Der er jo mange måder at lave en god brun sovs på.
Stik mig lige din måde at lave en god brun sov på, om det er tynd eller tyk det er underordnet.
Så hvis du eventuelt ligger inde med en rigtig god familiehemmelighed (gerne en jysk sådan hen af landmandskonestilen, og den gamle skole osv.) på sovs så vær så venlig at dele den med mig.
vh Gurli Magrethe
tilføjet af rosalilje
Jeg er smadder go´´........
..til persillesovs, - det er stort set det eneste jeg spiser af sovs, lige med undtagelse af julesovsen til min rapand....
Lav en persillesovs - med eller uden persille, kom godt med kulør i hehe...du har nu en pragtfuld brun sovs, er du heldig er den klumpfri...
Velbekomme til hilsen
Rosalilje
tilføjet af flodsoen
Åh tusind tak hvor er du sød
Den vil jeg sørme da prøve.
At den så heller ikke klumper er jo endnu bedre for der er da mange måder at lave sovs på, og jeg kan godt tænke mig et par stykker af de "gamle" slags hvor der ikke tænkes på kalorier osv.
Tak igen det er jeg virkelig glad for.
tilføjet af Fætter Børge
Hvad skal du have at....
spise? Altså hvad skal sovsen severes som tilbehør til?
tilføjet af Anonym2
En anden tone
se det var jo en noget anden tone end "stik mig lige" - Vores Rosalilje er flinkere end de fleste, nu mangler vi bare du starter en tråd der hedder "stik mig lige opskriften på persillesovs" - for det aner du heller ikke, hvordan du skal gøre, vel?
tilføjet af flodsoen
Jeg kan skam godt li hende Rosalilje
Dejlig kvinde der ikke finder sig i dumsmarte bemærkninger.
Skal jeg så kontakte dig næste gang FØR jeg vælger en overskrift?
tilføjet af flodsoen
Det er skam da ikke kun til i dag
Men til diverse stege, mørbrad, bøf, steak osv.
Tusind tak fordi tager mig seriøst, for de andre gør ikke pga mit profilnavn.
tilføjet af rosalilje
Hehe...jo vel er jeg flink...........
..men jeg tager jo lidt "strøm" på Flodsoen - hvem pokker har set en brun persillesovs, ikke jeg i al fald...men som du rigtigt nok skriver, så kommer der nok et spørgsmål om lidt, om hvordan sådan een sovs laves...hehe..
Vh Rosalilje :)
tilføjet af flodsoen
Nej ved du nu hvad
Jeg hoppede faktisk på den. Øv!
Men du er nu meget venlig og sød alligevel, og lidt fis og tåstreger skal der jo også være plads til.
tilføjet af rosalilje
Det behøver ikke være kedeligt.........
..for at være seriøst, jeg gider ikke noget der støver,, men derfor kan mine ord sagtens holde vand..... :)
:) Rosalilje
tilføjet af simon-says
Hej *Flodsoen*
Jeg har en god opskrift.
Du skal bruge: 1 spsk miso - 1 spsk nødde- eller kerne-smør og 1 kop vand.
Eller du kan også bruge: 1 spsk miso - ½ avocado - 1 kop vand.
Så gør du følgende:
Blend 1 spsk miso, 1 spsk nødde- eller kerne-smør og 1 kop vand.
ELLER
Blend 1 spsk miso, ½ avocado og 1 kop vand. Voila! Sovs på minuttet!
Velbekomme hilsner fra *FB*
tilføjet af mummi-39
En af mine døtre...
Har lært mig at komme Estragon i en brun sovs hvis den lige "mangler" lidt. Det okay smagsforstærker.
Men prøv evt. denne her til en god bøf med løg;
Noget jeg har fra min mor, som er jysk....- dog ikke jysk landbokone ;o))
Du bruger afkoget fra panden og vandet fra kartoflerne, tippet komme så her...
Der føjes lidt sukker i sovsen...Det giver en dejlig blandingssmag... -bøf med løg og en let sødet brun sovs ;O))
Konsistensen bestemmer du jo selv...-men ikke for tyk, ikke for tynd...Sådan lige den gyldne middelvej.
Ps...Et lille strøg af sukker hen over løgene når du tilbereder/steger dem efter bøffen, gør dem nemt dejlig bløde og giver et pænt gyldent skær.
Mums fra Mummi der skal ha en bøf i aften ;o))
/Mummi
tilføjet af flodsoen
Kedelig er du ikke
Det må jeg sige for det virker på mig som om du altid er i en godt positivt humør.
tilføjet af flodsoen
Så er der endda to måder
Mange tak. Dem vil jer lige prøve.
tilføjet af flodsoen
Det er sørme da noget lækkert du har fundet frem
Rigtig mange tak. Det men en lille smule sukker på henover løgnene kan jeg roligt forestille mig ligesom løfter det hele.
tilføjet af flodsoen
hihi sikke dog en sød kat du har på din profil:)
Katte er så underskønne dejlige væsener. Jeg har to af slagsen.
tilføjet af mummi-39
Dit"to" ;o))
Velkommen i klubben ;o)
Jeg har selv to underskønne af slagsen, som du jo kan læse dig til på min profil...
Hmmmm... -til gengæld er det da et "vildt"svin du har på din profil ;O)
Dem har vi nogle af ude i Dyrhaven... I skoven her, ud imod Moesgård ved Århus...
De er nu kønnest når de er små og har de stribede dragter på ;O)) De skulle jo smage godt som helstegt, de små pattegrise, men jeg har nu aldrig prøvet ;O))
Men det er altid rart at have lidt til gode ik´..??
-fortsat godeftermiddag fra
/Mummi
tilføjet af AnneBritt
All-round sovs
a la Jensens bøfhus?
Det duer ikke!!!
tilføjet af dulkis
Ikke den samme til det hele
Du kan ikke bruge den samme sovs til alle de ting du nævner her. Sovsen er jo netop en vigtig del af et måltid og for måltidets egenart.
Du må spørge mere spicifikt - altså én sauce ad gangen, ellers er det jo et helt madlavningskursus du lige beder os "stikke" dig (jeg så den også)
tilføjet af ( . ) ( . )
Har løjseren igen slettet sig selv?
Bekymret for manden er jeg efterhånden blevet
tilføjet af beritom
Det er ikke brun sovs FB
Hvad skal de sindsyge opskrifter på alt muligt andet under en forespørgsel på brun sovs....
tilføjet af beritom
Verdens bedste"brun" sovs
Du steger først dit kød- derefter koger du panden af med kartoffel eller grønstsagsvand- så tilsætter du en maggi-terning -lidt salt og peber-lidt hp/engelsk sovs og ketchup-kog det hele op sluk panden og tilsæt lidt smør..fedtet samler sig nu på toppen-heri drysses mel over indtil det ikke kan suge mere.....kog op og tilsæt kulør og fløde indtil rette konsistens er opnået..lad det simre lidt så melet koger helt ud af sovsen...inden servering tilsættes 3 spk solbærmarmelade.
Jeg siger tak på forhånd for der findes kun denne ene opskrift på denne sovs og den er unik til alle slags bøffer - stege og kødretter
tilføjet af heidiahlers
God sovs
En all-round findes vist ikke, men en god basis er at brune løg - meget finthakket, tilsætte en anelse sukker, som fremhæver smagen. Derefter tilsættes en smule god balsamico, som får lov at koge næsten helt væk. Herefter er det bare på med stegeskyen fra det kød, du vælger. Skyen, ikke fedtet! Og så ellers kartoffelvand, mælk, fløde - mix lidt og lad det afhænge af, hvordan du har det med kalorier osv.
Hilsen Pus
tilføjet af hundborg
prøv
prøv at se olsen banden
så ved ma da hvordan man ikke skal lave en brun sovs
he he