6tilføjet af

Spørgsmål vedr. studie i DK! Hjælp!

Hej med jer,
jeg har et par almene spørgsmål omkring studenterlivet i Danmark.
Jeg er tysker og vil gerne tage mig en diplomingeniør-uddannelse på et dansk universitet. Der er et par småting jeg lige vil have afklaret.
Første punkt: min alder. Jeg vil være 28 når jeg starter på mit studie - vil jeg være en slags eksot pga det? Ikke at det ville genere mig ret meget, men jeg har da prøvet at være på sommerkursus i andre lande, hvor det åbenbart var MEGET ualmindeligt at være under uddannelse efter at man har rundet de 24, og hvor jeg var langt den ældste iblandt 20-21årige... kører det også sådan i DK, eller er det ligesom hos os hernede, hvor man godt kan møde "voksne mennesker" på et universitet?
Punkt nummer to: jeg har ikke krav på tysk SU. Så jeg kommer nok til at skulle forsørge mig selv finansielt set. Der er en del studerende hernede, som klarer sig rimeligt på den måde, selvom det som regel forlænger studiet med 1 år eller 2. Kan det også lade sig gøre hos jer, eller er der nogle faktorer som i lige vil advare mig imod (udover den generelle dobbeltbelastning, den kan jeg jo selv regne ud...).
Nummer tre: det som i kalder diplomingeniør findes ikke i Tyskland. Hos os har vi kun den "lange" ing.-uddannelse, der godt nok fører til erhvervsbetegnelsen Diplom-Ingenieur, men det svarer nok nærmere til den danske civilingeniør. Så jeg har lidt svært ved at regne ud, hvorvidt uddannelsen kan bruges. Er der gode jobmuligheder efter den "lille" ingeniøruddannelse i Skandinavien, eller er det lidt som hernede, hvor man vil have det lidt svært med den korte løsning?
Fire: har ikke med uddannelse at gøre - hvilke faste udgifter skal jeg regne med for en lille bil (Renault Twingo)?
Det blev lidt meget at svare på, men der er måske nogen der har tid og lyst til at hjælpe mig...?
Mange tak i forvejen!
Josy
tilføjet af

udgifter til bil

der er vægtafgift den kommer an på din bils vægt
så er det forsikring og det er den der er den dyre del hvis man er nybegynder kan du rissikere at betale op til 20 000 kr for 1 år
tilføjet af

krav

hej josy
du kan forvente at møde jævnaldrene på universiteterne i danmark. vi er nemlig ret langt bagefter (aldersmæssigt) i forhold til de andre europæiske lande, hvor man som reglen går direkte fra skolen til universitet. vi har jo gymnasie, HF og lign.
mht. SU, så tror jeg faktisk at du er berettiget til dette, eftersom du er EU-borger. check SU-styrelsens hjemmeside.
tilføjet af

Alder

Jeg er studerende ved Odense Universitet og er ved at færdiggøre min kandidatuddannelse på nuværende tidspunkt.
Jeg var 27 år, da jeg påbegyndte min uddannelse,så jeg taler af egen erfaring. Jeg havde ikke noget problem med, at jeg er ældre end mine medstuderende. Det er ikke noget, jeg mærker ret meget til i det daglige, og jeg har et udmærket forhold til mine yngre medstuderende. I starten var der selvfølgelig nogle, der spurgte til, hvad jeg har lavet før og sådan nogle ting.
Dog tror jeg også, at det har noget at gøre med, hvordan man selv har det med det at være ældre end sine medstuderende.
Held og lykke ;o)
tilføjet af

Velkommen

Hej Josy
Først vil jeg gerne byde dig velkommen til dit studie i Danmark.
1. Jeg var selv 27 år, da jeg begyndte på en videregående uddannelse. Heldigvis er der mange i Danmark, som vælger at uddanne sig, selv i en "sen" alder. Jeg mener IKKE din alder, vil spille nogen rolle i dit studiemiljø.
2. Der findes masser af studiejob i de større byer. Du kan finde dem i job databaser på nettet. Men som du selv skriver, skal et studiejob være din eneste indtægt, så må du nok regne med at forlænge studietiden med 1-2 år.
3. Jeg kender desværre ikke rigtig til jobmulighederne inden for dit fag. Men pt tror jeg mulighederne er ret gode.
4. Skynd dig at sælge din bil og køb dig en god cykel i stedet for.
tilføjet af

Studenterjob m.m.

Hejsa,
Det er mit indtryk af diplomingenører også finder job i DK, men man kan aldrig forudse beskæftigelsen. Da jeg startede med at studere min egen kandidatuddannelse så det enormt lyst ud og nu er der op til 1000 ansøgere pr. stilling. Spørg studievejledningen på det sted, hvor du vli søge ind.
Tror også du kan få SU, men er ikke sikker. Spørg studievejledningen :)
Med hensyn til studiejob så gælder det selvfølgelig om at finde noget studierelevant.
Hvis du ikke har dagundervisning hver dag, så kan du overveje at blive lærervikar på en folkeskole - der mangler lærervikarer i sprogfagene tysk og fransk, det giver 171 kr. pr. 45 minutter.
Drop bilen i DK, mens du studerer og køb en cykel. Det er da for lamt at betale flere tusinde om måneden til en en bil, hvis man i forvejen lever på sultegrænsen *S* Whatever, det må du jo selv om *S*
tilføjet af

Tak for svarene :-)

Det lyder jo fint sådan umiddelbart.
Hilsen,
Josy
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.