SuperDebat.dk > Mad & Vin > Det internationale køkken
20tilføjet af Anonym
Safran!!! How to?!?
Jeg står og har købt noget safran på en ferie i tyrkiet og nu er spørgsmålet så, hvordan bruger man det til risen? Koger man bare risen og blander det i inden ris skal serveres eller??
tilføjet af Anel
Gule ris
Hvis du skal opnå, at få gule ris, så skal du komme en lille bitte smule i, sammen med vandet inden du sætter det over at koge og inden risene kommer i gryden.
God fornøjelse, det er altså lidt festligt med farvede ris ;o)
Nej det giver ikke nogen speciel smag.
Hvis du skal have lidt smag i risen samtidig, vil jeg råde dig til at tage en grøntsagsboullion terning i, det giver en god smag.
tilføjet af gammel sur støder
Meget smag
Det passer ikke, at safran ikke smager af noget. Det smager endog temmelig kraftigt. Safran må ikke forveksles med den billige gurkemeje, der ligesom safran farver men ikke smager af meget.
Ægte - spansk - safran smager kraftigt, anderledes og herligt. Du skal bruge ca. 1/4 gram tråde til 4-6 personer. Lad dem trække 5 minutter i varmt vand inden det hele hældes ned til risene.
Du kan også lave en herlig fiskesauce med safran.
tilføjet af Anonym
Tak....
for alle de gode råd!! Nu er jeg blevet lidt klogere!!!
tilføjet af nasrin
safaran
safaran skal tilbredes for sig selv.den bedste safaran kommer fra iran.i iran man laver risen færdig og du skal i en mørtel polverisere safaranen ( kom en sukker styk i ,det gør prosesen hurtiger) bagefter kom puleren i en lille glas med låg .der skal bruges meget lidt hver gang.kom meget lidt pulver i en skål og put 2-3 spiseske kogende vand på.rør i det.når du skal servere risen kom 4-5 spiseske færdig lavet ris i safaranskålen og rør,kom risen på en tallerken eller serverings fad og pynt det mad safaranrisen på topen af den.hvergang man tag ris tag man også lidt af safaranrisen.du kan også ved servering blander safarnrisen med resten af risen lidt .det bestemer du.være ikke bang.det er så nemt.!kog kylling, løg,tomat pure(meget lidt),limsaft,salt og beber.det paser meget godt med risen og en god skål salat.bon appetitto.
har du spørsmål skriv til mig.
tilføjet af Yousef
safran på den bedste måde
Hej!
for det første så stammer ÆGTE 95 % værdi (som er den højste værdi) safran fra IRAN det er vigtigt at få med, spaninen dyrker det også men slet ikke så godt Safran som Iransk.. Den bruges på den bedste måde ved at tilbredrede ren hvid basmati ris på et fad, hvor man derefter tager 2-4 stilke saffran svingende fra hvor stort et fad, man putter dem ned i et 1 dl kop og hælder derefter kogende vand ned, bland lidt rundt i koppen og du vil se en ændring af vandet til en lysegul farve.. rør rundt i koppen og hæld den ud over risen.. tilbred noget kylling eller kebab til og du vil få den bedste oplevelse i maden..
tilføjet af værsgo
Værsgo den bedste måde at tilbrede SAFFRAN
Hej!
for det første så stammer ÆGTE 95 % værdi (som er den højste værdi) safran fra IRAN det er vigtigt at få med, spaninen dyrker det også men slet ikke så godt Safran som Iransk.. Den bruges på den bedste måde ved at tilbredrede ren hvid dampede/kogte basmati ris på et fad, hvor man derefter tager 2-4 stilke saffran svingende fra hvor stort et fad ris. man putter dem ned i et 1 dl kop og hælder derefter kogende vand ned, bland lidt rundt i koppen og du vil se en ændring af vandet til en lysegul farve.. rør rundt i koppen og hæld den ud over risen.. tilbred noget kylling eller kebab til og du vil få den bedste oplevelse i maden..
PS: Saffran er til for at give en dejlig appetietlig og karaktistisk smag.. Man kan på ingen måde samligne den med noget andet krydderi i verden, den er en klasse for sig selv!
tilføjet af Værsgo
Værsgo den bedste måde at tilbrede SAFFRAN på!
Hej!
for det første så stammer ÆGTE 95 % værdi (som er den højste værdi) safran fra IRAN det er vigtigt at få med, spaninen dyrker det også men slet ikke så godt Safran som Iransk.. Den bruges på den bedste måde ved at tilbredrede ren hvid dampede/kogte basmati ris på et fad, hvor man derefter tager 2-4 stilke saffran svingende fra hvor stort et fad ris. man putter dem ned i et 1 dl kop og hælder derefter kogende vand ned, bland lidt rundt i koppen og du vil se en ændring af vandet til en lysegul farve.. rør rundt i koppen og hæld den ud over risen.. tilbred noget kylling eller kebab til og du vil få den bedste oplevelse i maden..
PS: Saffran er til for at give en dejlig appetietlig og karaktistisk smag.. Man kan på ingen måde samligne den med noget andet krydderi i verden, den er en klasse for sig selv!
tilføjet af HODAN
HODAN
okay😉
tilføjet af lars lars
safran er fra Grækenland?
jeg skulle mene at Safran stammer fra Grækenland hvor det stadig dyrkes i store mængder.
tilføjet af Safranduo
Den ægte og mange forfalskninger
Hvis man har fået den rigtige safran, får man ud over den gule farve også en rigtig god aroma. Som turister får man tit tilbudt forfalskninger, så vær opmærksom når i tager sydpå og køber safran. Den rigtige safran er også ret dyr. Se forskellen http://mamajiko.wordpress.com/ravarer/safran/
Har man været i spanien og har prøvet paella, så ved man hvordan safran smager. Her er nogle gode opskrifter. http://mamajiko.wordpress.com/category/spanien/paella-spanien/
Jeg har endnu ikke fundet et sted hvor man kan købe rigtig god safran i Danmark. Er der nogen som kender et sted hvor dette kan fås?
tilføjet af Leifi
OPskriften med safran
Henvisningen giver intet
tilføjet af Claus Tersgov
Ægte safran i føtex
Føtex har ægte Iransk safran. En lille, flad gennemsigtig æske til kr 29,-
Det er naturligvis ægte mørkerøde safran-tråde - støvfangere, det er derfor, æsken er gennemsigtig. Mange andre butikker har det også fra det samme import-firma.
Husk aldrig at købe safran i pulverform. Det er næsten altid svindel, fordi man har fortyndet det med et eller andet, som trådene kan optage eller blandes med. Ofte er gamle og smagsløse støvfangere. Dernæst støder de det fortyndede eller blandede produkt, når det er tørt.
Der er iøvrigt ingen legitime grunde for en sælger til at støde safranstøvfangerne til pulver. Tværtimod. Når man støder støvfangerne iltes de, og smagen vil på sigt aftage pga den øgede iltning. Faktisk kan den ekstra iltoptagelse medføre, at olierne i trådene harsker.
tilføjet af Alf Jensen
Gurkemeje
Nu er safran voldsomt dyrt, så de fleste indere vælger at spise gurkemeje. Gurkemeje bruges især til at farve maden - især til at farve ris gule. Samtidig har gurkemeje også en yderst sund indvirkning på kroppen - bl.a. skulle gurkemeje være forebyggende mod kræft. Du kan læse en masse om gurkemeje på http://www.sundhedslex.dk/gurkemeje.htm - der står alt om madlavning, gurkemeje som naturmedicin og andre anvendelsesmuligheder, der forbindes med gurkemeje.
tilføjet af Herbert Muhr
Safran!!! How to?!?
Kære Safran brugere!
Efter jeg købte noget safran ved et besøg i Budapest blev jeg helt vild med denne krydderi. Helt enig det er meget dyrt, men østers er også dyrt. En god kylling ret med lidt safran i er bare sagen.
jeg har desværre ikke nogen anelse hvor man kan købe det her i DK. jeg var lige en tur i Spanien og købte både det fortyndede pulver safran samt 8 gr. safran tråde (beklageligvis også lidt fortyndet)
Nu er jeg chefkokken her i huset og bruger både det ret så fortyndet pulver til alt muligt mad (grønt, kylling samt fisk) rimelig rundhåndet. Prisen i Spanien er 2 Euro for 100 gr.
Hvis jeg skal kræse om konen eller gæster bliver der brugt Safran tråde (som jeg maler i en morter inden brug).
Til alle jer der ude brug bare løs af Safran, køb de ufortyndede tråde til lækkerier og det ret så meget fortyndede pulver til alt muligt.
Hilsen
Herbert
tilføjet af Safranduo
Safran!!! How to?!?
2 EUR for 100g safran, det tror jeg ikke på. Du mener sikkert 1g, og det ville enda være billigt da det svarer til 15 kr til 1g safran. Herhjemme betaler du omtrnmet 100kr pr. g safran når du køber det i Supermarkedet.
tilføjet af 123456
Safran!!! How to?!?
Det er da godt nok en gammel tråd så mon ikke trådstarter har fundet ud af anvendelsen?
Jeg er lidt i tvivl om et par af de råd der er skrevet.
Jeg mener nemlig ikke at safran må koges men at det skal tilsættes sidst under tilberedningen.
Det er også det jeg kan læse i de par opskrifter jeg fandt frem.
tilføjet af yaman
svar
Safran vil faktisk også give en smag i maden.
safrans egenskaber er:
Lugten, smagen og faret, dog afhænger det hele af Safrans kvalitet.
Jeg handler nemlig selv med det (sælger).