Okaey folkens så skal vi til det igen.
Hvad skal i have og spise nytårs aften?
Jeg tænker selv lidt på en dejlig carpaccio til forret og oksemørbrad til hovedret med en god svampe sauce og dertilhørende grønt.
*FB*
tilføjet af fedterøven
Vi skal have
rugbrød med stryhns leverpostej.
At drikke til vil der være krudtugler fra Aldi og kl. 24 skal vi have citronmåne med EU-blandingsvin på papkarton.
tilføjet af tofly
Nytårsaften
bliver en hyggeaften med bare min forlovede og mig.
Vi skal have raclette med tigerrejer
og til dessert bliver det hjemmelavet chokoladeis og hindbæris.
tilføjet af B. Bendixen
Nytårstorsk i nye klæder.
Den sku du prøve.
Du skal bruge:
3 store rødbeder
4 tsk olivenolie
2 spsk balsamico
2 spsk honning
150 g røget laks
500 g torskefilet
salt og peber
2½ dl græsk yoghurt 10%
1 spsk dijonsennep
saft af 1 citron
2 spsk wasabipuré
1 håndfuld bredbladet persille
Tilbehør:
Kogte aspargeskartofler og godt brød
Sådan gør du:
· Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg rødbederne i et ildfast fad, dryp med 2 tsk olie, og bag dem 30 min. ved 180 grader.
· Tag rødbederne ud af ovnen, dryp dem med balsamico og honning, og bag dem endnu 10 min.
· Skær den røgede laks i strimler, og rist dem på en slip let-pande, til de er sprøde.
· Del torsken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad. Dryp med 2 tsk olie, og krydr med salt og peber. Bag torsken 10 min. i ovnen ved 180 grader.
· Pisk yoghurt, dijonsennep og citronsaft sammen til en sennepsdressing.
· Anret torsken med et drys ristet røget laks, wasabipuré, sennepscreme og bagte rødbeder.
Drys med hakket persille, og servér med kogte aspargeskartofler og godt brød.
Tip: I stedet for torsk kan du anvende sej, kuller, kulmule eller brosme.