4tilføjet af

Fisk skal være frisk

Det står sløjt til med fiskehandlerens og supermarkedets kølediske, afslørede Jyllands Posten i onsdags. Hver tredie pakke med ferske fiskefiletter er for gamle eller på vej til at blive det, og også fiskefarsen er det galt med.
Jeg mener at fisk skal være frisk. I gamle dage kunne man altid se på øjnene om fisken var forbrugervenlig.
http://forum.fpn.dk/forum_posts.asp?F=health&TID=60
tilføjet af

øjne i fiskefarsen

de er da svære at få "øje på". Men bortset fra det bør alt fisk, kød o.s.v. videre være frisk. Og fisk er jo ikke nogen billig spise, men uanset hvad,kan man ikke som fiskehandler tjene nok ved at sælge frisk fisk, må man nok hellere finde sig en anden levevej!!!!
tilføjet af

Jeg synes fisk er blevet for dyrt,

men man kan ikke vurdere fisken når den er pakket ind.
tilføjet af

man kan nægte at købe pakket kød.

i mange andre lande kan man få friskslagtet kød, døgnet rundt, som blot hænger under tag så kunderne kan vælge det kød de vil have.
nu så jeg lige at føtex sælger lammekød for 198 kr. pr. kg. fuldstændig absurd, lammene kommer fra new Zealand, og er tøet op efter den lange rejse.
bønderne får omlring 7 kr. pr. kg. levende svin, og butikkerne sælger det for ca. 110 kr. pr kg.
vi får kun de blåstemplede dyr, altså dem som dyrlægerne har fundet sygdomme hos, eller de svin som har lidt skade under slagtningen, fks. brækkede ben, med blodansamlinger, de bedste svin bliver sendt til eksport.
frankrig sender deres dårligste produkter til eksport, derfor har de også de bedste varer på hjemmemarkedet, frankrig får det højeste tilskud fra EU pr indbygger.
stol aldrig på en fiskehandler, hvis ikke du kan se gællerne og øjnene, og køb aldrig færdigrørt fiskefars, det kan være fuld af orm.
danmark importerer tonsvis af fisk fra norge, fisk som er opdrættet i dambrug på havet, med farve og medicin, norske laks er det rene gift, da alt foderet indehoder medicin.
tilføjet af

Fisk er for frisk

Nu spiser jeg ikke fisk, men for mig at se er problemet da,
at fiskene er for friske. Mange, mange fisk dør en langsom
pinefuld død:
Fisken er revet ud af sit livselement, vandet, og
kastet i et element, luften, hvor den højst har opholdt
sig i sekunder. Når vi som hører hjemme i luften,
kommer i vandets element, og når dette omgiver og
dækker os fuldstændigt, så drukner vi i den korte tid
af få minutter. På samme måde går det også mange
fisk; hvis de kommer i luftens element, dør de i
løbet af få minutter. Men det er kun en meget lille del. De
allerfleste fisk, der fanges i net, kan leve på vore brede-
grader uden for deres eget element, i luften, længe -
en time, to timer, fire timer, ja indtil en halv dag, hvil-
ket frem for alt gælder saltvandsfisk. Jeg sagde "lever".
Men der er ikke den træffende betegnelse, det mod-
satte ord "dør" ville være rigtigere. Ja, fisken dør ikke
i løbet af minutter, nej den dør i løbet af timer, en
smertefuld, græsselig død, der kun kan sammenlignes
med vores kvælningsdød. Forestil dig, du skulle kvæles
langsomt, at du fik mindre og mindre luft, at alt liv
hos dig bestod i at kæmpe for at få vejret, kæmpe mere
og mere, besværligere og besværligere, indtil alt var slut.
"Må vi dræbe for at leve?" af Edgar Kupfer-Koberwitz
Jeg synes vi skulle sætte fokus på dyrevelfærden først og fremmest!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.