2tilføjet af

penge spørgsmål

Jeg har på det sidste fundet ud af at distibutionen af penge fra nationalbanken til regeringen i DK er bund korrupt/forkert skruet sammen, et system der stjæler mange penge (arbejdstimer) fra folket.
Men det er ikke det jeg vil spørge om som sådan.
Det er vigtigt at forstå at det eneste der giver vores penge værdi idag er hvor mange der er i omløb, de har ingen værdi i sig selv, da de ikke er støttet op af nogle guld reserver eller lignende.
Den eneste forskel på vores penge og monopoly penge er at monopoly penge er lettere at forfalske.
Hvad vil der ske hvis alle mennesker/virksomheder i et land, fx. Danmark fik gyldig lovgrundlag til at trykke egne penge, kunne det hænge sammen og i sidste ende skabe stabilitet? ved at det fjerner chancen for monopol dannelser som der desværre er idag?
tilføjet af

tænke

nej jeg tror ikke det kan hænge sammen, men den anden måde, helt og droppe penge og kun bruge vores plastik kort, som jo kan spores i systemet, det ville vi sikkert overleve. Med enkelte undtagelser. Så det tror jeg mere på, end de frigiver penge markedet.
tilføjet af

Tilliden til en hund

Vores pengesystem afhænger helt af tilliden til de penge, vi klatter væk eller hæger om.
Dvs. at vi har tillid til, at vi kan købe de varer til den pris, der står på skiltet.
Forestil dig at du står ved kassen i supermarkedet og har lagt for 100 kr. varer i vognen. Da det bliver din tur ved kassedamen, rækker du hende én af dine egne gode hjemmelavede pengesedler, som kassedamen i første omgang afviser.
Du protesterer og siger at dine penge er lige så gode som andres.
Hun kigger lidt på den og op og ned af dig og siger så: "OK, men så skal jeg altså bare have 500 kr!!!"
Du tænker, at det kan du sgu' nok klare og giver hende 4 sedler mere.
Jeg gætter på, at du derefter vil få temmelig travlt ved printeren derhjemme, samtidig med at priserne vil stige helt vildt. Inflation, hedder det.
Tillid er sagen! En har også påstået, at den samlede pengemængde er lig med den samlede gæld i samfundet.
Nu husker jeg ikke lige formlen for udregning af den samlede pengemængde i samfundet, men der er det rigtige i det, at pengeudlånerne viser deres tillid til at låntagerne kan tilbagebetale (dvs. arbejde) ved at producere flere penge.
Hvis tilliden pludselig bliver mindre end pengemængden opstår inflation.
Omvendt, hvis pengeudlånerne har stor tillid til låntagerne, så trykker de (gennem Nationalbanken) en masse nye penge. Lige indtil tillid og pengemængde balancerer.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.