Træk det dog ud og læs VKOen igen igen - denne gang l a n g s o m t.
tilføjet af Anonym
Demokratiske parti (USA)
Ideologisk basis
De dominerende holdninger i Det demokratiske parti er siden 1930'erne generelt blevet anset som liberale. Man skal her være opmærksom på, at liberalisme generelt har en anden betydning i USA ift. udenfor (se amerikansk liberalisme), men i en international kontekst bliver Demokraternes synspunkter dog også ofte set som liberale. Partiets politiske standpunkter har deres rødder i den såkaldte progressive bevægelse i USA fra starten af det 20. århundrede og desuden i tankerne fra sådanne intellektuelle som John Dewey.
Partiet er fortaler for de fleste demokratiske frihedsrettigheder, sociale rettigheder, lige rettigheder, lige muligheder og den fri næringsdrivelse, hvis værste konsekvenser dog skal modereres af regeringens indblanden. Partiet mener, at regeringen skal forsøge at forhindre fattigdom og social uretfærdighed, også selvom det måske skulle betyde, at det offentlige bliver nødt til at spille en større rolle i samfundet og et progressivt skattesystem for at sikre finansieringen.
Ethvert givent partis principper og værdier er svære at definere, og generelt behøver de ikke at gælde for alle medlemmer. Hos Demokraterne, som er et meget bredt dækkende parti, kan et medlem således også sagtens være uenig med partiet i et eller flere af partiets "officielle" standpunkter. Disse standpunkter repræsenterer de holdninger, et flertal af de delegerede på det nationale konvent - ofte under indflydelse af årets nominerede præsidentkandidat - har vedtaget.
tilføjet af dulkis
Undskyld mig
- men ikke forstået. Hvor ser du "socialistisk" politik i den drejning?
- ER det iøvrigt ikke Venstre, der er mest USA-pro? Jeg har i hvert fald svært ved at se Villy i den sammenhæng
tilføjet af Læser
Forklaring!
Villy Søvndal var på Tv-duellen fornylig en varm fortaler for Obamas politik.