16tilføjet af

olie eller becel

jeg er begyndt at bruge olie når jeg steger i stedet for det flydende becel. men synes olien sprøjter meget mere, hvilket irriterer mig.
har i nogle gode tips til hvordan man undgår det?
kan man forresten bruge olie, når man skal lave bearnaise sovs a la knorr metoden?
hvad foretrækker du, olie eller becel? eller bruger du noget helt andet?
mh Jacob
tilføjet af

hvis jeg var

dig ville jeg investere i en stegerist og lægge over panden,steger helst i smør(lidt smør)eller oliemagerine,men det har nu godt nok en tendens til og sprøjte så man springer rundt som en kakelak i køkkenet for ikke og blive svitset.Har gode erfaringer med stegerist............ang. olie i bearnaise kan jeg kun sige det ville jeg ikke anbefale,er ret oberbevist om det skiller uanset hvor meget du rør i den
tilføjet af

fedt ved kødet

stegeriste er ikke mig. jeg kan godt lide at der hænger lidt fedt ved kødet, ellers bliver det jo tørt.
okay, så er det sket, jeg går tilbage til becel. det kan man bruge til det hele ;)
mh Jacob
tilføjet af

Kokosolie

Det med det spruter, kan bedst undgås med en stegesi til at ligge over.
Men det er bedst at stege i kokosolie. Det er ikke flydende i glaset, som regel og derfor nemmere at dosere.. Og der kommer til at dufte af bounty i køkkenet men det forsvinder igen og giver ikke smagen af bounty i maden.🙂Men denne type olie kan bedst tåle de høje temperature som en stegepande får.
Olivenolier og de fleste andre kommer til at harske under stegningen. Ligesom friturefedt. Det er det farlige ved dem.
Vindruekerneolie bør du helt holde dig fra. De udvindes kemisk. Så er det sunde gået fløjten...
En olie skal været udvundet mekanisk(presset) for er være bedst...
tilføjet af

ang bernaise

så skiller det ikke, men det smager af H til.
Har prøvet at lave det med olivenolie og det var bestemt ingen succes.
Det smager underligt med olie.
tilføjet af

Hej Jacob

Glaslag på gryder, så kan du holde styr på hvad du laver.
Plus du sparer meget på strøm regning, og alt smager bedre. mht olien.
Efter mange års arbejde i køkkenet bruger jeg kun BETIS olien, (44 kr per liter i Rema 1000) den bedste olien til prisen på market (Politiken test)
Det smager og dufter bare alle tiders, og er kold pressede.
Olien kan ikke bruges i bearnaise, færdigt sauce, men du kan godt bruge dette når du selve laver bearnaise sovs fra bunden, dog få du et helt andet sovs du er vant til ,o)
Olie eller Becel.
Klart olien, Kun koldpressede oliven
Becel er lige med keminova.
vh
Boning
tilføjet af

Fedtstof

Ser du, jeg bruger slet ikke fedtstof i bearnaisesaucen, det er slet ikke nødvendigt.
Du har ret i, at olie sprøjter temmelig meget, måske der ikke skal steges ved så høj temperatur med olie.
tilføjet af

olivenolie

Hej Jacob
Jeg bruger altid olivenolie til at stege i. Hvis jeg f.eks. steger en god bøf, så bruner jeg den kraftift på begge sider, og lægger derefter et låg på panden det sidste minut, og NØJ hvor kødet bliver saftigt uhm....
tilføjet af

tak for rådet

hehe okay, så undlader jeg i hvert fald at gøre det :)
mh Jacob
tilføjet af

olie

kokos olie, det vidste jeg ikke engang fandtes.
men ja, skal man endelig bruge olie, så skal det være mekanisk udvundet som du skriver. det er lidt sundere, hvilket også er den eneste grund til at jeg har forsøgt mig med det.
mh Jacob
tilføjet af

smagsag

jeg bruger en pande til at stege i, og har ikke noget låg. tja, synes ikke der er den store forskel på smagen mellem olie og becel, men foretrækker becel tror jeg.
men lige nu prøver jeg mig bare frem.
har du prøvet de stegemarinader som beauvais (mener jeg) laver, de sprøjter helt vildt, hvis man har for meget varme på, de opdagede jeg ikke første gang jeg brugte dem. for dælan jeg havde meget at gøre rent bagefter :D
mh Jacob
tilføjet af

saucen

har også overvejet blot at skrue ned, men det ligger ikke helt til min natur ;)
når du laver bearnaisesauce, varmer du så blot mælken og tilføjer pulveret?! for mindes at have læst at man kunne nøjes med det.
mh Jacob
tilføjet af

låg

det kunne være man skulle skaffe sig et låg😃det er da værd at overveje..
mh Jacob
tilføjet af

Bearnaisesauce

Jeg tilsætter pulveret i den kolde mælk, og varmer op under omrøring. For at give den smørsmagen, tilsætter jeg nogle gange en anelse smør, men det kan sagtens undlades.
tilføjet af

nå sådan

ok, det må jeg prøve🙂tak skal du have.
mh Jacob
tilføjet af

nej ikk en

stegerist til og stege på,en til og lægge over panden så det ikke sprøjter
tilføjet af

så forstår jeg bedre

nå hehe, så lærte jeg navnet på et nyt køkken redskab ;)
sådan en må jeg have fat i :)
mh Jacob
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.