Hjemmelavet universal-creme du kan bruge til alt
1 liter A38
Flydende sødemiddel
Kanel, 1½-2 vanillestænger eller fedtfattig kakaopulver
2 æggehvider
Du gør følgende:
Sæt 1 liter A38 til afdrypning i et par kaffefiltre i cirka 4-5 timer (5 timer giver en dejlig tyk, cremet konsistens).
Hæld den afdryppede A38 over i en skål, pisk den godt igennem med et piskeris, så den bliver let og luftig, og smag så cremen til med 1½-2 teskefulde kanel, kornene fra 1-2 vanillestænger eller kakao, og cirka 1-2 teskefulde sødemiddel - alt efter eget ønske om smag og sødme.
Pisk æggehviderne helt stive sammen med en knivspids salt.
Vend de stiftpiskede æggehvider sammen med cremen, og
stil cremen i køleskabet i mindst 2 timer. Før servering kan cremen pyntes med et par mynteblade, citronmelisse eller lidt kandiseret frugt, blot for synets skyld. Server cremen som dessert-creme til eksempelvis en frisk frugtsalat, udskåret i mundrette stykker (appelsin, jordbær, pære, banan, æble, ananas og kiwi eller eventuelt kugler af melon og halverede vindruer), alt efter eget ønske og temperament.
Det er en dejlig nem, lækker og velsmagende creme, der også kan bruges som lagkagecreme, i creme-boller, i trifli, og cremen er også en særdeles god (fløde-) "is-erstatter", nu hvor sommeren står for døren.
Denne portion giver cirka ½ - 0,6 liter færdig creme - afhængig af afdrypningstid.
Knuzzers Jean
Flydende sødemiddel
Kanel, 1½-2 vanillestænger eller fedtfattig kakaopulver
2 æggehvider
Du gør følgende:
Sæt 1 liter A38 til afdrypning i et par kaffefiltre i cirka 4-5 timer (5 timer giver en dejlig tyk, cremet konsistens).
Hæld den afdryppede A38 over i en skål, pisk den godt igennem med et piskeris, så den bliver let og luftig, og smag så cremen til med 1½-2 teskefulde kanel, kornene fra 1-2 vanillestænger eller kakao, og cirka 1-2 teskefulde sødemiddel - alt efter eget ønske om smag og sødme.
Pisk æggehviderne helt stive sammen med en knivspids salt.
Vend de stiftpiskede æggehvider sammen med cremen, og
stil cremen i køleskabet i mindst 2 timer. Før servering kan cremen pyntes med et par mynteblade, citronmelisse eller lidt kandiseret frugt, blot for synets skyld. Server cremen som dessert-creme til eksempelvis en frisk frugtsalat, udskåret i mundrette stykker (appelsin, jordbær, pære, banan, æble, ananas og kiwi eller eventuelt kugler af melon og halverede vindruer), alt efter eget ønske og temperament.
Det er en dejlig nem, lækker og velsmagende creme, der også kan bruges som lagkagecreme, i creme-boller, i trifli, og cremen er også en særdeles god (fløde-) "is-erstatter", nu hvor sommeren står for døren.
Denne portion giver cirka ½ - 0,6 liter færdig creme - afhængig af afdrypningstid.
Knuzzers Jean