4tilføjet af

Hvorfor er vi så glade for sukker?

Hvad er det der gør at, mennesket er så glad for sukker?
Vi ved jo det er usundt og kroppen har ikke brug for al det sukker. Hvordan kan det være at vi ikke i stedet er "draget" mod smagen af smagen af grøntsager f.eks?
tilføjet af

Meget enkelt

Vi behøver ikke klattre oppe i et træ for at hente de søde sager.
🙂
Klaus
tilføjet af

Fordi...

sukker ikke findes i ren form i naturen. Det er naturligt at kunne li' den søde smag, men i naturen kommer den fra fx frugt, som er en af de eneste kilder til kulhydrat. Og så var man nok også før i tiden bare nødt til at æde det der var (om det så var en styg gulerod eller hvad det nu var).
tilføjet af

Maden nedbrydes

mad nedbrydes til energi. Glukose. Den søde smag er lig med ren energi, hvilket er årsagen til vi spiser/drikker.
tilføjet af

Ikke bare sukker

Sukker, salt og fedt drager os. Det er livsnødvendigt og svært at finde i naturen.
Vores kroppe kan ikke nå at følge med samfundets hurtige udvikling. Vores fysiologi er stort set uændret, selvom vores spisevaner har ændret sig radikalt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.