dit indlæg❓det du skriver ved de fleste og det er slet ingen nyhed, for hvis ikke bageren gør som han gør, bliver brødet ikke som folk vil have det.
tilføjet af Bimmer ILP
Det er rigtigt
I Roskilde bliver brødet lavet som bakeoff, og
kørt ud til en del bagerbutikker. Desuden kan
du ikke længere købe en rigtig brunsviger, fordi
den viden er gået tabt. I dag får du en flad
kage med lidt brunt sukker ovenpå. 😃
Frosen wienerbrødsdej bliver importeret fra
en stor fabrik i Polen, og sådan kunne jeg
blive ved.
tilføjet af t.albjerg
Ja du har ret...
du vil altid kunne finde ogle der omgås reglerne. men jeg mener stadigvæk, Du for hvad du betaler for! det er desværre de enkelte der ødelækker det for flertallet
men de fleste vil helt klart lave kvalitet, hvis kunderne ville betale (o:
Thomas
tilføjet af t.albjerg
Nemlig
Det er fuldstændig rigtig, men det er der jo ikke noget nyt i, det har bagerne altid gjort, man laver ikke wienerbrød hver dag, de små bagerier gør det 3-4 gange om ugen, det skal lige siges det max er 3-4 dage gammelt.
Hvorfor tror du de bestiller det i polen??
det hænger jo sammen alt sammen...
Men jeg kunne godt tænke mig at hører mere, når du nu siger du kan blive ved? kom jeg lytter.....
Thomas..
tilføjet af Anonym
Flødekager
Selvom jeg er enig med meget af indholdet i denne debat (desværre) må jeg dog som faglært konditor korrigere det med flødekagerne - jo, mange steder er de fyldt med flødeerstatning og/eller stabiliseringsmidler, men "de gode steder" laves de af ren piskefløde uden anden tilsætning, og jo, de kan sagtens holde sig i de timer, de skal stå, før de bliver spist! :-)
tilføjet af t.albjerg
SÅ fortæl
mig, hvor du køber dine krydderboller?? bageri/supermarket bager, fabriksbager??
Det er svært at konkurerer med supermarkeder, for den lille bager mester.....
Thomas....
tilføjet af ernst_kolding
Jeps du konditor
men ikke alle bagere kan omsætte deres produktion på få timer og hvad gør det at der er brugt tilsætning for at holde flødeskummet oppe, det smager dejligt 😃
tilføjet af Bimmer ILP
Du kan godt kalde det flødeerstatning
Eller vegetabilsk piskefløde, der bla. sælges
under betegnelsen Skælskør Malgamol.
Flødekagerne kan også holde sig i flere dage, hvis
de står under 5 grader. Så bliver overfladen på
flødeskummen også lidt tør i kanten. 😮
tilføjet af t.albjerg
*LOL*
Hvor kommer du fra *LOL*
Undskyld for at være lige ud af posen, men du må være en ældre herre,
For det første hedder det ikke et raske ovn men skab, mindre detalje... du burde vide at temp i et raske skab er 37-38 grader, for der arbejder gæren bedst.... ved højere temp, slår du gæren ihjel..
Med hensyn til fedt, ved bagerne godt hvordan det skal rulles, men du har fuldstændigt, det burdes laves på smør.
Du er helt gal på den med hensyn til føtex, der er lavet en ny uddannelse, kan desværre ikke huske hvad den hedder, men tager det halve af hvad den alm uddannelse tager, det er rigtigt der bliver pakket en del ud af kasser, men det er overhovet ikke brød, det er tørkager, og bakeoff wienerbrød..
Det er rigtig at danske hvedemel, har et lavt indhold af gluten, men det skyldes jo vi ikke har har så meget sol, så derfor tilsættes gluten..
Med hensyn til fløde! tilsætter man en liter erlet til 3 liter, det gør man for at holde fløden mere stabil, samt den holder sin hvide farve, den kan nemlig have en tildens til at blive lidt guligt....
Remonce! gammelt wienerbrød i remonce *LOL* fordi du gør det, så gør andre også????
Studenter! gammelt brød (o: wienerbrødet der ikke bliver solgt, det bliver kørt sammen i en masse, evt blandet op med lidt marmelade.
Romkugler.. det er kagerester der bliver kørt sammen til en masse, blandet op med kakao,marmelade rom/romessens
Rundstykker! det lyder som et gammelt trik som min mormor kunne finde på, du åbentbart ikke rigtig hvad du snakker om, hvad sker der, hvis du fugter brødet, og bager det igen, du frigiver de sidste vandmolekyler, og brødet bliver tørt, og du er ikke i tvivl, hvis brødet bliver varmet op anden gang, og bliver koldt, er det knas tørt, man kan samligne det med man rister et brød, det er færdigt, det kan man jo ikke gøre frisk vel???
Thomas....
Thomas.....
tilføjet af fruppe
Ka` jeg ikke huske
Hos bageren hvis jeg skulle give morgenbrød på jobbet, og så var det blandet brød.
Jeg køber lidt afvekslende grov eller rosinboller, yoghurtboller er heller ikke tossede, men de er fra supermarkedet, bager bruger jeg kun til wienerbrød.
Aldis toastbrød til 3,95, fy fanden, jeg fatter ikke at nogen køber det 😃
Ellers bager jeg et Brown soda bread nu og da efter irsk opskrift......mums
tilføjet af bare mig
God tip til dårligt brød
Gå ind på http://www.youtube.com/mikeARTmusic ....lyt til musikken mens du spiser.....så ligger du ikke mærke til at brødet smager af L... !
tilføjet af aurum
Derfor er bagerfaget desværre en uddød race, men det er i jo selv skyld i, man for hvad man betaler
Ja men skal et franskbrød da koste 100kr ... Jeg giver 30kr og det er rigeligt,- Verdens største chokoladeboller kan købes på Frederikssundsvej.. men den bedste bager ligger nu på Fortvej i nye omgivelser.. I Gamle dage hed et rugbrød mørkt malte..et brød med mørk tyk skorpe, smagte fantastisk.. Det mest kedelige er pakke rugbrød, som burde forbydes..Rugbrød skal mugne ellers er der noget galt.. pakke rugbrød er fyldt med forskellige tilsætnings stoffer, som giver lang holdbar..
tilføjet af anonym
Ja, vi ville
gerne give noget mere for ordentlige brød og kager. Vi gider ikke spise det skidt man kan købe i dag.
Det er så dårligt, at man får kvalme, hvis man alligevel har spist noget af det.
De madvarer der kan købes i dag er forfærdelige. Vi giver hellere noget mere for kvalitet ellers spiser vi ikke noget særligt. Et stykke med ost og et økologisk blødkogt æg.
Når vi så endelig føler os sultne køber vi noget kvalitet.
Men efterhånden er det blevet svært at finde. Vi gider ikke spise sejt kød eller anden elendig kvalitet.
Jeg tror, de handlede, der gider bestille noget, kunne tjene godt med penge, hvis det de lavede var kvalitet. Der må være mange andre, der også ønsker kvalitet.
tilføjet af anonym
"Håndværksbageren"
Det navn er helt til grin. 😃
tilføjet af anonym
Bagerbrød
Du tror da vel ikke for alvor på dit bagerbrød er bagt fra bunden. 😮
Bagerbrød er slemt. Jeg kan godt love dig for de frosne rundstykker vi køber engang imellem er bedre end dem "håndværksbageren" fremstiller.
Jeg gad gerne vide, hvor din bager bor. Så vil jeg tage dertil bare for at prøve at smage brødet. For de "bagere", jeg kender er elendige. Nu har vi prøvet i tre byer. Det har været det rene skidt. Ikke værd at sætte tænderne i.
Vi skal da prøve den bager i Birkerød, der er nævnt, en dag. Men måske er din nærmere, hvis det altså er på sjælland.
tilføjet af Anonym
Jeg tænkte det nok
man kommer makronmasse ovenpå gammel wienerbrød, og sælger det som friske makronsnitter.
citat slut
Nå, så det er derfor de smager "ad pommeren" til. Jeg er for længe siden holdt op med at købe dem. Jeg syntes jo nok de smagte gammelt.
Jeg husker for år tilbage, uhmm, hvor de smagte.
tilføjet af kagebager
jeg har ikke udtalt mig om Bilka
for dem kender jeg ikke, men man kan hos gastronomisk landsforbund få oplyst hvem der må have lærlinge inden for levnedsmiddel faget, og der stå der at føtex ikke må have lærlinge.
tilføjet af kagebager
jeg skriver raskeskab, nul prut.
utallige hoteller opvarmer rundstykker med vand, og serverer dem varme så gæsterne tror at de får friske brød.
ingen bagere i dag laver selv remonce eller creme, de køber det færdigt, men tidligere bagermestre måtte selv lave diverse remoncer og cremer.
jeg kender godt temperaturen i et raskeskab, for jeg har selv et herhjemme.
tilføjet af mikkeline kageske
konditorer er ikke bagere, men kunstnere
de fleste er det ypperste inden for de lækre kager og deserter, men de bruger også tricks som jeg ikke vil fortælle om her.
tilføjet af Lagermann*
Crelin?
Hej Konditor anonym
Da jeg også arbejder i et bageri, og har en del med vores konditorbager at gøre, kan jeg kun undre mig over visse ting i denne debat. Hos os ER det piskefløde der bliver brugt til flødekager. Du burde om nogen vide, at en flødekage ikke bliver spist ligeså hurtigt af en kunde, som den bliver når du laver den ad hoc derhjemme? Det ville være dybt ulogisk at forestille sig at en flødekage som en konditor laver, ville holde sig længere end når du laver den derhjemme. Vi blander Crelin i piskefløden for at den skal kunne honde sig og dels for at give den en smule smagsnote.
Stedet jeg arbejder er i bageriet hos Kvickly. Jeg kan garantere dig og alle andre at så vidt overhovedet muligt, laves alt fra bunden. Vi har ikke helt lært endnu hvordan vi selv skal lægge æggene. Men vi arbejder på det.
Mvh Lagermann
tilføjet af Lagermann*
Er vi undtagelsen?
Hejsa slagteren
Jeg arbejder som ufaglært i et større bageri. Jeg har svært ved at genkende din kritik. Kan dog kun tale om den arbejdsplads jeg er på.
Vi har alverdens sortiment af mel, og jeg kan garantere dig at vi ikke har færdigblandinger. Når det nævnes at den slags bliver brugt op til Halloween f.eks, er det så ikke logisk nok at et bageri ikke handler 10-15 sorter mel ind som udelukkende bliver brugt til den højtid? Det ville kunden ikke ønske at betale for. Det handler ikke kun om at opfylde folks drømme om det romantiske bageri. Det handler i høj grad også om at bageriet fremstiller varerne på en måde, så det også kan afsætte det?
Når jeg ser hvordan vores brødbagere blander ALT, så kan jeg med hovedet i bageovnen sige at vi ligger noget nær basisfremstilling af det brød der bliver bagt.
Mvh Lagermann
tilføjet af Lagermann*
Det er lidt overfladisk set
Halløj Bimmer
Jeg synes at du slipper lidt nemt om ved det. Måske er du også bare blevet smittet af danskens nye nationalsport - nemlig er vi verdensmestre i at brokke os over alt og intet. Kritik er ikke længere noget der kan være konstruktivt eller positivt. Det er kun negativt. Okay, nu fik jeg så også brokket mig.
Det med lønnen til bagersvenden er nu ikke det altafgørende for prissættelsen af bagervarer. Og jeg tror ikke et sekund på at kunden kan bage langt billigere end man kan i et bageri. Men jo, lønnen spiller da en rolle. Jeg arbejder i et bageri hvor vi er 8 ansatte. 2 bager om natten, og vi er mellem 4 og 5 om dagen. Den sidste har en fridag. Dertil kommer praktikanterne, som dog ikke koster noget at have. Og lønningerne i lige præcist vores bageri, er flotte. Ingen tvivl om det. Men, noget som stikker langt højere i øjnene, er bagernes faglige stolthed. INTET som de ikke finder optimalt, kommer ikke ud til udsalget. Når jeg ikke tager mig selv med i bagergruppen, så er det fordi jeg er ufaglært bagerimedarbejder. Jeg har ikke uddannet mig til bager. Alligevel mener jeg mig kvalificeret til at kunne vurdere om kritikken i denne tråd er berettiget eller ej. Dog, kan jeg naturligvis kun udtale mig om "mit" bageri.
Det er helt ude i hegnet at sammenligne bagernes råvarer med en Amo-miks. Den køber jeg ikke et milligram af. Det ville kollidere ekstremt hårdt med vore bageres faglige stolthed. Og kunderne ville heller ikke købe det stads. Der er trods alt forskel på amatører og professionelle.
Mvh Lagermann
tilføjet af la34sf
Ja.
Det er jo nok det samme med en god slagter, og fiskeforretning, og ikke at forglemme de gamle slik butikker, ostehandleren havde rindende vand ned af butiksruden, mejeriet havde frisk mælk, hver søndag kl 16, var biffen et fast mål, sporvogne farede frem og tilbage, brylcreme i håret osv, men der findes stadig gode bager og slagter, men konkurrencen er meget stor fra supermarkederne, men mon ikke de bedste overlever, vi får se i næste nummer.
tilføjet af Kritiske forbruger
Usandt!
Økologi (der ikke er en skid økologisk)_
Naa ikke ?
De oekologiske produkter er de mest kontrollerede, de fleste der laver dem, er ogsaa langt mere selvkritiske, da der staar mere paa spil for dem end penge alene.!
tilføjet af Kritisk forbruger
Vi betaler for meget.
Du for hvad du betaler for!
Naa men jeg synes ellers, jeg betaler temmelig hoeje priser for mel lavet af sproejtet korn fra bageren! Over 28 kr. for et sk... melblandingsbroed er at alt alt for dyrt. Broed der kaldes det ene fine navn efter det andet, men smager som at raekke tungen ud af vinduet ofte. For hvis man smager ordentlig efter, kan man godt smage forskel paa, om der er tilsaetningsstoffer til "forbedring" af broedet eller ej.
tilføjet af Kritisk forbruger
Groennegaarden fuppede
Og hermed var de med til at udergrave de egetlige groenne og oekologiske produkter. 😕Derfor mange forbrugere bliver mistaenksomme.... overfor om det de koeber nu ogsaa er oekologisk. Det som sker er, at de alm. miljoe og mad forurenende producenter forsoeger at komme ind paa det groenne marked. Som her med Groennegaardens falske varebetegnelse, saa folk tror det er oekologisk. Men man skal se efter oekologimaerket, saa er man sikker paa at faa den aegte vare!
tilføjet af fek
finns bageri søby ærø
så skulle du bo på ærø, her i søby har vi en bager der laver brød på gammeldags maner, det smager herligt. prøv at komme og smage fra finns bageri på ærø søby
tilføjet af Bimmer ILP
Det har altid været piskefløde
Desuden har bagerne kommet lidt vegetabilsk
piskefløde i fløden, så den kunne holde strukturen.
Det har de stort set gjort lige siden produktet
blev opfundet. Om det er Skælskør Malgamol eller
Creline er hip som hap.
tilføjet af Bimmer ILP
Hvis du læser artiklen på Politiken
Så bruger 80% af bagerne melmiks, hvilket
betyder at de resterende ikke anvender det.
tilføjet af Peter HL
Er ikke korrekt - det er blot en god udvikling
Ja der var en gang - sådan starter mange historier. Der er sket en stor udvikling i ovne - i gamle dage var det brændekomfurer som var meget vanskelige at holde på en fast temperatur - idag er damp kombineret med specialbageprogrammer standard i alle moderne ovne - og ingen tvivl det gør madlavningsprocessen betydelig nemmere, når man kan betjene ovne korrekt. Men det gør jo ikke bagererne dårligere - at man selv kan bage bedre.
Det samme kan man sige om melblandingerne - før krævede det stor fagmæssig viden at kunne lave en god melblanding. Idag har de store melproducenter brugt millioner af kroner på at lave optimale melblandinger som vi som forbrugere og som bagere får glæde af - og heldigvis kan vi som forbrugere også købe melblandinger som nogle har brugt stor forskning på at sammensætte bedst muligt.
Så har man en super ovne og en super melblanding - og iøvrigt god til at bage - ja så er det ret langt med processen om at skabe et brød der langt hen af vejen kan hamle op med bagerens.
Kan huske min nu afdøde farmor engang har sagt, at hun aldrig ville have en vaskemaskine selv, da de ikke kunne vaske nær så godt rent som vaskemaskinerne på et vaskeri - idag er det nok de færreste der med en moderne vaskemaskine vil sige det samme.
Så tro ikke det er bageren der er noget galt med.
tilføjet af Peter HL
Prøv af smage efter
Tror nu det er dine smagsløg der er noget galt med - og 28 kr. er vel ikke alt for dyrt - det er jo ikke kun melet du betaler for, der er jo en bager der skal bege det, en ekspedient der skal sælge det, husleje, el, vand og varme, skat, moms og afgifter.
Problemet er at der er så få der køber frisk børd (hos bageren eller andet sted) som gør at omsætningen bliver for lille og dermed priserne for høje. For nok 2 mdr. siden mødte jeg en husmor på indkøb som stod og brokkede sig i et supermarked over hvor hvor dårligt brødet hos bagerene mv. mv. Jeg husede hende pga. hendes lidt særprægede udseende. I forgås mødte jeg hende i selv samme supermarked i mejeriområdet - med 2 rugbrød til ½ pris pga. det var sidste salgsdato. Jeg kunne ikke undlade at kommenter, at hvis det var den friskhedsstandard hun var tilfreds med som forbruger - så er det nok derfor bageren var et galt valg for hende. Problemet er nok nærmere at mange forbrugere intet aner om hvordan god mad smager.
Og hellere spise et frisk melblandingsbørd fra bageren end et tørt gammelt brød fra supermarkedet.
Men der er jo nogle der altid skal brokke sig !
tilføjet af Kritisk forbruger
Ellers tak.
Jeg koeber aldrig broed i supermarkedet. Skrev jeg det?
Vi bager det selv, da vores bager ikke gider lave broed fra grunden, som man gjorde i gamle dage. Og man kan faa bedre og billigere broed i masser af gode bagerbutikker i f.eks. Holland, Italien eller Frankrig, men svaert i Danmark.
tilføjet af t.albjerg
Ved ikke
Hvilken bager du kommer i! men makronsnitter, bliver lavet på butterdej, og ikke wiener dig.........
Thomas..
tilføjet af t.albjerg
Du ved
jo åbentbart ikke hvad god smag er (o:
Men lad mig for tælle dig en ting, når man skal samligne ting, skal det være på lige vilkår right, det svarer jo til at du sætter 2 ens retter mod hinanden, det ene ret er varm, og den anden kold hehe.. prøv nu at lade dine fantastiske frost rundstykker, så nogle timer, og se om du kommer frem til samme resultat..
Thomas.....
tilføjet af ernst_kolding
Har lige købt
24 "Håndværkere" i Føtex, bagt i dag af en som, ifølge nogle her, ikke er bager, ifølge nogle her, bagt af polsk melblanding og hvad ved jeg, de smager dejligt, de er lækre at se på så hvad er problemet, jeg er tilfreds med den vare jeg har købt og Føtex fik solgt noget til mig, og hvis der endelig skulle være noget at udsætte på det morgenbrød jeg har købt, så er det min egen skyld, da jeg ikke kunne stå for fristelsen, 24 "håndværkere" kr. 38 kr. det er NOGET billigere end at køre 10 km hver dag for at få en håndværker til morgen, så jeg klager ikke 😃