Er der nogen, der har opskriften på et lækkert, luftigt franskbrød?
tilføjet af lalahos
luftigt franskbrød
Her er en opskrift på et dejligt luftigt franskbrød.
Opskrift:
1 stk franskbrød.
50g durum mel
500-600g hvedemel
3 dl vand
40g margerine
25g gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
margerinen smeltes og vandet hældes i.
når blandingen er fingervarm kommes den i en skål og gæren udrøres i den lunede vædske.
durum melet tilsættes og røres i sammen med
sukker og salt. hvedemelet røres i lidt ad gangen,
og dejen æltes indtil du har en smidig dej, der klæber lidt til hænderne (dog uden at hænge fast)
Dejen dækkes til og hæver ca. 1/2 time.
dejen æltes igennem og kommes i en form.
dejen sættes til hævning igen i 1/2 time.
dejen pensles med vand og der skæres et snit på lands ad brødet.
kommes i en forvarmet ovn ved 220 grader
i ca 25-30 min.