hvordan laver man kartoffelmos? skal der en smørklat i?
forklar gerne fra start til slut hvad man skal gøre
mvh mesterkok
tilføjet af anonym
du moser
du moser nogen kartofler og lader dem tørre i solen, dagen efter har du pulver
tilføjet af urtehaven
det er næsten
for morsomt...mon du mener det alvorligt??
Nuvel, vask of skræl kartoflerne. Skær dem i i mindre stykker, så koger de hurtigere.
Kog dem 10 - 20 min alt efter om det er nye eller lidt ældre kartofler (nye = kort tid)
Når de er godt kogt moser du dem evt med elpisker sammen med lidt af kartoffelvandet og mælk og måske smør. Husk salt.
God fornøjelse
tilføjet af mesterkok
tusind tak urtehaven
så blev aftensmaden reddet!😃
jeg lavede en dejlig kartoffelmos, lige som du forklarede.
jeg brugte dog bare et piskeris til at mose kartoflerne med, da jeg ikke har så mange el-køkken redskaber og det virkede perfekt.
jeg skrællede kartoflerne og skar dem i skiver, kogte dem i næsten 20 minutter hvorefter jeg hældte vandet fra. Derefter mosede jeg dem og tilførte mælk til den var dejlig cremet. En kæmpe smørklat blev tilført og jeg var næsten ved at glemme salt.
Nøj hvor det smagte godt, meget bedre end min pulver kartoffelmos.
Tusind tak for hjælpen. Jeg er nu en kartoffelmos mesterkok.🙂
mvh mesterkok[l]
tilføjet af skorpion35
godt råd
aldrig kom salt ved når du koger kartofler til mos, de koger lettere ud uden salt, så salt til sidst.
OG, køb dig en kartoffelmoser, det smager 100 gange bedre end når pisket med elpisker, elpisker gør den sej og "lang".