Hvad er det der gør at, mennesket er så glad for sukker?
Vi ved jo det er usundt og kroppen har ikke brug for al det sukker. Hvordan kan det være at vi ikke i stedet er "draget" mod smagen af smagen af grøntsager f.eks?
tilføjet af ogsovidere
Meget enkelt
Vi behøver ikke klattre oppe i et træ for at hente de søde sager.
🙂
Klaus
tilføjet af mkr
Fordi...
sukker ikke findes i ren form i naturen. Det er naturligt at kunne li' den søde smag, men i naturen kommer den fra fx frugt, som er en af de eneste kilder til kulhydrat. Og så var man nok også før i tiden bare nødt til at æde det der var (om det så var en styg gulerod eller hvad det nu var).
tilføjet af flaks
Maden nedbrydes
mad nedbrydes til energi. Glukose. Den søde smag er lig med ren energi, hvilket er årsagen til vi spiser/drikker.
tilføjet af ploppo
Ikke bare sukker
Sukker, salt og fedt drager os. Det er livsnødvendigt og svært at finde i naturen.
Vores kroppe kan ikke nå at følge med samfundets hurtige udvikling. Vores fysiologi er stort set uændret, selvom vores spisevaner har ændret sig radikalt.