Skær hovedet af pighvarren og klip finner og hale af. Gnid fiskeskindet med salt på begge sider, så slimen bliver fjernet.
Skyl, rens og tør fisken.
Pensl ovnens bradepande med halvdelen af smørret (20g). Læg pighvarren i bradepanden med den den mørke skindside op. Lav et snit i skindet ned langs rygbenet - uden at skære i fiskekødet. Pensl skindet med resten af det smeltede smør (20g). Drys med salt og bag fisken midt i ovnen. Hæld to glas tør hvidvin i bradepanden og lad fiske stege ved 200 grader i 15-20 min i varmluftsovn. Lidt længere i alm elovn. Tag fisken ud og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.
Denne opskrift var min "inspiration", men hvidvinen gør en verden til forskel og opskriften er afprøvet flere gange. Det er en af de råvarer, der skal kæles for men ikke overgøres. http://arla.dk/opskrifter/pighvar-med-hollandaisesauce/