Handler du efter kvalitet eller efter pris?
Ved du hvor din mad kommer fra?
Kan du se på din bøf i køledisken, om den er dansk eller fra udlandet? Om den er fra en gammel, gennemmalket malekeko eller fra kødkvæg?
Kender du til fedtmarmorering?
Går du efter kød med hvid eller gul fedtkant?
Går du efter økologisk eller konventionel?
Eller gåd du bare efter prisen og altså oftest tænker, at sagen er bøf, hvis bøffen er billig? Så i sidste ende er det vi sætter pris på allermest prisen?
Vi har alle forskellige parametre at måle ud fra, når indkøbskurven skal fyldes. Men står det til eksperter fra den danske kødbranche, så står det ikke godt til med vores bevidsthed, når vi handler kød.
"De generationer, der virkelig ved noget basalt om fødevarer, sidder jo nu på landets plejehjem," siger chefkonsulent Grtehe Andersen i Danish Meat Association til dagens 24 timer.
Hun bakkes op af kommunikationsdirektør i Danish Crown, Anne Villemoes:
Hvis man har to pakker kød foran sig i supermarkedet og ikke har nogen forudsætninger for at vurdere, hvorfor den ene pakke er mere værd end den anden, så er det svært at motivere sig til at betale mere."
Altså synes vi danskere ikke, at det må koste noget at spise. I gennemsnit bruger vi 11 procent af vores disponible indkomst på fødevarer. Det er noget mindre end EU-gennemsnittet.
Og hvorfor så det, da danskerne ellers må siges at være gode til at vælge til og fra. Men måske vi blot er elendige til at smage forskel?
Og i hvert fald vil vi ikke betale mere for det, som vi putter i munden.
Er det ikke et eller andet sted groteskt, at vi hellere fiser i Lidl, Aldi og Netto og køber billige madvarer, når det netop er maden, som er udgangspunktet for alt andet i vores liv, altså tænkt på den måde, at uden brændstof til maskineriet, da funker vi ikke. Vi ved alle, at en benzinbil ikke kører godt på diesel - eller omvendt. Hvorfor fylder i så i langt højere grad ikke den høje oktan på os selv?
Jeg synes, at jeg er bevidst om mine indkøbsvaner. Jeg køber så vidt muligt økologisk og dansk. Jeg nægter at tage udenlandske ting i min indkøbskurv, da jeg ved, at der er langt højere grænser for, hvor meget medicin du må give dine dyr i udlandet og andre EUlande. Jeg spiser sjældent gris, da jeg ikke bryder mig om det og ved, at de desværre får en del medicin herhjemme. Jeg mener ikke, at jeg er krakilsk, men jeg betaler gerne lidt mere for at fylde noget fornuftigt og sundt i min krop. Så sparer jeg på andre ting istedet. Jeg bilder mig ind, at jeg har det bedre sådan.
Og ja, nu er der nok nogle i dette forum som vil kalde mig frelst, hellig og andet. Dem om det. Ligesom vi i dette land fokuserer på pris, husker vi også altid på jante :-)
Men jeg mener, at vi hver især har en pligt til at fylde os med gode ting - og lære det videre til vores børn. Det er helt basalt.
Hvad fylder du dig med?
Lad os få lidt debat om pris, indkøbsvaner, viden omkring indkøb og så videre - eller vil vi blot gladeligt have hængende på os, at vi bare køber det billigste...?
God dag til alle :-)
Bøffen
Kan du se på din bøf i køledisken, om den er dansk eller fra udlandet? Om den er fra en gammel, gennemmalket malekeko eller fra kødkvæg?
Kender du til fedtmarmorering?
Går du efter kød med hvid eller gul fedtkant?
Går du efter økologisk eller konventionel?
Eller gåd du bare efter prisen og altså oftest tænker, at sagen er bøf, hvis bøffen er billig? Så i sidste ende er det vi sætter pris på allermest prisen?
Vi har alle forskellige parametre at måle ud fra, når indkøbskurven skal fyldes. Men står det til eksperter fra den danske kødbranche, så står det ikke godt til med vores bevidsthed, når vi handler kød.
"De generationer, der virkelig ved noget basalt om fødevarer, sidder jo nu på landets plejehjem," siger chefkonsulent Grtehe Andersen i Danish Meat Association til dagens 24 timer.
Hun bakkes op af kommunikationsdirektør i Danish Crown, Anne Villemoes:
Hvis man har to pakker kød foran sig i supermarkedet og ikke har nogen forudsætninger for at vurdere, hvorfor den ene pakke er mere værd end den anden, så er det svært at motivere sig til at betale mere."
Altså synes vi danskere ikke, at det må koste noget at spise. I gennemsnit bruger vi 11 procent af vores disponible indkomst på fødevarer. Det er noget mindre end EU-gennemsnittet.
Og hvorfor så det, da danskerne ellers må siges at være gode til at vælge til og fra. Men måske vi blot er elendige til at smage forskel?
Og i hvert fald vil vi ikke betale mere for det, som vi putter i munden.
Er det ikke et eller andet sted groteskt, at vi hellere fiser i Lidl, Aldi og Netto og køber billige madvarer, når det netop er maden, som er udgangspunktet for alt andet i vores liv, altså tænkt på den måde, at uden brændstof til maskineriet, da funker vi ikke. Vi ved alle, at en benzinbil ikke kører godt på diesel - eller omvendt. Hvorfor fylder i så i langt højere grad ikke den høje oktan på os selv?
Jeg synes, at jeg er bevidst om mine indkøbsvaner. Jeg køber så vidt muligt økologisk og dansk. Jeg nægter at tage udenlandske ting i min indkøbskurv, da jeg ved, at der er langt højere grænser for, hvor meget medicin du må give dine dyr i udlandet og andre EUlande. Jeg spiser sjældent gris, da jeg ikke bryder mig om det og ved, at de desværre får en del medicin herhjemme. Jeg mener ikke, at jeg er krakilsk, men jeg betaler gerne lidt mere for at fylde noget fornuftigt og sundt i min krop. Så sparer jeg på andre ting istedet. Jeg bilder mig ind, at jeg har det bedre sådan.
Og ja, nu er der nok nogle i dette forum som vil kalde mig frelst, hellig og andet. Dem om det. Ligesom vi i dette land fokuserer på pris, husker vi også altid på jante :-)
Men jeg mener, at vi hver især har en pligt til at fylde os med gode ting - og lære det videre til vores børn. Det er helt basalt.
Hvad fylder du dig med?
Lad os få lidt debat om pris, indkøbsvaner, viden omkring indkøb og så videre - eller vil vi blot gladeligt have hængende på os, at vi bare køber det billigste...?
God dag til alle :-)
Bøffen