6tilføjet af

Skal du læse Paul Austers nye bog?

Jeg har stort set læst alt af ham, men ved ikke om jeg vil bruge tid på hans nyeste udspil. Hans sidste bog Brooklyn Dårskab synes jeg var mægtig god, og meget anderledes til forløberende den, den dystre "Orakelnat". Hans nye bog er en blanding af uddrag af en gammel, ikke færdiggjort roman og så en blanding af personer fra andre af hans bøger.
Link til politiken - bøger, hvor der såt lidt om bogen: http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=457133
tilføjet af

Klart....

Det lyder sku da spændende....Som det er tilfældet med alle hans bøger (også bare bøger generelt), så skal den naturligvis købes så snart den bliver en "billig bog".
Den røde notesbog er, efter min mening, suverænt den bedste af hans skriverier....Det lyder lidt som om at den nye bog bliver noget i samme dur.....Fantastisk realisme fiktion!
tilføjet af

måske

Ikke helt sikker. Læst lidt af ham, men hvis du har læst alt synes jeg næsten du bør læse den. God læsning.Er der ellers nogle bøger der kan anbefales? Jeg er ved at læse Bliktromlen af Grass for tiden. Næsten lige begyndt.
tilføjet af

Undskyld det sene svar, mrbojangle

hej.
Nogle bøger jeg synes du skal læse? Jeg er pt. ved at færdiggøre Fjordor Dostojevskij's Forbrydelse og straf. Det er en tyk, men utrolig gribende bog. Hvis du kan lide krimier med fokus på psykologiske vinkler, så er dette et mesterværk.
I øvrigt, hvis man er til Auster (især hans Nwe York-triologi), så er man nok også til Franz Kafka. Auster henter stor inspiration fra ham, og jeg synes "processen" er virkelig god, men frygtelig.
Til sidste vil jeg anbefale Tom Wolfe's "en stor mand" som jeg læste i vinters. Det er som forbrydelse og straf også en tyk bog, men den skildrer de amerikanske klasser vældig godt. udover det, så er det en spændene bog, hvor romanens mange personer bliver flettet sammen lidt efter lidt.
Så vil jeg spørge igen, hvad kan du anbefale til sommerlæsning?
tilføjet af

helt sikkert...

hey der,
ja, jeg ska helt sikkert læse den så snart jeg er færdig med mit bachelor-projekt... har læst alt hva han ellers har udgivet i bogform og set de film han enten har været med til at skrive eller selv instruere... og så er det jo sjovt at bo i et land der kan blære sig over at have verdenspræmiere på hans udgivelser, i hvert fald de seneste 4... sjovt at tænke på de udkommer på dansk før de kommer på engelsk...
det er altid svært at udpege verdens bedste forfattere, men på min egen liste er han placeret nr.1...
god dag,
venligst e-h
tilføjet af

læs den hvis du kender din auster

jeg vil bestemt sige at den er værd at læse, men nu har jeg også læst hele forfatterskabet, også det som ikke er oversat, og læst det flere gange. og det er nødvendigt for at få det hele med i hans nyeste, for der er mange referancer til karakterer i tidligere romaner og man får en anden forståelse hvis man har dem pressent i hukommelsen. så det er bestemt ikke en bog man skal læse som sig første eller anden auster bog, læs minimum "i det sidstes land", "leviatan" "new york trilogien" før du giver dig til at læse den.
det er mere en meditation over det at skrive end det er en egentlig roman, men læs den hvis du er austerfan, og læs noget andet auster hvis du ikke er det endnu.
tilføjet af

Læs den - også selvom du ikke kender nøglepersonerne...

I dag har jeg læst Paul Austers seneste lille bog: ”Rejser i Scriptoriet”, igen udgivet på dansk som første ’publikationsnation’. Den var et spændende eksperiment med tekstgenren – handler om det at skabe fortællinger, dem der skaber fortællinger, og fortællingernes personer, der skabes. I slutningen skriver Auster, at (s. 167)
[…] paradokset er at vi [læserne], et andet sinds fantasiforstre, vil overleve det sind der skabte os, for når vi først er sat i verden, fortsætter vi med at leve til evig tid, og vores historier vil stadig blive fortalt, selv efter vi er døde.
En spændende leg med realismens virkelighed og den skabte virkelighed - og ikke mindst en leg med hvem der skaber hvem.
Til Auster-fans vil jeg anbefale den japanske kæmpeforfatter Haruki Murakami. Start med Trækopfuglens Krønike, som på trods af den skabede titel VIRKELIG er læseværdig. En moppedreng på 660 sider, men nyd den hen ad vejen. Sprogt og metaforik er uhørt. Må være den japanske baggrund...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.