28tilføjet af

Akademikervælde

Hurra Danmark er et demokrati og ikke et enevælde - vi brøster os af at være et demokrati fordi vi afskaffede enevælden i 1849, men idag har vi i stedet fået et akademikervælde -
Hvis man i dag ikke har en eller anden form for akademisk uddannelse, så tæller din mening ikke!!!
Akademikerne som alle har læst længe for at blive kloge, er af den overbevisning at de er de eneste der har for stand på at drive en virksomhed, ja endog drive dette land.
De mener selv de er uundværlige og er så selvfede at det er til at kaste op over.
- Men er man klog fordi man har gået på universitete❓- Er man ikke bare mere belæst ?
" Den kloge lærer at lytte, før der tales " (Gammelt kinesisk ordsprog)
- Men dette følger akademikerne ikke, de elsker at høre sig selv tale og samtidig, for de har de vises sten.
De glemmer at lytte til andre som ikke er så belæst, men som måske har en større praktisk erfaring om emnerne end de. Dette tæller desværre bare ikke i akademikerne´s verden, da alting SKAL passe ind i små firkantede kasser, selvom vi andre godt ved at verdenen er RUND. Jeg synes man kan drage paraleller tilbage til oldtiden, hvor man troede verdenen var flad og folk med én anden mening var kætterer, dumme og uvidende, for det var jo de kloge der vidste at jorden var flad.
Akademikerne skal og må lære at der er ingen der er uundværlig og der er brug for os alle. Der er jo nogen der skal udføre akademikernes idéer, for nok kan de skabe idéer, men de kan/vil ikke selv udføre det hårde arbejde.
tilføjet af

sikke en gang vås...

Ja det er min mening.
Men jeg har jo også gået på universitetet.
tilføjet af

eg er lige så almindelig som du....

jeg syntes at dit indlæg oser af misundelse, jeg er ikke selv akademiker, men har lært gennem livet, og du har nok ret i at akademikere er kloge på deres område, men ikke altid på andre. jeg syntes så man skal tage i betragtning hvor lang tid og hvor megen tid de har brugt af deres ungdom til at komme hvor de er i dag, det har kostet, for SU er ikke ret høj, og mange har haft ekstra arbejde, jeg er selv i familie med et par stk. af dem, så jeg har set hvad for et slæb det er. Nå, men kunne vi undvære dem?.....alle de forskere der gør DK. berømt i udlandet og hvad de ellers blander sig i. Misundelse er en grim ting, så se det lige fra en anden vinkel også.
ha' en god dag
tilføjet af

Ved du hvad

du skulle?..du skulle tage nogle større sko på, og læse en bog
tilføjet af

Mhm.

Jeg synes, det er et fint og gennemtænkt indlæg. Og du har ret. En længerevarende uddannelse sikrer ikke nødvendigvis en praktisk og intelligent tilgang til en given problemstilling.
Men folk med lange uddannelser bliver, for nogle (det ser ví eksempler på her i tråden), en naturlig intellektuel autoritetsfigur og man vover næsten ikke at spørge, om tingene mon ikke kunne gøres mere effektivt på en anden måde.
Så ja, jeg er enig med dig.
tilføjet af

Ej for...

...en gang proletarmundlort. Undskyld udtrykket, men det er åbenbart lige nøjagtig de linier du gerne vil have trukket op.
tilføjet af

nogle gode kasser (seriøst)

Hej
Nu putter du jo så selv samtlige akedemikere i bås/kasse. Det gør du jo fordi at det er nemmere at kritisiere/rose/lovgive når man har en klar definition af denne gruppe mennesker som man taler om.
Hvis man ikke har en klar definition om hvad man taler om så bliver man selv eller andre forvirrede.
Men når man putter folk i kasser skal man selvfølgelig være klar til at ændre sin opfattelse og "afrunde hjørnerne" på kasserne.
Så jeg syntes at kasser er gode men de skal bruges med forsigtighed og intellekt.
Venlig Hilsen Jacob
tilføjet af

Det er ikke et indlæg..

.. som er lavet for at nedgøre folk der tager en uddannelse, men et indlæg til at få folk til at tænke på, at vi er alle født lige og vi er alle værdige som mennesker! Der er ikke nogen af os som kan undvære hinanden, men vi skal lære af hinanden og bruge hinanden fornuftigt. Dette sker desværre ikke idag og det skaber dybe kløfter i dette samfund. Kløfter som ikke er nødvendige.
tilføjet af

Du læser...

indlægget forkert. Jeg skriver jo netop at der er brug for os ALLE, både akademikerne og os almindelige dødelige. Dette vil jeg blot gøre akademikerne opmærksom på.
De skal lære at lytte, for det kan jo være de kunne lære noget som ikke står i en bog.
tilføjet af

Jamen, det har jeg jo...

..gjort. Jeg har endda efteruddannet mig til merkonom. Men hvad hjælper det, når det kun er folk med en universitetsuddannelse, som er de eneste der har det rette svar på alting. For det står jo i en bog!
Sund fornuft og kritisk forholden til hvad der står i lærerbøger, det skader ikke.
Lærerbøger er desuden skrevet af folk med høj uddannelse, som arbejder i de højere læreranstalter for folk som går på de højere læreranstalter for at lære. Så hvor er den praktiske erfaring?
tilføjet af

Tak for støtten!

Det er rart at vide man ikke er alene om dette synspunkt.
tilføjet af

Husk lige...

.. du stammer med stor sikkerhed selv fra proletariatet min ven.
tilføjet af

at generalisere er..

.. noget der fremmer forståelsen.
Det ændrer dog ikke ved fakta, at største delen af den danske magt elite er akademikere og at disse akademikere ikke vil tage imod råd "nedefra", for det har "de"/de alm. danskere) ikke forstand på, da de jo ikke er belæste nok.
tilføjet af

Hende her

at nogle ligefrem mener at ingen eller lav udannelse =lav intelligens.
Nej det er et frit valg man har taget, om man vil en længere boglig udannelse eller ej, og kassedamen kan nemt være ligeså intelligent eller mere, end hende der har en lang universitets udannelse bag sig.
Selvfølgelig går det ikke at være meget dum for at klare sig igennem en lang og krævende udannelse, men som du skriver, så bliver mange af dem desværre alt for selvfede og bedrevidende, fordi de har læst nogle flere år.
tilføjet af

viden er...

..magt, og magt skal udøves med fornuft. Men er al viden fornuftig viden og brugbar viden? Skal man bruge sin magt til at pådutte andre den viden man har eller forsøge at videre udvikle sin viden i fællesskab med andre og dermed dele ud af sin viden?
Er den der har viden, altid den der har ret? eller er den der ved, bare en der tror de ved og dermed vildfaren i sin viden? for hvem kan vide alt?
tilføjet af

delvis ret

boglig viden er en god ballast at have, men KUN hvis man forstår at bruge den på den rigtige måde.
kan man ikke det, kunne det gå hen og blive en belastning for èn selv og ikke mindst andre!!
tilføjet af

Skammer mig!

Jeg skammer mig over min stand, for selv jeg har mødt akademiker kollegaer som netop er bedre vidende og som direkte nedgør folk som ikke har en akademisk uddannelse.
Jeg hørte en udtalelse som var så nedværdigende så selv jeg krummede tæer. udtalelsen var rettet til en person som igennem 20 år havde arbejdet med lagerstyring og desuden havde gjort et overordentligt godt job, bedre end mange af mine kollegaer ville kunne gøre det. Udtalelsen kom efter en menings tilkendegivelse fra denne medarbejder om at dennes beregninger vidste det stik modsatte af ledelsens. Hvor efter Direktøren, som iøvrigt var uddannet cand.pol., udtalte, at nu havde man højt kvalificeret mennesker som havde en universitetsuddannelse bag sig til at lave disse udregninger, så de vidste nok bedre end ham.
Det skal lige nævnes, personens beregninger byggede på fakta og ikke akademiske beregninger og kalkuler og at personen havde desuden ret.
Men Direktøren havde en skjult agenda som gik ud på at nedlægge afdelingen og afdelingen MÅTTE IKKE vise sig at være rentabel.
Men var det nødvendigt at nedgøre personen? Nej, her udførtes magtmisbrug af værste kaliber og misinformation og forvanskning af klokke rene beviser. Personens kollegaer grinede højlydt af personen og personen følte sig ydmyget. Alle troede jo på akademikernes tal for de må jo vide bedre for de har læst i mange år.
Så sandheden er at der findes for mange akademiker kollegaer som er bedre vidende og selvfede. Desværre.
tilføjet af

Akademikervældet er overalt

I fagforeningerne, på arbejdspladserne, i folketinget, i partierne. Når først de får magt i en virksomhed, så ansætter de kun folk som dem selv og det er ikke altid de bedste folk man får, men dem med de længste uddannelser.
tilføjet af

Danmark er...

.. et demokratur og ikke et demokrati.
Dette demokratur er ledet af akademikerne, som sidder tungt på statsmagten, magten i fagforeningerne og i partierne. selv i mage virksomheder sidder de tungt på magten og de tillader ikke alm. dødelige at komme med ytringer der strider imod deres meninger. Så er det ud af vagten, både i partierne, fagforeningerne, regeringen/folketinget og i virksomhederne.
tilføjet af

Hvorfor

Greb du ikke ind og stoppede dette magt misbrug?
tilføjet af

Fordi jeg ikke...

.. ville miste mit job.
tilføjet af

Jep...

Det er også hvad jeg har oplevet og de fyrer gerne folk for at gøre plads til "sine egne"
tilføjet af

Det er skelsættende

det du skriver. Du skaber store skel imellem folk. Dem der er og dem der ikke er. En ny form for klasse skel.
Arbejderklassen og akademikerklassen, det er jo ikke rigtigt. Selv akademikerne er lønmodtagere.
tilføjet af

Ja..

også sagde de at jeg var for enerådig!
tilføjet af

Jantelov

Misundelse nærmest emmer ud af dit indlæg. Er du også impotent?
tilføjet af

Akademikere

Jeg kan ikke genkende det, du skriver. Jeg kender mange akademikere, og læser selv på universitetet, og jeg har aldrig oplevet ringeagt for folk uden akademisk uddannelse. Jeg har oplevet frustration over folk, der ikke ville tro på veldokumenterede fakta (og som for øvrigt ikke argumenterede imod fakta), og jeg har oplevet frustration over folk, der "følte at de havde ret". Denne frustration er helt legitim. En mekaniker ville også blive frustreret, hvis en litteraturprofessor gjorde sig klog på hvad der var galt med hans bil (uden i øvrigt at vide noget som helst om biler).
Jeg forstår godt, at mange akademikere er frustrerede for tiden, for vi lever jo i et politisk klima, hvor viden ringeagtes. Den borgerlige variant af proletariatets diktatur. Selv de bedst underbyggede videnskabelige konklusioner fejes af bordet med en henvisnnig til "såkaldte eksperter og smagsdommere". Hvis ikke en faglig viden passer ind i den herskende ideologi bliver den ganske enkelt ignoreret, for der står jo noget andet i partiprogrammet.
Mange akademikere er ligeledes frustrerede over at blive nedgjort af folk med stort akademikerkompleks og lille viden om hvad akademisk arbejde går ud på. De får at vide at de ikke er ude i "det virkelige liv" - som om en akademikers liv skulle være mindre virkeligt end en kassedames, ligesom der konstant står folk parat til at huske hinanden på at man sandelig ikke er klog bare fordi man er akademiker, og at akademikere sandelig ikke ville kunne holde til "rigtigt" arbejde ude i det før nævnte "virkelige liv", og at man sandelig ikke skal tro man ved noget om noget som helst, bare fordi man har brugt årevis på at sætte sig ind i emnet.
Det er i dag helt legitimt for en ikke-akademiker at bringe de værste beskyldninger mod akademikere til torvs. Akademikere er - ifølge nogen - verdensfjerne, snobbede og bedrevidende. Tænk hvis en akademiker sagde at håndværkere var dumme, dovne og uforskammede - manden ville jo være tæt på at blive klynget op i den nærmeste lygtepæl.
Påstanden om at akademikere intet kender til virkeligheden er helt hen i vejret. Den videnskabelige arbejdsmetode går netop ud på at undersøge virkeligheden. Akademikere sørger faktisk for at indsamle tilstrækkeligt med fakta førend de drager konklusioner. Det er faktisk sådan man bedriver god videnskab. At der så ind imellem bedrives dårlig videnskab er jo ikke anderledes, end at der ind imellem bygges dårlige huse.
Det er rigtigt, at man skal være kritisk overfor de oplysninger man modtager, men man skal være kritisk på et kvalificeret grundlag. Det nytter ikke noget at være imod, bare fordi det står i en videnskabelig afhandling. Vil man være imod et videnskabeligt værks konklusion, så må man have mere at hænge sin kritik op på end følelser og akademikerkomplekser.
Det er helt naturligt, at mange politikere i dag har en samfundsvidenskabelig uddannelse. I dag er det heldigvis sådan, at alle med evnerne har mulighed for at uddanne sig, uanset deres sociale kår. Det er en del af velfærdssamfundet. De, der bliver politikere er ofte folk, der interesserer sig for samfundsforhold, og det er heller ikke underligt at de vælger en samfundsvidenskabelig uddannelse. Desuden er det jo ikke sådan at akademikere har bedre adgang til det politiske liv qua deres uddannelse. Det står enhver frit for at melde sig ind i et parti og søge opstilling til valg. Det, der betyder noget i politik er evnen til at argumentere for sin sag, ikke ens uddannelse.
Vi opnår ikke noget ved at grave os ned i skyttegrave og være bange for hinanden. Samfundet ville ikke kunne fungere uden akademikere, lige som det ikke vil kunne fungere uden ikke-akademikere. Vi skal lære at værdsætte hinandens evner uden at føle trang til at gøre nogen bedre end andre.
Håndens arbejde skal ikke sættes over åndens, og åndens arbejde skal ikke sættes over håndens. Begge er de nødvendige.
tilføjet af

Smukt skrevet :)

Må jeg med forlov sende lidt roser for denne klare fremstilling. :)
Der er ikke så meget mere at sige, måske lige, at der er ufattelig stor forskel på akademikerer, sådan bare for at gøre det endnu mere komplekst. :)
Dejligt indlæg!
V.H. Modild
tilføjet af

Tak..

for dit indlæg. Det er ikke så meget anderledes end det jeg mener. Du argumentere for akademikernes ret til at være akademikere og for deres plads her i samfundet. Jeg argumenterer for ikke-akademikernes plads og ret.
Det er lige det jeg mener. Der skal være plads og er plads til begge parter for der er brug for begge parter.
Men det ændrer ikke ved det faktum, at der er parter på begge sider, som bare er for meget.
tilføjet af

Det kan...

...sgu godt være, men det er da revnende ligegyldigt om jeg stammer fra det eller ej. Proletariatet er ved at uddø. Accepter det og kom videre, ellers overhaler livet dig og så ender du med at være endnu mere sur og bitter end du er i forvejen. Selvom jeg tror at en maksimering ikke rigtig er mulig mere i dit tilfælde.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.