Jeg er lidt i tvivl om, hvilken temperatur,
der er optimal, foren fransk rødvin på 14%
Den skal serveres til vildt...
Jeg er absolut ikke vin-kender...
tilføjet af Phusker
Er heller ikke vinkender
Men derfor kan man vel godt drikke det?
Jeg fandt denne side med foreslåede temperaturer på vin: http://www.winery.dk/information/temperatur.html
Det passer sådan nogenlunde meget godt med mit første bud, som var lige et par grader under stuetemperatur.
Ville nok personligt gå efter 18grader, men er hellere ikke ekspert. Ved bare at stuetemperatur er lidt for varmt til rødvin, men det er som regel det man har at arbejde med, de færreste har et særligt køleskab sat til 18grader eller noget ligende.
Bare lad den være stuetemperatur medmindre at at det er meget varmt, hvis det er så giv den 15-30mins i køleskabet.
tilføjet af la34sf
Det.
Er lige lidt som øl temperatur, nogle kan lide dem fra kassen, dvs omkring 16 grader, men en kold øl, er på ca 6 grader ahh, men ang rødvin, er der mange i Spanien, der kommer isterninger i rødvinen, men her hjemme, til en god middag, er stuetemperatur det mest mainstream, man åbner bare flasken, et par timer før man skal konsumere druerne, og lader den stå på skænken, uden at pimpe af kalorius. Bon Appetit.
tilføjet af jens261
Jeg vil sige
at en rødvin ALDRIG må komme over 18 grader.
Det med at den skal ha' stuetemp. det er noget fis, for der er jo også de mennesker der har et par og tyve grader i stuen, og bliver en rødvin for varm, så bliver den både sur og sprittet, så en max 18 grader.
Men nu ikke ligefrem til Vildt, men til noget andet helst med hvidløg, så skulle du prøve at købe en Spansk,Chile eller Græsk rødvin, og sever' den kølig ( IKKE KOLD ) men kølig, sådan en 13 gr. det er noget der glider ned....
Hej