Når man har fået st eksamensbevis efter veloverstået eksamen har uddannelses-institutionen garanteret for at at man kan de færdigheder man har lært.
Derfor virker det negativt at visse arbejdsgivere ved ikke at ville ansætte nyuddannede i realiteten stiller spørgsmålstegn ved det den enkelte har lært.
a) Hvordan tror du kære ansætter det er, at der ved afvisning på afvisning stilles
spørgsmålstegn ved ens kompetancer? (man får næsten følelsen af at man ikke duer)
b) Hvordan tror du det føles, når man gerne vil ud og arbejde med det man har brugt så
mange år på at læse?
De institutioner og kontorer der modtager offentlig støtte bør også ansætte nyuddannede. Mindst 50%
tilføjet af IKW
Enig et langt stykke af vejen
Dine 50% er dog noget i overkanten hvis der også skal være nogen, der kan lære fra sig, samtidig med virksomheden kører effektivt.
Tillykke med dit eksamensbevis. Hvad vil du så gerne arbejde med i praksis?
tilføjet af mrbojangle (ureg)
Kære IKW
[s]Kære IKW
Jeg vil gerne arbejde med kommunikation, formidling, skole, konsulent,
Da jeg ikke har noget arbejde har jeg et fritidshverv, der har noget med
formidling at gøre, men det er ulønnet. Jeg håber, at det kan være med til
at bryde isen.
Ja - og ok. Jeg kan godt se, at 50% var noget højt sat. Måske 25-30% og ikke som jeg har set et sted -> 10 erfarne og 1 nyudannet.
tilføjet af IKW
Skal vi ligefrem "kære" ?
ja ja da, hvor bor du i landet? Ved du at "Tante Berling" tager folk ind i stride strømme lige for tiden? Deres nye mediatiltag fattes nye kreative hjerner. De er vist nogle af de få, der satser på synagien i "nye" grupper.
tilføjet af Anna Lullu
Kan godt forstå...
din frustration. MEN virksomheden skal jo ikke ansætte dig for DIN skyld, men for deres skyld. Selv om du sikkert kan en masse, er det da ikke forkasteligt, at virksomhederne tænker, at dem med erfaring kan ENDNU mere...
Det giver vel sig selv, at virksomheder tager flere chancer i opsvingstider end i krisetider. Derudover kan de "vælge og vrage" i øjeblikket, da mange dygtige medarbejder med megen erfaring bliver afskediget rundt omkring.
Du kan ikke bruge det til noget at kaste din vrede på virksomhederne. Koncentrer dig i stedet om, hvad du kan bruge ventetiden på og hvad der måske kan gøre dig endnu mere kvalificeret.
tilføjet af Khan
Erfaring er vigtig
og det har du intet af som nyuddannet. Det bør være den bedste ansøger som ansættes, så hvis der er an ansøger med erfaring og en uden, er det klart at det vejer tungt.
Der er dog nogle virksomheder, ofte store, som i nogle tilfælde foretrækker personer uden erfaring, sådan de kan påvirke personen med egen virksomhedskultur uden at skulle bøvle med indgroede vaner fra andre virksomheder. Her iblandt APM - Maersk.
tilføjet af mrbojangle (ureg)
Svar
Jeg er ikke utaknemmelig, men jeg er blevet straffet rigeligt med adgangskvotineter i 90'erne. Det betød, at jeg først fik en studieplads, da jeg var blevet 30. Nu er jeg 37.
tilføjet af mrbojangle (ureg)
forts.
undskyld blev distraheret. Blev optaget i 1999 som 30-årig. afsluttede i 2008.
tilføjet af Ansætteren
Anna Lullu har ret
Hej Mrbojangle
Anna Lullu har ret!
Private virksomheder lever af at tjene penge. Ikke af at være et filantropisk foretagende.
Den barske sandhed er, at mange - især når man er højtuddannet - først begynder at tjene penge til virksomheden efter 4-8 måneders ansættelse. Nogle steder lidt mindre/mere.
Indtil da er det ren udgift - dog med en forventning om, at medarbejderen på et tidspunkt tjener flere penge til virksomheden, end han/hun koster i løn.
Og her taler vi om en person med erfaring. Altså hvor personen tidligere har bevist, at han/hun har løftet en tilsvarende opgave et andet sted. Man har en godt begrundet forventning om, at person allerede KAN udføre jobbet, og altså ikke skal lære alt fra toppen.
Taler vi om en nyuddannet uden erfaring, kan det alene derfor tage endnu længere tid.
Det er ikke sikkert, at virksomhedsejer har råd til det. Mindre virksomheder i kraftig vækst har typisk brug for nye medarbejdere, som kan det hele på den halve tid, med 10 års erfaring. Der er simpelthen ikke tid til, at skulle lave et længere uddannelsesforløb til en nyuddannet.
Som nyuddannet har du teorien på plads, men har endnu ikke omsat den i praksis.
Den erfarne har bevist, at han/hun har omsat den til praksis.
Og selvfølgelig stilles der da spørgsmål til, hvad du har lært. Havde du da forestillet dig, at du bliver ansat som økonomichef, bare fordi du lige er blevet færdig som cand. oecon?
Der vil fra nu af hele tiden blive stillet spørgsmål til, hvad du har lært. Der vil altid blivet stillet spørgsmål til dine kompetencer. Det ændre et eksamensbevis ikke på.
Nå... jeg kan nu godt forstå, at det er frustrerende at sende ansøgning på ansøgning, og bare modtage afslag på afslag.
Men jeg tror ikke, at tvangsansættelser i det offentlige vil hjælpe specielt meget.
Selv om de nyuddannede ville få erfaring fra sådan en stilling, vil denne erfaring hurtigt blive "2. rangserfaring" når man så søger videre til et nyt job.
Udover det vil man jo så også fratage den offentlige arbejdsgivers ansættelsesret.
Nemlig retten til at ansætte og afskedige de personer, der måtte kræves for at drive virksomheden.
Vi vil derfor bare opleve en endnu mere ineffektiv offentlig sektor.
tilføjet af Østjyden42
Til ansætteren
Jeg er en af dem, der har prøvet at blive optaget på en uddannelse da jeg var 30 år fordi jeg ikke kunne komme ind med den kvotient jeg havde på mit bevis. I dag kunne
jeg være kommet ind så let som ingenting, da adgangsbegræsningen stort set er ophævet
- samtidig er der gået inflation i karakterer.
Du har i øvrigt helt misforstået noget - de højere læreanstalter har vurderet at den, de rhar bestået en eksamen er kvalificeret så spar mig for dine bemærkninger om at arbejdsgiveren skal vurdere kompetance!!
tilføjet af mrbojangle (ureg)
deltid
Har jeg skrevet at det var fastansættelse? Jeg er selv taknemmelig for deltidsansættelase
tilføjet af Ansætteren
Det bestemmer jeg sku da selv
Hej østjyde42
Det er da fint nok, at en højere læreanstalt har vurderet, en en person er dygtig nok til at få eksamensbeviset.
Men det er altså MIG der vurderer, om vedkommende skal ansættes i MIN virksomhed.
Så jo - jeg vurderer ALLE ansøgeres kompetancer.
Du siger selv, at der er gået inflation i karaktererne. Og med dine udtalelser, ser du ud til at have ret i dit tilfælde.
At du har taget en længerevarende uddannelse betyder, at du har kunnet tilegne dig noget teori på et akademisk niveau, samt at du har lært "akademisk metode".
Disse kompetancer tvivler jeg ikke (så meget) på.
Men der er langt fra at besidde disse kompetancer, til at have kompetancer til at bestride et job.
Et eksamensbevis er ikke en automatisk adgangsbillet til et job. Men det er da en rigtig god start.
INGEN ansætter da nogle udelukkende på baggrund af et eksamensbevis - selv ikke i østjylland.
Hvis jeg ikke skulle vurdere ansøgernes kompetancer, hvordan skulle jeg så vælge mellem de 35 ansøgere, som ALLE har den rette uddannelse?
Kom ind i kampen og lær, at bare fordi du har eksamensbeviset i hånden, betyder det IKKE, at du slipper for flere eksaminer.
Dumper du til eksamen på uni, kan du forsøge igen.
Dumper du til eksamen hos en arbejdsgiver til jobsamtalen/udvælgelsen, får du IKKE en chance mere. Jobbet er besat til anden side.
tilføjet af Ansætteren
Samme principper
gælder, og det er fuldtid, deltid eller noget helt andet....
tilføjet af Fætter Højreb
Bombastisk
Citat Ansætteren: "Dumper du til eksamen hos en arbejdsgiver til jobsamtalen/udvælgelsen, får du IKKE en chance mere. Jobbet er besat til anden side."
Jeg forstår hvad du skriver, men synes alligevel, at det er en meget bombastisk udtalelse. Vil det sige, at fordi jobbet gik til en anden, så er man ikke velkommen til at søge igen - eller søge uopfordret.
Jeg må sige, at jeg er skidetræt af alt det "bullshit", der bliver fyret af i debatten om arbejdsløshed og dagpenge. Regeringen og Dansk Arbejdsgiverforening mener, at hvis man bare forkorter dagpenge-perioden, og gør det endnu mere bøvlet at optjene retten til dem, så skal det nok få de "dovne" arbejdsløse ud på arbejdsmarkedet. Jeg går ud fra at du mener det samme. Samtidig kan jeg som arbejdsløs med en høj uddannelse og "en smule erfaring" opleve gang på gang at få beskeden: "vi fik 300-noget ansøgninger, og valget faldt på en anden - du duer ikke - væk". Kan alle I der har jeres på det tørre ikke bare...
PS: Hvis det er rigtigt, at der bliver stor mangel på arbejdskraft om få år, er det så ikke snart på tide at påbegynde rekrutteringen? På den måde er man jo forberedt.
tilføjet af mettemokke
Diskussionen om mangel på arbejdskraft
..bunder i det regnestykke, der handler om, at der med de nuværende niveau af offentlige udgifter simpelthen kommer til at mangle skatteindtægter til at kunne finansiere mange flere ældre og deraf stigende udgifter til overførselsindkomster, sundheds- og plejeudgifter.
Om der er de nødvendige arbejdspladser er derimod en underprioriteret snak, og ingen politikere gør for alvor noget for at forhindre de negative konsekvenser af globaliseringen; flytningen af de mange produktions- og eksportvirksomheder, der har sørget for smørret på brøddet for de mange. Der har været lidt snak om iværksætteri, men for alvor kan landet ikke leve af hobby-ølbryggere, frisører, agility-trænere og hestehviskere, og da slet ikke af dem, der sidder og drypper dråber i et mikroskop i 20 år uden at nå nogle målbare resultater.
Du er havnet i jobkøen på et uheldigt tidspunkt. Efter at beskæftigelsen har været holdt oppe af en sindsyg kreditgivning i mange år er de offentlige kasser såvel som det private jobmarked presset til besparelser og realisme m.h.t. ressourceforbrug - og de rigtigt indtægtsgivende virksomheder har drejet nøglen og har flyttet aktiviteterne mod lave lønninger.
På med vanten og vær indstillet på at du ikek udelukkende i 100% af din arbejdstid kommer til at lave præcis det arbejde, som din uddannelse er baseret på.
Eksperterne bliver erstattet af generalisterne med brede kompetencer, der ikke er bange for at tage fat - også hvis der skal laves noget praktisk.
tilføjet af Tibia Clausa
Livet efter eksamen.
Uddannelsesinstitutioner kan ikke garantere noget som helst! Jeg er eksempelvis konservatorieuddannet til et fagområde, som pludselig ændrede sig så meget, at jeg må regne mig for fejluddannet, og måtte påtage mig en opgave, som jeg slet ikke var kvalificeret til, og det var også ved at gå rigtig galt, tilmed på et tabubelagt område,
men har ellers haft det godt med alle andre sider af mit arbejde, og da jeg mange år senere som handicappet skulle i arbejdsprøvning ville man ikke uden videre godkende mit fag som et erhverv, og det, der har haft med administrationsopgaver i det små at gøre, som jobbet også indebar, men som jeg klarede som selvlært, kunne heller ikke meritoverføres. Jeg var nærmest uden gyldigt CV. På spørgsmålet om, hvorvidt jeg ville førtidspensioneres eller i fleksjob var mit svar til de kompetencebedømmende arbejdsprøvningspsykologer: Hellere en af de to dele frem for ingenting.
Helbredsrelateret utjenstdygtig arbejdsevnekriteriebedømt progressionsrapporteret
ressourceprofileret ikkearbejdsmarkedsplacerbar førtids-og kvalificeret svagelighedspensionist.