2tilføjet af

Så er det slut med at brænde risengrøden på

Nu har forskerne lavet ris der ikke skal koges: http://www.avisen.dk/video/nye-klimavenlige-ris-behoever-ingen-kogning_120870.aspx
50% af sodpartiklerne der er med til at smelte polarområderne (fordi de farver isen mørkere) stammer fra primitive bål i U-landene. Men har de adgang til tilstrækkeligt rent vand til at tilberede ris uden kogning?
tilføjet af

Det springende punkt

Det har du ret i. Det er meget rent vand.
tilføjet af

det er ikke en nyhed

man har altid kunnet lægge ris i blød, på samme måde som man har gjort med gule ærter, problemet er blot at selve kernen stadig er hård, men derfor kan risen godt spises, maven sørger for at splitte de forskellige dele op.
man kan kun opvarme udblødte ris op i vandbad, og jeg tror ikke at der findes andre end grise der vil spise kolde ris, så ideen er kun fup.
der er lande hvor folk kun lever af en skål ris og måske en saltet fisk, men hvor skal de få vand fra der ikke gærer risene under udblødningen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.