Hvad smager tofu af?? Har set det i diverse kogebøger, men det ser ikke så rart ud... Er det et hippiepåfund, eller kan man lave det lækkert?
tilføjet af Rikke
Tofu: Hvordan smager det ?
Hej Charlotte.
Tofu smager ikke rigtigt af noget vil jeg mene. Måske ligesom røræg uden salt❓Det smager rigtig godt hvis man marinerer det, du kan marinere det i stort set hvad som helst. Det er vist ikke så meget et hippiepåfund, men snarere en tradition fra Asien, som er populær blandt vegetarer pga. dets høje proteinindhold.
tilføjet af Trine
Tofu
Hej charlotte.
Jeg synes sagtens at tofu kan være lækkert, det smager ikke af ret meget i sig selv.
Jeg bruger det mest i wok-retter, hvor jeg forinden skærer tofuen i tern og marinere det i soya og lidt citron og ingefær. Jeg svitser det for det meste for sig selv gerne med sesamfrø, og blander det i wokretten til sidst ligesom man gør med rejer, kylling el. andet.
Prøv det!
tilføjet af lotte
tofu
tofu smager ligesom normalt kød måske lidt mere saltet og smulderene
tilføjet af veganer
Der er mange slags tofu!!!
Hejsa
Tofu er lavet af kogte soyabønner der er presset sammen til en såkaldt ostelignende masse. Tofu bruges meget i Østen. Tofu kan marineres og bruges i wokmad. Det smager dejligt på grillen om sommeren. Tofu er også fin i fars sammen med mosede kogte kartofler eller hirseflager samt revne grøntsager - det giver nogle skønne grøntsagsfrikadeller. Pointen er at tofu er rig på protein og derfor vigtig for vegetarer og veganerer. Det indeholder næsten ingen fedt og er uden kolesterol og er ydermere kaloriefattigt hvorfor mange har stor glæde af produktet. Tofu kan købes på glas fra fx. Urtekram og Rømer. Det har lang holdbarhed. Soyakompagniet har fersk tofu i flere varianter: alm., røget, marineret og chilimarineret. Granovita har også en fin fersk tofu der fås på køl. Det billigste tofu købes i asiatiske butikker.
Der er meget stor forskel på tofu. Noget er mere fast end andet hvorfor det ikke absorbere en marinade lige godt. Jeg synes at tamari el. soya er lækkert til marinade evt. med lidt risvin el. sherry, hvidløg, peber, citrongræs, ingefær el. chilli. Tofu kan også paneres som var det et stykke kød!
Tofutern er tit brugt i supper og kan bestemt også bruges i sammenkogte retter og ovnretter. Det er også udemærket på en pizza uden kød.
Tofu bruges også til silketofu der er en glat og blød variant der tit bruges til desserter: det blendes til en creme.
Tofu bruges også i tofuttiost der spises af veganere og mælke-allergikere præcis som det også er tilfældet for tofuis der kan købes i Super Brugsen.
Der findes få tofukogebøger. Bed dit bibliotek om at hjemskaffe dem. PP Forlag har en helt ny bog undervejs her i foråret og den hedder Den store tofubog.
Jeg elsker tofu og bruger det hver anden dag! Jeg bliver aldrig træt af det fordi mulighederne er uanede.
tilføjet af Sha Sha
Tofu
Jeg elsker også Tofu. Og jeg er enig med dig at der er mange slags og det er sundt!
Hvorhenne kan mand ellers købe Tofu udover de asiatiske butikker? Det er ret langt for mig at tage til de asiatiske butikker. Jeg bor i Helsingør.
tilføjet af DDD
Konsistens som tyggegummi
Hej.
Jeg har ikke fået serveret tofu ret mange gange, og har desværre nok været ret uheldig.
Hver gang har det haft konsistensen af tyggegummi, og har ikke smagt af en rygende fis. Jeg har ladet mig fortælle at det KAN smage godt. Er der nogen der har en opskrift som ikke efterlader Tofu'en med den der tyggegummikonsitens?
MVH
En vegetar
tilføjet af Susan
Opskrift på en god tofuret
Kære DDD
Du har ganske ret - tofu er i sig selv meget specielt og da jeg smagte det de første mange gange, så var det bestemt heller ikke min favorit, men sidenhen har jeg som vegetarkok selv eksperimenteret mig frem til en masse gode retter, som fx denne:
Spaghettisauce eller vegetarisk millionbøf (som de fleste kødspisere også vil være tilfredse med)
Du skal bruge:
1 pk tofu (jeg foretrækker Nagel's)- groft revet
2 gule løg - delt i kvarte og skivede
4 stængler bladselleri - groft hakket eller skivet (kan du ikke lide selleri - så brug groftrevede gulerødder istedet for)
sauteres i en god olie (jeg foretrækker selv olivenolie)- når løg og selleri er bløde og gennemsigtige, så tilsættes
½ dl Lavsalt shouy eller sojasauce
- når det tykner lidt (bliver lidt sirupsagtigt), så tilsætter du:
2 dåser flåede og hakkede tomater
4 spsk. tomatkoncentrat
2 fed hvidløg (hvis du kan lide det)- finthakket eller presset
1 smule cayenne eller chilli (kan undværes, men giver en god "glød" - men pas på for det skal ikke brænde, med mindre du vil have en chilligryde)
salt og peber, så du synes at det smag godt (der skal mere salt i end du tror, men soja'en salter også)
2 sp. rå rørsukker
Nu skal det hele simre(småkoge)i 30 - 40 min. - det bliver tykkere i konsistensen fordi væsken koger ind - men hvis den ikke bliver tykkere end du kan lide den så er der ingen grund til at tilsætte bouillonen undervejs, men bliver den tykkere en du bryder dig om så tilsætter du bare 1 dl bouillion (ca.) i slutningen af kogetiden - men husk også at der skal være plads til fløde/cremefraiche hvis du kan lide det. (½-1 dl) til at runde af med.
Husk at smage den til med salt og evt. andre krydderier til slut. Server med din yndlings pasta, ris eller kartofler (evt. mos) til, en spændende salat og et godt brød til.
Det er en meget fleksibel gryde, så du kan sagtens erstatte nogle manglende bladselleri, med rød peber eller tilsætte rød peber også. Det er også godt at tilsætte nogle finthakkede soltørrede tomater i gryden - lad fantasien spille.
God fornøjelse!
mh
Susan
tilføjet af Susan
Tofu kan også købes
i helsekoster - har de det ikke så bed dem om at tage det hjem til dig.
mh
Susan
tilføjet af Syrene
Lækkert
Hvis du blender tofu sammen med lidt rødbede, hvidløg, salt og velsmagende olie er det rigtig lækkert. Man kan også blende det med andre ting. Det er bare om at eksperimentere.
tilføjet af lmk
tofu
http://www.scandinaviansoya.dk/tofu/tofu.asp
her kan du læse om produktet - det kan købes i helsekostbutikker.
Det er noget der spises meget af i Indonesien. Jeg selv plejer at bruge det som erstatning for kød i salat. Et stykke tofu skæres i tern og ristes op panden. Bland din salat som du plejer og drys de ristede tofu stykker ovenpå salaten. Flere opskrifter er at finde på Alle Tiders kogebog blot ved at skrive tofu i søgning.
God fornøjelse.
tilføjet af Go-vegan
Tofu:)
I sig selv er det rigtigt, at tofu ikke smager af ret meget. Men det gør bare, at det kan bruges til stort set alt:) Det suger let smag fra andre madvarer, og man kan lave en rigtig lækker vegansk "tofu-feta" ved at marinere det:)
Det er bestemt ikke bare et hippipåfund, eller nogen form for ny trend. I Kina har man fundet de første spor af tofu 200 år f.kr.:D