er der nogle som har en opskrift på marengsroulade
- sådan én som skal rulles med flødeskum og frugt
tilføjet af Merete
marengsroulade
Jeg er helt sikker på at det er denne opskrift du søger.
250 gr.sukker, 3 æg, 125 gr. mel, 1 tsk.bagepulver, 1-2 tsk. vanillesukker, 50-100 gr. hakkede valnøddekerner.
Fyld: rå hindbær- eller jordbærmos af ca. ½ pakke dybfrosne bær med sukker, cirka 1/4 l. piskefløde.
Pisk æg og sukke til en meget tyk og let skum.Sigt mel, bagepulver og vanillesukker i og vend det forsigtigt i æggemassen med en ske. Bred dejen ud på en stor papirform i hele bagepladens størrelse. Bøj kanterne godt om (evt. med papirclips i hjørnerne), og drys valnøddekernerne på dejen.
Bag roladen ved stærk varme (225-250 gr.) i 7-8 m inutter.
Vend straks kagen om på dukkerdrysset papir, og stryg det varme bagepapir med koldt vand, så er det let at trække af. Læg papiret over kagen igen, til den er er afkølet noget.
Stryg så med frugtmosen, og fordel flødeskummet på,når kagen er helt kold.
Rul rouladen - den er stor og flot.
Virkelig god at fryse.
Venlig hilsen
Merete