Skal man tælle fedtindholdet eller kalorieindholdet hvis man vil tabe sig? Jeg er lidt forvirret,da jeg hos hjerteforeningen fik at vide at : glem alt om kalorieindholdet,det er fedt procenten pr 100g det drejer sig om.(Er selv hjertepatient),hvad er rigtigst?
tilføjet af Per121212
Begge
Begge dele er rigtigt, jeg vil anbefale dig at melde dig ind på Madlog.dk Der kan du meget nemt følge med i alt, hvad du har spist, energifordeling osv.
tilføjet af Anonym
Begge - men så alligevel ikke
For dit vedkommende er begge vigtige.
Hvis du skal tabe dig, så er det det samlede kalorieindhold du skal se på. I lightprodukter er det ofte således at kalorieindholdet er højere, end i de almindelige produkter. De fylder bare noget andet på som skal erstatte fedtet. Men generelt skal fedtprocenten ikke være over 30%, og helst lavere... men undgå så vidt muligt de deciderede fedtfattige produkter.
Hvis dit kolesteroltal er for højt - så er det fedtindholdet du skal se på i første omgang. Og så følger kalorierne sædvanligvis "gratis" efter, i hvert fald hvis du vælger at spise masser af grønt, GROFT brød, fisk og fedtfattigt kød (i små mængder), og tilfredsstiller den søde tand med frugt.
Og så husk at motionere. Pulsen skal op mindst hver anden dag, helst hver dag. 30 minutter med sved på panden hver dag, vil også kunne gøre underværker for dit kolesteroltal.
tilføjet af m47
Det er ikke 2 modsætninger...
Du kan kun tabe dig ved at opretholde et kalorieunderskud!
D.v.s. indtage færre kalorier end du forbrænder.
Om de kalorier du så indtager kommer fra vædsker, fastføde, fedt, protein eller sukker er isoleret set ligemeget.
MEN, hvis du samtidigt skal opretholde en rimelig tilværelse, vil det være langt mere forbrændingsmæssigt økonomisk at bortvælge fedtet!
1 gram fedt indeholder 9 kalorier (kCal for at være helt præcis) hvor 1 gram protein "kun" indeholder 4 kalorier.
En sund og energiøkonomisk slankekur holder fokus på proteinerne og fravælger fedt og kulhydrater (sukkerstoffer). Det holder dig mest mæt og med fysisk overskud.
Men de kalorier du har i underskud - de skal tages fra dine fedtdepoter - så taber du dig uanset hvilke kalorietyper underskuddet skabes af! 🙂
M47
tilføjet af anonym
Tak for svar,
det var tydeligt forklaret.Da jeg er hjertepatient skal jeg holde mig under fem % fedt pr 100g hvad er meget svært.Da jeg er holdt op med at ryge,har jeg altså taget omkring fire kilo på og som jeg gerne vil af med meget hurtigt.Jeg har et fysisk krævede job så jeg behøver såmændt ikke fittness center,men,men,jeg tænker om ens stofskifte " har taget skade " ved ikke at ryge mere,jeg spiser ikke mere end jeg plejer syntes jeg selv.Er der en forklaring,stofskifte/ikke-ryger-mere,jeg forstår det ikke.
tilføjet af m47
Der er skam forklaring...
Nikotin sætter dit stofskifte i vejret, d.v.s. giver en bedre forbrænding af kalorier.
Når du holder op med at ryge, sænker dette stofskiftet - og en del af dine indtagne kalorier bliver da ikke forbrændt. Der er så kun eet sted tilbage for dem - at sætte sig som fedtdepoter (energi gemt til "trange" tider!) på kroppen. Som regel de steder vi mindst af alt ønsker det! 😉
Dit stofskifte har ikke "taget skade" af at standse rygningen, men det tog skade, da du begyndte at ryge. Dengang fik du en kunstigt forbedret forbrænding, nu skal du blot betale prisen tilbage! 🙂