Min dreng er 14 år, han blev i maj måned taget for at have glemt sit abonnemtkort i toget hvilket så lød på 50 kr hvis han vel og mærke ville gå op på den nærmeste dsb station indenfor 14 dage.
Han gik hverken op på stationen eller fortalte mig historien, en måned senere får jeg så et brev fra DSB med rykkergebyr på over 300 kr, jeg fortæller skriftligt DSB min historie samt et kopi af hans abonnemt kort, men inden de når at svare mig, har de så sat ydereligere et rykker gebyr på så nu er bøden på 475 kr. Som jeg nu har betalt.
Jeg ringede så til dem, for at konstatere at jeg kun kunne få et beskidt svar, og ingen imødekommenhed.
Er der nogen herinde der ved om det i det hele taget er lovligt at give en på 14 år en bøde, han er jo endda under den kriminelle og seksuelle lavalder, og det er jo mig der skal punge ud for hans glemsomhed.
Jeg kan ikke forstå DSB kan tillade sig at udsende rykkergebyr, når jeg intet anede om at han overhoved havde fået bøden, det kunne være en ide at orientere forældrene.
Er der nogen der ved hvor man kan klage over dem.
Mvh. Helle
tilføjet af TRUMP
Opdrag
dog den hvalp ordentligt, da det er da hans forbandede pligt at fortælle hans mor, at han har fået en minimal bøde for sin glemsomhed.
Men han er garanteret så snotforkælet, at det hele er DSB´s skyld. Han har mere respekt for en røvfuld, som du som ansvarlig mor burde give ham.
det er ikke DSB, der skal opdrage din søn.
tilføjet af anonym
Han er stor nok til at køre med toget
Skulle du ikke hellere forklare dit barn hvordan man begår sig i verden og lade være med at skylde skylden på alle andre.
tilføjet af Megan
Hvorfor gør du tingene bagvendt?
Gad vide, hvor din søn har det fra? Kan du ikke selv se det?
Selvfølgelig kan de give ham en bøde, men de kan ikke inddrive den hos en 14-årig. Nu har du betalt den, så det tog er altså også kørt, men helt ÆRLIGT!!!! Skal han ikke betale selv, når han opfører sig så åndsvagt? Jeg tror, det ville hjælpe på huskeren.
tilføjet af Line34
Er det ikke ham
der skal orientere dig? Altså din søn.
Han er alligevel 14 år, så det burde han kunne finde ud af
tilføjet af Blomstegrisen
Hvorfor denne vrede over mit indlæg?
Jeg spørger om der er nogle der har oplevet lignende situation.
Det eneste jeg her vil tydeliggøre er at DSB burde sende togbøden direkte til forældrene, da det i sidste ende er dem der skal betale, og så kan barnet jo få den muligvis fortjente skideballe bagefter for at have glemt abonnement kortet.
Jeg tænker bare på alle de stakkels togkontoløre der får det dårlige image pga, fuldkommen tåbelige uretfærdige regler.
Jeg må så se om jeg kan tage jeres svar alvorligt?
tilføjet af Arp
Hvorfor uretfærdigt?
Uretfærdige regler siger du? Jeg kan overhovedet ikke se, hvorfor det er en uretfærdig regel at man får en bøde for glemt togkort. Det gør man også i bussen, og hvorfra skullede vide at han ikke bare snød sig til en gratis togtur?!
Jeg kan godt forstå du er træt af, hvis du har fået grimme/trælse kommentarer da du ringede til dem, men helt ærligt. Glemt kort er glemt kort, og så er den ikke længere. Drengen er trods alt 14 år, og efter din mening også moden nok til selv at køre i tog. Så må han også være moden nok til at fortælle sin mor, at han glemte kortet, det kan jo ske for alle. Og personalet i toget må have vurderet at han var gammel nok til selv at tage et ansvar og informere forældrene - ellers ville personalet jo ikke lave andet end at kontakte forældre osv.
tilføjet af DSB Elsker
Står der ikke at drengen havde abonnemtkort
Hva er problemet lige i at sende bøden hjem til forældrene, når nu DSB er så hurtige med at skrive en rykkerskrivelse på over 300 kr.
10 [l] til DSB
tilføjet af fruppe
Det er hans fejl !
Han skal lære at høre efter og gøre hvad der bliver sagt. Det er umoderne at gøre det i dag blandt unge, men samfundet viser allerede tegn på forfald grundet den hastigt stigende mangel på respekt blandt unge som mange forældre ikke griber ind i, nogle støtter dem endda da ungen ikke må tage skade.
Din søns totale ignorering er klokkeklar og har givet bøvlet, dog vil jeg medgive at et rykkergebyr på 300 kr er groft da andre såsom banker for længe siden er blevet pålagt at nedsætte rykkergebyrer af ombudsmanden.
tilføjet af blomstergrisen
Ja det er rigtigt at han skal irettesættes
men jeg kan stadig ikke forstå at bøden ikke blev sendt hjem til mig i første omgang, nu han havde abonnement kort.
Det er et frygteligt stort rykkergebyr, når jeg nu intet anede.
tilføjet af SizZLeR
Lovstridigt gebyr
Iflg. lovgivningen er der et loft på den slags gebyrer og for forretningsdrivende er dette loft 100,-
For kommuner er loftet af uransagelige grunder 250,-
DSB har formodentlig et regelsæt som man ved køb af deres billetter og abbonnementskort osv. erkender at holde sig til.
Hvis der i deres regler står, at det koster 50,- at glemme sit abonnementskort så er det det der gælder, da det er DSB's ydelser og dermed dem der bestemmer.
Gebyret på 300,- er dog umiddelbart ulovligt iht. loven og derfor burde du blot have undladt at betale den del.
Hvad der foruroliger mig mere er, at din søn ikke vælger, at gå til dig når han modtager en opkrævning på 50,- fra DSB, for drejer det sig oprigtigt talt om en forglemmelse fra hans side af, så burde han ikke have ondt i maven over at skulle gå til dig med det. ;-)
Anyways du begik den fejl, at du betalte hele beløbet, du skulle have indbetalt de 50,- og lade resten ende for en dommer, nu har du ihvertfald ingen chance for, at få dine penge igen.
Hvis du vil klage over DSB kan du aller højst klage over gebyrets str., er du heldig vil du i sidste ende opnå at DSB bliver idømt, at tilbagebetale den del der overstiger de lovlige 100,- i gebyr.
Dog er en det ingen garanti for, at du nogensinde ser dine penge igen, det afhænger 100% af om DSB vælger, at betale dig dem.