og læst Jannis forklaringer på kritisk.dk - hun ændrer dem hen ad vejen - sådan er det jo tit, med psykisk syge..
Men jeg syntes også, de bør undgå at tage psykisk syge i "behandling" - af flere grunde.
Af skade bliver man klog - nu er de den erfaring rigere kan man sige..
Og jeg vil slet ikke tage dem i forsvar - som sådan, da jeg har meget, jeg ikke er enig med den forening i.
Men hvad med det danske sundhedsvæsen .. det er jo ikke noget at prale af ! [:|]
[sol]
Skal tvinges i behandling
13-06-09: 08:23 | af: liio / Ritzau
Læger bag ulovlig tvang.
Regeringen vil tvinge svært psykisk syge til at tage medicin, selv om de ikke er indlagt. Politiet skal hente de psykisk syge personer på bopælen og køre dem til tvangsmedicinering på sygehuset. Det skriver Politiken.
Regeringen har et erklæret mål om at begrænse brugen af tvang mod psykisk syge borgere. Alligevel vil regeringen have lægerne til med magt at sprøjte medicin ind i kroppen på sindslidende personer, der hverken har vrangforestillinger eller er indlagt på et hospital. Det fremgår af et internt notat fra Sundhedsministeriet.
Notatet bliver af Sundhedsministeriet selv beskrevte som "kontroversielt".
Mod borgerens vilje
Den nye tvang skal sættes i værk, når en psykisk syg borger ikke vil behandles og derfor undlader at møde op på det distriktspsykiatriske center for at få medicin. Så skal politiet køre til vedkommendes adresse og mod borgerens vilje bringe ham til et psykiatrisk hospital, hvor han bliver tvangsmedicineret.
"Det handler om at hjælpe nogle meget syge mennesker, som ikke ønsker hjælp, men har et dybt behov for, at vi hjælper dem. Vi gør samfundet og patienterne en bjørnetjeneste, hvis vi stikker hovedet i busken og siger, at alt bare skal være status quo"," siger Venstres psykiatriordfører, Sophie Løhde til Politiken.
S og SF imod
Dansk Folkeparti bakker op om forslaget, mens SF og Socialdemokraterne vender sig kraftigt imod det.
De pårørendes forening, Bedre Psykiatri, mener, det er en forkert vej at gå. Dansk psykiatri har ikke brug for mere tvang, mener generalsekretær Thorstein Theilgaard. Til gengæld tager speciallæge og formand for Distriktspsykiatrisk Selskab, Kristen Kistrup godt imod regeringens planer.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) vil ikke kommentere sagen.
http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article/id/28498305/
http://www.sind.dk/tvang.6
http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article/22985526/
En 14 måneder gammel dreng, Christian Jim Andersen, mistede i november sidste år livet, efter at drengens forældre forgæves advarede flere vagtlæger og læger på Holbæk Sygehus om, at den lille dreng muligvis havde slugt et batteri, skriver Berlingske Tidende.
Forældrene kontaktede i alt 11 læger, herunder Lægevagten og sygehuset, hvor læger tilså drengen, men afviste mistanken om et slugt knapbatteri. Efter to uger med feber, hoste, spisebesvær og smerter døde den lille dreng. Batteriet havde ætset hul på hans spiserør og hovedpulsåre, så han forblødte.
"Nu skal vi lære at leve med, at der skulle en obduktion til, før lægerne lyttede til os."
—Jimmi Knudsen, Christians farObduktion viste dødsårsag
Drengens død kunne efter al sandsynlighed have været undgået, hvis lægerne havde taget et røntgenbillede, som ifølge journalerne på et tidspunkt også blev overvejet. Men det blev aldrig til noget.
"Nu skal vi lære at leve med, at der skulle en obduktion til, før lægerne lyttede til os," siger Jimmi Knudsen, Christians far.
Forældre oplyste ikke om batteri
Patientklagenævnet behandler sagen, derfor ønsker flere af de implicerede læger ikke at udtale sig.
Christian døde blot 14 måneder gammel.
Foto: TV 2Adm. overlæge på børneafdelingen på Holbæk Sygehus Jan Færk afviser dog forældrenes forklaring:
"Hvis forældrene havde oplyst om det her batteri over for os, ville vi nok have handlet anderledes. Men det er det, de ikke har gjort. Jeg ved godt, at det er den påstand, vi står over for, men der bliver det jo så påstand mod påstand," siger Jan Færk.
Han afviser, at Holbæk Sygehus har begået fejl i sagen.
For lidt tid til patienterne
I stedet for at opdage og fjerne batteriet behandlede lægerne drengen for mellemørebetændelse.
"Jeg er dybt rystet. Man har at gøre med et 14 måneder gammelt barn, der ikke selv kan forklare sig. Når nu forældre og bedsteforældre insisterer på, at et slugt batteri er en mulighed, så undersøg det dog. Vi ser en stigende tendens til, at det bliver børn og ældre, der er taberne, når der er for lidt tid til den enkelte patient," siger Villy O. Christensen, formand for Patientforeningen.
Han bliver bakket op af professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet:
"Vagtlæger udfører et job, hvor der er stor fare for fejl. De har kort tid til hver patient, som de ikke kender, og betjeningen af borgerne holder af samme grund måske ikke altid den standard, den burde."
***********
Kritik hagler ned over skadestue
10-06-09: 07:06 | af: liio
Se også
Skadestue låste døren for 76-årig
Hverken hos beredskabsstyrelsen eller på
Bispebjerg Hospital, kan man genkende de procedurer, der betød, at en 76-årig kvinde torsdag aften i over en time måtte stå og blive vasket uden for skadestuen på Odense Universitetshospital (OUH).
Kvinden var blevet gennemblødt af benzin efter et uheld på en tankstation og måtte ikke blive lukket ind af frygt for, at benzindampene kunne skade andre patienter.
"Umiddelbart lyder det som om, at hun, når hun havde fået det gennemvædede tøj af, skulle være sendt i bad med noget sæbe og en god fed creme at smøre sig ind. Jeg kan ikke se nogen grund til, at hun skulle stå udenfor," siger overlæge ved arbejds- og miljømedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital Peter Jacobsen.
"Det man skal passe på, når folk har fået benzin på sig, er brandfaren for patienten. Risikoen for at andre skulle blive syge af det er meget lille og meget teoretisk," siger han.
Skadestue: 'Vi gjorde det rigtige'
OUH fastholder at personalet gjorde det rigtige og fulgte proceduren, men alligevel vil man nu se på, hvordan man i fremtiden behandler patienter i den situation.
"Vi beklager den chokerende oplevelse patienten har fået, men personalet fulgte de procedurer, vi har på hospitalet, og som Beredskabsstyrelsen anbefaler. Men vi har allerede holdt et møde med Falck og vil holde et til, for at diskutere vores procedurer, svarer ledende overlæge ved OUH Niels Dieter Röck.
Matcher ikke vejledning
Men hos Beredskabsstyrelsen, kan man ikke genkende de procedurer, der bruges på OUH.
"Det er ikke noget, der matcher de vejledninger, vi giver. Men det er hospitalerne selv, der vurderer de enkelte situationer, fortæller Eva Spliid, der er kemiker ved Beredskabsstyrelsens kemikalieberedskab.
Niels Dieter Röck mener dog stadig, at hospitalet handlede korrekt i situationen.
"Vi er kede af at blive beskyldt for at have overreageret, men benzin er ikke så ufarlig, som man tror. Hvis vi havde gjort for lidt, og kvinden var død og to sygeplejersker røget på intensivafdelingen, var I (pressen, red.) jo også kommet efter os," siger han.
**********
Som sagt - jeg er selv kritisk overfor Evangelist - og det samme gælder vores sundhedsvæsen - lægerne kan takke mig for, at min mor ikke mistede livet for et halvt år siden, på grund af sjusk fra deres side - man skal selv være vågen og ikke tro blindt på hverken læger eller sygeplejersker.
God søndag 🙂