Jeg hørte forleden i radioen, at folk nu skal til at visiteres af deres læge eller vagtlæge, for at blive modtaget på skadestuerne.
Efter min mening er det en genial ide. Folk misbruger systemet uhæmmet. Det har altid været almindelig kendt, at folk ringer efter en vagtlæge i stedet for at gå til egen læge, da de så ikke behøver at gå derhen, eller måske skal tage fri fra arbejdet.
Jeg har ikke set nogen undersøgelser om det, men jeg er næsten sikker på at brugen af vagtlæger er faldet efter at man selv skal drage afsted til lægevagten. Lægerne tager jo stadig ud til meget syge, og mennesker der ikke er i stand til at komme til ham.
Det nye er så nu at man skal have en henvisnig til skadestuen, hvad jeg mener er en god ide. De fleste skader kan egen læge klare evt. pr. tlf.! og er ikke nær så dyrt som sygehusvæsnet.
For nogle år siden var der en serie i tv om Glostup skadestue. Man tog sig til hovedet over hvad folk kunne finde på at opsøge skadestuen for, skader som bl.a. et plaster kunne have klaret!
Selvfølgelig kan man stadig ringe 112 ved alvorlig akut sygdom eller ulykke.
Måske man så kunne indføre et bødesytem ved misbrug, f.eks hvis man ringer på grund af en bulden finger eller ligende?
Det er endnu ikke forbudt at bruge indersiden af hovedet. De fleste småskader og skrammer kan de fleste klare selv, med ganske alm. sund fornuft.
Jeg synes at det er utroligt at voksne mennesker kan være så hjælpeløse.
Lige til sidst.
Ømskinnede Jensen fik et lille sår på fingeren og gik STRAKS til lægen. - Det var godt at du kom så hurtigt, sagde lægen. - Hvorfor det, spurgte Jensen? - Jo, hvis du havde ventet til i morgen, var såret sikkert helet af sig selv!
God bedring
Bulderfnis
tilføjet af Enig
SÅ enig
jeg har siddet med en alvorlig blødende skade på skadestuen, hvor der sad folk med "sygdomme" der sagtens kunne være klaret hos vagtlægen og endda også hos egen læge dagen efter.
Skadestuen er for SKADER der er pludselig opstået og ikke for noget der kan tjekkes hos vagtlægen eller egen læge. Det er at misbruge skadestuer og giver unødig ventetid for de pludselige opståede skader.
Navnet siger også sig selv ikke? "Skade" stue.*S*
tilføjet af tinepaulsen
Også enig
Har også siddet og måttet vente, med en fod der sad helt forkert, og når man så endelig kommer til, så er personalet vildt sure og tvære (hvilket man ikke kan bebrejde dem)det er sgu ikke særlig fedt...
Man kan også mærke at Lægerne/personalet deroppe bliver mistroiske på os andre... Det er lidt den der med "Peter og Ulven"
Nemo
tilføjet af sanessa
Nå, ja, hm.....
For noget tid siden skar jeg mig afsindig voldsomt, Midt imellem lillefingeren og ringfingeren...Boy mand, man kunne både se knogler og sener. Jeg blev helt svimmel, og gik i gulvet. Måtte ringe efter nogen, for at finde ud af hvad fanden, jeg burde gøre.
En af mine venner kom hjem til mig, og ville have ambulancen til at komme og hente mig....
Naaa, det ville jeg sgu ikke. Hvis jeg skal sådanne steder hen...så er det fordi jeg er ved at DØ! Ellers er der sgu ingen grund til det...jeg er møgstædig på det punkt.
Lå dernede på gulvet og rodede rundt og grinede lidt over den lidt halvkomiske situation.
Jeg begyndte at få det lidt bedre, og tænkte, at det sgu da nok ville gå over af sig selv og kroppen er jo indrettet til at skulle helke sig selv, så jeg sagde bare tak til min ven for hans omrsorg og så gad jeg sgu ikke spekulere mere over det.
Dagen efter havde jeg det godt nok MEGET underligt, men det var lørdag, så jeg besluttede mig for lige at smutte en tur rundt om skadstuen alligevel....
Okay folks! Jeg havde en begyndende blodforgiftning som kunne være blevet stoppet, hvsi jeg havde taget på skadetuen dagen før og blevet syet EET sting. For idéen ville nemlig være at lukke bakterierne UDE, men det er for sent, efter bare 6 timer, så skulle der en helvedes masse penicillin og sæbebade til at dræbe bakterierne, for nu var de INDE.
Min datter hånede mig voldsomt..."Ja ja mor du er en hård negl...og du ligger dernede på gulvet og raller...og vil ikke tage i mod hjælp....Hvem er de kloge?"
Jeg troede man skulle fejle noget voldsomt..kraniebrud eller sådan noget...men jeg forstod der faktisk er en idé i at klare problemerne mens de er små.
tilføjet af bulderfnis
reglevant
Hvis man ligefrem kunne se sener og knoglen, er det da klart at man skal tjekkes af en læge.
Havde det "bare" blødt "viiildt meget" sådan kan det godt se ud, uden at det er særlig slemt, så er det som regel nok at rense såret og så tage plaster på eller lægge en forbindning.
Ved gud folk kan finde på at tage på skadestuen for at få taget en splint ud af fingeren! Hvis man ikke selv efter ihærdigt forsøg måske med hjælp fra andre, og evt. også med et sæbebad ikke har fået den ud, kan man opsøge egen læge. Det er ihvertfald ikke noget som jeg ville betegne som livsvigtigt, så en hel skadestue skal tages i brug.
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af truntekba
Samme situation.
Jeg bed mig engang enormt meget og dybt i læben, men regnede det ikk rigtig for noget. Dagen efter tog jeg alligevel på skadestuen, og det viste sig jeg sku ha været syet med 4 sting:/
Jeg er ret klodset, og uheldig, og har stort set klippekort til skadestuen, ved efterhånden at når jeg "bare" har forstuvet anklen(igen) er det ikke nødvendigt at ta derud, da de allevel ikk gør noget.
Jeg var engang derude fordi jeg havde forstuvet min hånd mellem en ko og et hegn;) Det morede alle sig vist lidt over=)
/Karina
tilføjet af sanessa
Førstehjælpskurser
Burde vel egentlig være en del af undervisningen i folkskolen. Jeg tror ikke, at man i dag lærer, hvordan man skal bære sig ad, når man kommer til skade. Og heller ikke at vurdere skadens omfang realistisk.
Jeg er ikke særlig god til at vurdere sådan noget, slet ikke når det gælder mig selv. Men klart, jeg bærer alle andre på mine skuldre, hvis de kommer til skade...tror det er sådan lidt mor-agtigt at tænke sådan...ved det ikke...
Under alle omstændigheder, tror jeg også der er en anden ting, der spiller en rolle...Skadestuen...i fjernsynet altså....Jeg kunne godt forestille mig, at det trigger nogle lidt virkelighedsfjerne forventninger om, at der måske ligefrem kan ske noget spændende, hvis man tager på skadestuen...(altså den på hospitalet)...
tilføjet af bulderfnis
Tror ikke at det er spændningen
De fleste som kommer på skadestue vil til nu og her, det kan kun gå for langsomt. Tror mere at det er mennesker som er MEGET ømskindet (som i joken)og måske mennesker som har behov for noget opmærksomhed og omsorg, men det er jo ikke lige det skadestuerne er beregnet til vel?
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af truntekba
Førstehjælp
Jeg kan førstehjælp, både alm. og livreddene.
Men det er ikke noget jeg har lært i skolen!! Jeg har lært det bl.a. gennem fdf, fordi jeg ikke ønsker at stå i en situation hvor jeg kan være til nytte, men ikke aner hvordan. Jeg vil gerne kunne hjælpe!
Du har ret, førstehjælp burde være obligatorisk i skolen.
/Karina
tilføjet af truntekba
Opmærksomhed
Når man fortæller om sine skader i f.eks. skolen, bliver de straks lidt værre hvis man har været forbi skadestuen. Og dermed mere spændende at fortælle om!
/Karina
tilføjet af bulderfnis
Du har ret
Det ville være en rigtig god ide at få førstehjælp på skemaet. I U.S.A. lære børn helt ned til børnehavealderen førstehjælp, selvfølgelig i begrænset omfang, men det er en naturlig del af deres indlæring.
Jeg ved ikke om der er andre lande der også har det, men en god ide er det bestemt.
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af sanessa
Nu ved jeg ikke
hvordan man egentlig gør, når man får sådan en BRILLANT idé ;o)...
Hvad gør man egentlig for at få den ført igennem til undervisningsministeriet?
Laver en underskriftindsamling eller hvad?
tilføjet af native
Ifølge lærebog....
...for demokrati, er du i fuld gang med at springe relevante led over, når du føder en ide kl. 15.37 og forventer den gennemført ved underskriftsindsamling kl. 16.33.
Hvor kedeligt og lidt anarkistisk det end lyder, så tager demokrati lidt længere tid, halfevil.
Du kunne overveje at skrive direkte til ministeren (Bertel Haarder overtog posten ved sidste regeringsdannelse), formentlig er en e-mail ok, men skift lige dit nick ud med dit rigtige navn og adresse.
Du skal ikke forvente at få svar samme dag. Ventetiden kan du bruge til at påvirke det politiske system. Du kan skrive til samtlige medlemmer af folketingets undervisningsudvalg (det fremgår på folketinget.dk hvem de er). Du kunne også deltage aktivt i debatten når SOLen inviterer politikere i manegen, som det skete i dag (men han kom vist ikke for at få, men videregive sine ideer). Du kunne også starte dit eget parti. Her vil du nok få størst opbakning til dine tanker.
Efter tre ugers tid begynder svarene på dine henvendelser at indkomme. "Ministeren takker for din ide, men...", og fra undervisningsudvalget "God ide, men..." - og de vil fortælle dig, at spørgsmålet retteligt hører hjemme i sundheds- og indenrigsminister Lars Løkke Rasmussens resort.
Nu kan du så begynde forfra. Og hvis du endnu ikke har et opstillingsberettiget parti parat, så skal du på gaden for at samle 20.000-30.000 underskrifter - og så kan du alligevel samtidig lave den underskriftsindsamling, som var din første plan.
Så enkelt er det at få en ide og præsentere den for demokratiet...;o)
tilføjet af bulderfnis
ÆÆÆH
Aner det ikke, men mon ikke at man skriver til "sin" politiker eller til det parti man deler synspunkter med, som derefter tager det op med undervisningsministeren. Eller som du skriver direkte til hovedet ;-)
Underskrifterne samler nok først ind, hvis de ikke vil høre efter hvad du skriver *GGG* ;-)
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af sanessa
Til jer begge ;o)
Vildt godt svar...TAK
Jamen jeg tænkte bare...når borgerne i DK får nogle idéer, så kunne det jo være, at dem længere oppe i systemet kunne se meningen i dem...Det lyder så enkelt...og burde faktisk også være det...Men jeg ved det desværre godt...Demokratiet tager tid....
Synes bare ikke at et demokratisk samfund har råd til den slags spild, for borgerne gider jo ikke gå nogen steder hen med deres idéer...og så bliver det sådan et søvnigt "NÅ-land"....og nu røg jeg vist af sporet!
Men klart! Vi må have førstehjælp indført i folkeskolen!
tilføjet af Alice
misbrug af vagtlæger og 112
Jeg bor i et område i Jylland, som aldrig har haft åbne skadestuer, og naturligvis kan man alligevel få hjælp, når der er brug for det.
Jeg vil nu også sige, at her får vagtlægerne masser af henvendelser, som kunne klares via egen læge dagen efter.
Hørte for kort tid siden i radioen, at alarm 112 misbruges meget. Hvis man ikke har mere taletid, så ringer man 112 og beder dem bestille taxa eller beder dem ringe til forældre. Det er virkelig også forkastelig.
Men fare for at få hovedet rykket af, så syntes jeg forældre med småbørn også misbruger vagtlægerne. Lidt feber, hoste og opkast kan jo gøre at barnet hele tiden kræver ens opmærksomhed, men det går jo ofte hurtig over igen, og vagtlægerne kan jo ikke ofte ikke andet end give råd, og så må forældrene vente lidt længere på en god nattesøvn.
Alice
tilføjet af Anonym
Børn og vagt læger...
Jeg har en sted datter på 9 år hun er meget strid med vagtlæge hun tror hver gang man slår sig så tager man bare derned jeg har forsøgt at forklare hende at det gør man ikke for sjov for aå optager man pladsen for dem som virkelig har brug for det. Det skal dertil siges hun er lidt hypokonder for er der en der fejler noget gør hun også... hi hi men det har hjulpet LIDT at ligesom ignorere hende når hun kommer.... ikke på nogen ond måde men altså.... jeg tror hun gør det p.g.a opmærksomhed fra dengang hun boede hos hendes mor....
tilføjet af lisa-1
Samfundet SKAL have råd til døgnåbne skadestuer.
Det er urimeligt at man forventer, at patienter og pårørende selv skal kunne bedømme, om personen skal tilses af en læge.
Jeg erindrer en tur på skadestuen, hvor jeg fulgte en pårørende, der var MEGET forpint af smerter fra ryggen.
Ventesalen- en søndag- var stopfuld af mennesker, der skulle til.
Sammenklumpningen af patienter var opstået,fordi der var konsultationstid.
Personen jeg fulgte fik en blokade, der skulle virke indenfor 1 time, det gjorde den ikke.
Smertefri blev personen ikke, og tiden til egen læge kunne kontaktes var Laaaaannng.
Jeg går ind for døgnåbne skadestuer i lokalsamfundet.
tilføjet af dc.dk
En finger med en bule?
Hvis din finger havde en bule og du ikke ved hvad den var kommet af, så ville du sikkert osse gerne vide hvad det var, det er ikke særlig rart hvis man har en bylde på indersiden og der går hul på den når man bruger sin finger - Hvilket kan resultere i at man bliver meget meget syg - Kan give opkastninger i hverste fald.
Men, udover det, så kan jeg godt se hvad du mener, tror bare at hvis der bliver indført et bøde system at folk ligefrem vil holde sig fra at dukke op på sygehusene - Selv dem der burde få noget hjælp.
Sætter lidt tvivl - Men, det er jo bare mig.
tilføjet af Anonym
Ikke enig
Det vigtigste for samfundsøkonomien er vel at man kommer i den rigtige behandling så hurtigt som muligt. Derfor er der vel ingen grund til at folk skal tage fri fra arbejde hvis de kan blive behandlet hos vagtlæger.
Hellere ring en gang for meget, end for lidt. Det er da meget dyrere for samfundet at folk skal tage fri i tide og utide for at gå til læge..
tilføjet af MetteS
Ja det er slemt .
.... tænk at kaste op???? Puhadadada - det MÅ man da straks afsted med på en skadeskue!!!
Det er da mennesker, som dig, der er med til misbruget - og med til at andre ikke kan komme til med reelle skader.
Skam dig
tilføjet af supermom
hmmm. hvad skal man sige?
Da min datter var lille, begyndte hun om aftenen at hoste meget. Rigtig meget. Jeg blev ening med mig selv om, at hvis det ikke var bedre næste morgen, ville jeg gå til lægen med hende. Hun blev ved med at hoste, og klagede over at det gjorde ondt. Hun fik at vide at hun bare skulle lægge sig og sove, og så kunne vi se næste dag.
Inden jeg skulle i seng, kiggede jeg til hende. Da var hun helt blå i læberne, havde kastet op og havde haft afføring. Hun ravede rundt i sengen og så underlige ting.
Hun var ved at blive kvalt i et voldsomt astmaanfald (som hun ikke tidligere havde lidt af). Da vi kom til vagtlægen (han kørte ikke ud, så vi måtte tage en taxa, og bede ham køre stærkt), ringede han omgående efter en ambulance og hun blev indlagt. Hun blev fyldt med så meget astmamedicin, så jeg troede det var løgn. Jeg blev faktisk bebrejdet, at jeg ikke var kommet noget før. Jeg følte mig som verdens dårligste mor.
Og jeg skal love at for eftertiden tog jeg til lægevagt og skadestue når JEG mente det var uforsvarligt at klare det selv.
Debatten omkring hvornår man tager til lægevagt eller skadestue, kan ikke generaliseres.
Hvis mine børn havde over 38,5 i temperatur, ringede jeg til lægevagten. Ikke altid for at komme derind, men ligeså meget for at få et godt råd.
Men det koster også penge.
Hvor sætter man grænsen?
MIN grænse går der, hvor jeg er usikker på hvad jeg skal gøre. Jeg vil hellere komme til lægevagt eller skadestue en gang for meget end en gang for lidt. Hvis du ikke tager afsted, kan det være at du ikke kan gøre det godt igen.
Jeg er ihvertfald glad for at det lykkedes dem at redde min datter. Tænk hvis hun var blevet kvalt fordi hendes mor ville være en god borger og bruge egen læge i stedet for lægevagt!!
tilføjet af sygeplejersken
Betal ved kasse 1!!
Jeg er da enig i at der er mange unødige henvendelser i de danske skadestuer. Men der ER altså også dem der ikke ved bedre. Og kan vi bebrejde dem for deres uvidenhed?? Hvis ansvar er det at de er uoplyste? Og det er ikke kun borgere med anden etnisk baggrund.
Debatten er vigtig i vores samfund fordi tendensen er at vi ikke har tid, overskud eller en følelse af ansvar for os selv og vores. "Det må de andre tage sig af." Eller "Det vil jeg ikke tage ansvaret for".
I Sverige er der kontant afregning når du henvender dig på en skadestue!
tilføjet af abo
Ikke flere begrænsninger
Det er ikke specielt nemt, at komme til egen læge indenfor en rimelig tid. Tiden, hvor man kan ringe til egen læge er stærk begrænset og meget optaget. Tidsbestillingen heller ikke omfattende og lægens åbningstid er heller ikke omfattende. Så du skal helst blive akut syg mellem 8 og 9 og fra 10 til 13.
Og at stå med et sygt barn eller en akut blærebetændelse og skulle vente 15-20 timer på bare at prøve at tale med en læge er ikke særligt betryggende.
Efterhånden synes jeg, at det er temmelig vanskeligt, at komme til at tale med en læge.
Hvilket så har resulteret i at jeg har ladet stå til for længe i nogle tilfælde.
Det tager gerne en time at komme igennem til vagtlægen og enten får man af vide, at man skal komme eller ingenting - bare vente og se.
Henvisning for at kunne komme på skadeskue - nej. De fleste gange jeg har haft brug for en skabeskue skyldes ulykker udenfor og derefter ind i en taxi og hen til skadeskuen.
Tilgengæld burde der være mulighed for at skadestuerne afviser patienter med små skrammer. Der kunne være en slags visitation af en kompetent sygeplejeske, der kunne komme med plaster og derefter afvise folk.
En grotesk ting er, at jeg har følt mig som hypokonder hver gang jeg har været på skadestuen og det uanset om det har været brækkede ribben, hjernerystelse og blodet løbende ned over ansigtet eller blodforgiftning.
tilføjet af beckann
For og imod
Jeg kan saktens følge ideen med at der skal en sortering til inden folk kommer på skadestuen, men jeg har faktisk været ude for en lidt ubehagelig ting med en vagtlæge.
Under orkanen i 1999 faldt 2 personer ned over mit knæ fra siden. Det gjorde ONDT, men jeg arbejdede lige en time mere, var med til at lukke diskoteket og tog hjem. Dagen efter (lørdag) tog jeg på skadestuen, fordi mit knæ var på størrelse med en håndbold. Sygeplejersken i modtagelsen på skadestuen så på mit knæ, og sagde at jeg skulle Ihvertfald under behandling, men de havde 8 timers ventetid, så hun opfordrede mig til at låne telefonen, og ringe ind til vagtlægen, for at komme til der. Den vagtlæge jeg fik fat i over telefonen, hånede mig, og kaldte mig ømskinnet, jeg skulle bare tage hjem, og tage til min egen læge om mandagen.
Skadestuens sygeplejerske hørte samtalen, og tog røret og talte med store bogstaver til (telefon)vagtlægen, og jeg blev så sendt over i køen ved vagtlægen.
Knæskalden var brækket!
Ud fra denne historie, er det mig derfor lidt imod at der skal sorteres via vagtlægen, men jeg er klart med på at det er for dårligt at tage på skadestuen fordi man har haft næseblod eller en splint i fingeren.
Derimod har jeg en anden lille opsang; fordi et barn er sygt og skal til vagtlæge/på skadestuen, hehøver hele familien ikke tage med, der er andre patienter, der også venter, og så behøver, både, mor, far, sygt barn, og 3 søskende ikke sidde og optage pladser (og larme).
tilføjet af .....
Hmm...
Jamen der er også mange skadestuer der overhovedet ik har tid til pasienterne.. Man ser tit sygeplejerskene sidde ved siden af venterummet og drikke kaffe i stedet for at ta sig lidt sammen og lave deres arbejde.. Jeg oplevede sidst jeg var med min mor på skadestuen at en mand med et kæmpe hul i hul i hovedet lå og ventede i næsten en time på at komme ind.. I sådan en situatioen er skadestuer under alt kritik.. Men det er jo rigtig nok at dem der kommer ind med de få skader hvor et plaster bare var løsningen tager meget af deres tid men så må de på en eller anden lærer at dele de tilskadekommene op i hvor slemt deres skader er!!!
...
tilføjet af supermom
hvor er du...
...dog en rar person!!
Håber da ved Gud der er nogen der kan få dig ned på jorden en gang i mellem
tilføjet af Pandaaaaaaaa!
Forkølet eller galdesten?
Jeg havde en gang afsindigt ondt i min mave. Jeg kunne simpelthen ikke bevæge mig og kastede op adskillige gange. Jeg lå bare krummet sammen på gulvet og græd.
Derfor blev jeg kørt på skadestuen af en veninde da det havde varet i lang tid.
Da jeg ankom sad jeg i yderligere 3½ time for at komme til! Der var blandt andet et forældrepar med deres barn på omkring 1-1½ år. Jeg kan ikke selv huske episoden fordi jeg var så "langt væk" pga. smerter men jeg fik senere fortalt at faderen var blevet siddende ude i "venteværelset". Moderen var så kommet tilbage og havde fået at vide at barnet bare var blevet forkølet med lidt feber til følge!
Jeg fandt senere ud af at det så var galdesten (efter at havde ventet i 3½ time som nævnt). De var nødt til at operere min galdeblære væk samme aften for ellers kunne det have været gået MEGET galt med døden til følge!
Ville du tage på skadestuen med det barn mens et andet menneske kan være i fare for at dø?
tilføjet af Pandaaaaaaaa!
Come on!
Det er en blærebetændelse vi snakker om her!!Selvfølgelig er det ikke rart men det er sgu til at overleve
tilføjet af Gæst
Hensyn
Jeg har været på skadestuen da jeg fik et æsende kemikalie i øjet. Jeg havde voldsomme smerter i øjet og fik desværre selskab af 2 urolige børn og deres umulige søskende i venteværelset der gentagende gange skubbede til mig under leg og larmede. Til sidst måtte jeg sætte mig ud på gangen. Tak for hensynet.
tilføjet af jsp
rolig nu
Nu er det altså lige sådan at man IKKE dør af galdesten...ejj heller hvis der går inflamation i galdeblæren.
tilføjet af M Nielsen
Ang. førstehjælp
Jeg ved ikke med de fleste uddannelsesteder.
Men tekniske skoler og søfartsskoler er det obligatorisk at skulle tage kurset i forbindelse m undervisningen.
Så de dukker da op flere og flere steder.
Det vil sige at tager du på et passagerskib eller færge, så har hele sikkerhedsbesætningen førstehjælp. Navigatøren har en efteruddannelse, så han eller hun kan sy lidt og udføre lidt "kødsnedkeri". Altid med en radio eller tlf forbindelse m radio-medical hvor der er læger til rådgivning. Som så tager beslutningen om der skal sendes læge og sygeplejeske ud.
(Et lille sidespring)
Arbejdsgivere sender folk på det eller der kommer en ud og underviser. Plus rigtig mange tager det af egen drift på aftenkurser. Der synes jeg nok at de nok ved hvad de skal tage for at undervise. Det er mest Røde Kors jeg har set de fleste være fra.
Jeg har været med til at arrangere et kursus i førstehjælp. Da jeg så undersøger priserne. Fandt jeg at en Teknisk Skole på Vestegnen, kunne give kurset billigere end Røde Kors og han var certificeret fra samme organistion.
Så det var det samme bevis. Men langt fra den samme pris. Også selv om transport blev lagt oven i.
tilføjet af abo
Debat om både vagtlæge og skadestue
Jeg omtalte både vagtlæge, alm. praktiserende læge og skadestue. Hvorfra nogle har fået den idé, at jeg tager på skadestuen med blærebetændelse ved jeg faktisk ikke.
Men jeg har ringet til vagtlægen p.g.a. blærebetændelse. Det kan i mit tilfælde ikke kureres med panodil og i seng. Men jeg kan da sidde på toilettet 12 timer indtil lægen har telefontid eller et par dage, hvis det bryder ud en fredag. http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=19&posting=139063
Men jeg kan også kontakte en vagtlæge, få min penicilin og passe mit arbejde/skole ect. dagen efter. Det er trods alt mere samfundsgavnligt end at sidde på toilettet.
Men fidusen ved vagtlæger og skadestuer er vel at begrænse skadens omfang videst muligt. Og hvis man kan undgå nyrebetændelse (mulig komplikation til blærebetændelse) eller blodforgiftning, så må det også tages i betragtning når det samlede regnskab skal gøres op mht om hvorvidt adgangen til vagtlæger og skadestuer skal begrænses endnu mere.
Og jeg synes, at adgangen er begrænset nok.
Viden og en holdningsændring er vejen frem.
tilføjet af Aphrodite
Ja- hvis den bare ikke går på nyrerne
så overlever man den nok.
tilføjet af Aphrodite
Sikke noget vrøvl at stille det op på den måde
-barnets forældre er ikke lægeuddannede.
Selvfølgelig skal de have lov at søge hjælp til deres barn.
Hvis skadestuen er underbemandet, så må samfundet "hoste op" med flere midler.
tilføjet af Anonym
Ja til Førstehjælp
Ja vi skal have førstehjælp helt fra børnehaveklassen, det skal jo så læres i etapper så man gennem leg får lært hvad man skal gøre og lige så meget hvad er ens begrensninger.
tilføjet af Hahahihahaha
Masser af småbørnsforældre..........
.....ville med garanti gerne bytte dit liv med en forvisning om at deres verdensvavle-pose virkelig kun ER forkølet.
Helt ærligt forældre. Vent med at lade ungerne arve jeres hjerner til I ikke længere selv har brug for dem.
tilføjet af Hahahihahaha
Du har fuldstændigt ret!
Forældre idag er OVERPYLREDE og tilsyneladende ikke istand til at genkende almindelige forkølelsessymptomer. Lad dem så bare rykke i vores hoveder!
tilføjet af marianne r
ikke enig
jeg er bestemt ikke enig med dig. Jeg mener at vi borger skal have mulighed for at kontakte lægen døgnet rundt. Jeg har selv været i den situation at måtte tage mit barn til lægevagten da han havde skåret sig i fingeren... jeg var meget usikker på om det skulle syes eller ej... hvem er bedre til at bedømme det end en læge? Han var så heldig at det ikke skulle dette denne gang.
Jeg har også prøvet med min datter hvor hun væltede på sin cykel og slog armen, jeg vurderede at det nok bare var slaget der gjorde at hun ikke ville bruge hendes lille arm. (dette var en fredag eftermiddag) Jeg ventede med at kontakte lægen til mandag morgen og der fik jeg en utrolig dårlig smag i munden fordi barnet havde brækkede armen ikke mindre end to steder.
Derfor kontakter jeg ofte lægen, når mine kære har slået sig også en lørdag eller søndag, om ikke andet for at få et råd. Det er lægens arbejde at tage sig af os.
tilføjet af frkjensen
du har ret i
at man ikke skal misbuge skadestuen, men mit forhold til vagtlæger har fået sig et voldsomt knæk...
Da min store søn var knap et år fik han voldsom feber og kastede op konstant, han havde lysegrønlig afførring i bleen og på et enkelt døgn havde han 16 gange lavet i bleen, dette skete en fredag aften, vi ringede efter vagtlægen og efter fem timer kom denne kl 03.00 om natten, og han undersøgte ikke engang vores søn, det har han nok været for "træt" til... Hans råd var at vi skulle give ham varm saftevand???
Dagen efter havde han stadig høj feber og uanset hvad han fik at drikke, selvom det bare var vand røg op igen, han rystede og det rendte ud af ham den anden vej..
Vi tog på skadestuen og kom hurtig til pga. hans tilstand.. Han blev indlagt og vi fik fortalt at hvis vi ikke var kommet med ham kunne han havde været død, indenfor et døgn.. Han havde fået en salmonellaforgiftning.. hvordan ved jeg ikke, men jeg mistænker at han har puttet hundens tyggeben i munden.. Han var indlagt en uge og blev heldigvis rask igen..
Men hvis vi havde lyttet til vagtlægen ville vi ikke have vores søn nu.. så ja, jeg går ind for åbne skadestuer, men ikke misbrug af dem, og hvis lille "nullergøj" er småforkølet, så vent, han er nok frisk dagen efter...
tilføjet af dc.dk
Har aldrig
Har aldrig rigtig været på skadestuen, kun da jeg var usikker på om jeg havde brækket min hånd eller om den var slemt forstuvet - Det samme med min fod, kunne ikke se om den var forstuvet eller brækket - Så NEJ, jeg misbruger sgu ikke systemet.
Jeg kunne efterhånden ikke se at der skulle være galt i at bruge systemet lidt når vi ikke får en skid ud af noget nu om dage.
tilføjet af dc.dk
UDOVER
Udover det, hvis der går huld på en bylde (uanset om den sidder i en finger eller på røven), så skal man betragte den alvorligt, hvis der går hul på sådan en og det kommer i blod omløbet, så er det det samme som at få en forgiftning i blodet + at betændelse fra en byl kan sprede sig = At der faktisk er tale om et tilfælde hvor personen SKAL indlægges til behandling.
Små ting kan være vigtige at få undersøgt - Det KAN Udvikle sig til noget værre.
tilføjet af frkjensen
godt
sagt, ja, hvad nu hvis? det har man jo ikke lyst til at tænke på...
tilføjet af sanessa
Du er en GOD mor!
(Huh sikke en historie mand! Jeg tror jeg var blevet sindssyg af at se mit barn sådan!)
Godt du reagerede....Men det var andre der fik dig til at tvivle på dig selv. I dit hjerter var du jo ikke i tvivl! Damned...FEDT at supermoren overvandt og reddede sit barn! Det er jo det vi skal med de der "fornemmelser", man har når man er mor!
Jeg kan på en måde godt forstå at vagtlægerne ofte afviser bekymrede forældre...for når ungerne er små, har man ikke helt lært på en scala fra 1-10 hvor bekymret skal du være?
Men på den anden side...det er jo os mødre, der redder vores unger fra at dø af alt mulig crap...Jeg har da selv været der...kender masser af andre der har været der...og for to dage siden var det så min datters første tur, med hendes lille barn. Han var da oppe på 41,4. Man SKAL sgu da reagere...
Jeg sagde til hende, at hun bare skulle lytte til sin egen mor-stemme indeni og handle ud fra den. Det havde hun selvfølgelig også allerede besluttet sig til, men skulle lige havde det bekræftet...og det lille barn overlever, fordi han har en mor, der lytter til sin indre stemme.
"Mødre er engle i træning"
Jeg synes egentlig at vagtlæge systemet skulle respektere den kvalifikation, man har ved at være det syge barns mor...man kan mærke hvordan barnet har det! (Og nu har jeg så desværre aldrig oplevet en far der kunne det samme, men det skal ikke udelukkes at det er muligt og det bare er mig der ved for lidt om det)
Kan man ikke bare lave en del af vagtlægerordningen alene beregnet på disse henvendelser fra bekymrede mødre/fædre? Jeg er ret sikker på, at hele ordningen ville blive lettet ret meget i sin kommandovej, hvis man delte det op.
For du har helt ret, man kan altså ikke genrealisere over henvendelser til skadestuen...
Nogen får blodforgiftninger af ingenting...andre har aldrig prøvet at have betændelse i en neglerod...det der er livsfarligt for nogen, er uden betydning for andre...
tilføjet af Merry
Hvis man da så for pokker bare
Jeg er helt enig i mange af dine betragtninger,men drønende uenig i andre. Ringe til sin egen læge førs????? HVORDAN FÅR MAN FAT I HAM/HENDE????? Det er aldrig til at komme igennem til lægen i hans/hendes telefontid, og de ankommer til klinikken efter at jeg er mødt på arbejde,de forlader samme før jeg får fri,telefonen er altid optaget;hvis man stiller i telefontiden kan man opleve en stresset klinikdame der må lade telefonen ringe fordi hun har mange andre ting som hun skal nå samtidig.Hos os ville det i hvert fald være en rigtig edårlig ide at skulle ringe til egen læge først,tænk hvis det var et hjertetilfælde, vi ville jo nå at dø inden!!!!!
tilføjet af Grete Ishøj
Fjernelse af galdeblære er ikke farligt - rolig nu
Galdesten går sindsygt ondt, men du kan altså ikke dø af det, selvom det måske føles sådan :-) Nej, mange får fjernet deres galdeblære ved galdesten. Det er en forholdsvis ufarlig operation. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/galdeblaere.htm får mange diare og fordøjelsesproblemer efter fjernelse af deres galdeblære. Det vides ikke, hvorfor mange for disse symptomer efter fjernelse af galdeblæren. Får du ofte diare?