vi skal til at lave et helt hus i stand fra bunden af (kan næsten kun bruge ydervæggene). Hvad kan bedst betale sig af varmeforsyning. Nogle gode råd... OG, er der nogle der ved priserne på de forskellige ting
Solvarme, fjernvarme, ventilationsanlæg........
TAK FOR HJÆLPEN!!!
Har I mulighed for det, så sørg for at genskabe huset ud af "passiv solvarme", dvs. syd/sydvest-vendt stue med store dobbelte vinduesarealer, så I kan udnytte solen om dagen, evt. med en gang eller et rum mellem yder- og indervinduer. Det er en god idé med et varmtvands-solpanel på taget - men lad være med at undlade fjernevarme af den grund. Hvis I vælger varmtvands-paneler, så er det nok bedst med "evacuated tubes" fordi Solen på vore nordlige bredde-grader har en stor indfaldsvinkel, som ikke kan udnyttes lige så godt med "flatpanels". Men flatpanels har så til gengæld andre fordele. Har I mulighed for jordvarme, så tag det med som en mulighed.
Kender ikke nogen ventilationsanlæg, men det burde være muligt at vælge en isolering, så huset stadig kan "ånde" uden at skulle have et eller andet kunstigt klima-anlæg.
Har ikke nogen priser, men hvis du skal i gang med at søge fabrikater og produkter, så har jeg en hjemmeside, hvor du kan starte med solpanel-producenter på http://www.asun.dk/solarprod.php
Men det er nok smartere at kontakte forhandlere - mindst 3, så du kan vælge og ikke bare købe det første det bedste!
tilføjet af pouljoergensen
Den er nem?
Hvis du bor et sted med fjernvarme, så kan du ikke selv vælge, så skal du tilsluttes fjernvarmen, men ellers så ville jeg nok vælge solvarme, med et jordvarmeanlæg som reserve.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af T.Larsen
Sludder
Kan du eftervise at huset bliver Klasse II eller klasse I, gad jeg godt at se dem de tør tvinge fjernvarme på brugeren.
Solvarme er fint og giver bunker af varme, når man intet kan bruge af det. Om vinteren, når der virkelig er behov giver det 0. Ekstra-investeringen i sol oveni jordvarme forrenter sig aldrig. Men bevares der kan bygges meget fine kombinerede anlæg. De er bare voldsomt for dyre. Og de færdige der findes (Saboteflex) er noget skrammel, sammensat af for billige dele. De lover en masse de ikke kan holde (køling om sommeren f. eks.).
Topisolerer man er ventilation en klog ting og nærmest et must.
tilføjet af pouljoergensen
I de områder hvor der er fjernvarme
Er der tilslutningspligt, det er tinglyst på ejendommen, om man så bruger det eller je, det er underordnet, men tag Feks. Holeby på Lolland, vel nok Danmark`s billigeste fjernvarme værk at få varme fra, men også det dyreste, fordi, der er en FAST afgift som skal betales ligemeget om man bruger varme eller ej, selvfølgeligt kan man frasige sig tilslutningen, men IKKE AFGIFTEN, den er tinglyst på ejendommen.
Og hvis man bor i sådanne et område, så vil det være umuligt, at spare noget som helst ved at vælge en anden varmekilde, ærgeligt men rigtigt.
I 1972 lavede jeg et centralvarmeanlæg i svorgerslev, ½år efter kunne jeg så pille hele skittet ned igen, for der skulle fjernvarme ind, ejeren var tosset, men der var intet at gøre, han skulle på den skide fjernvarme, han slogte så senere huset, for det pis ville han ikke være med til, det var i en helt ny udstykning, ingen havde sagt til ham at der skulle fjernvarme ind, men det havde der stået i lokal avisen ½år tidliger, altså Ca 3-4 måneder før han købte grunden, og byggede huset, i en avis som han aldrig havde fået, endvidre havde kommunen godkendt tegningerene på huset, og kommunen havde også godkendt varmeanlæget,(det skulle trykprøves til 10-Bar i 24 timer), bag efter kom de så og sagde, ud med hele skittet, der skal fjernvarme ind.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af GVS-mester!
Poul, for hulen da..!
Hvad er det for historier du hitter på?
Muligvis er der et overtal af ikke-kyndige her på siden, men du må da påregne at vi er nogle fagfolk der gudskelov kan gennemskue din åbenlyse mangel på teknisk indsigt...
Jamen, well - lad os nu antage at en bolig underlægges tilslutningspligten til det lokale fjernvarmeværk - eller bare at en eksisterende oliekedel-bruger ønsker at konvertere til fjernvarmenettet -
Så er det jo ikke sådan at 'hele skidtet skal pilles ned' -
- I sådanne tilfælde fjerner man blot oliekedlen og dennes tilbehør - herefter indsættes enten en varmeveksler (ved højtryks-primærside) eller fjernvarmen tilsluttes direkte til det eksisterende radiatoranlæg (sekundærsiden) med de nødvendige armaturer m.v.
Jeg kan se - ved at tyde mig igennem nogle af dine indlæg her på sidenerne - at du en gang i starten af 80erne blev uarbejdsdygtig inden for VVS-branchen..
Du er nødt til at erkende at din viden-ajourføring siden da fremstår yderst mangelfuld, eet er at du nok aldrig glemmer hvordan man pakker en vandhane eller får et løbende lokum til at makke ret - men derfra og til at DU begynder at føre dig frem som up-to-date rådgiver på VVS/energiområdet her i 2010 - der er altså løbet meget gennem rørene siden da, gamle ven...
Men venlig hilsen
Aut. GVS-mester siden 1978
Eksam. VVS/energi-tekniker siden 2001
tilføjet af pouljoergensen
i områder med Fjernvarmeværker
Er der tilslutningspligt, det omtalte anlæg i svorgerslev skulle fjernes, det var i jernrør 1 strengs 1" med 3/4" neddrosling i 2 etager, og det skulle fjernes, det kunne ikke laves om til fjernvarme efter deres krav, der måtte ikke komme en varmeveksler på.
Jeg ved godt der er løbet meget vand gennem rørene siden jeg bliv udlært, jeg er blikkenslager, rigtig blikkenslager, den sidste blikkenslager i Danmark der fik et blikkenslager svendebrev, og det var på håndværkerkroen i Roskilde i 1977, og jeg fik det overragt af børge Stiler, formanden for blikkenslagerenes fagforening i Roskilde.
Det er uhyggeligt at det fag skulle dø, og at der er nogen der tror en vvs montør på noget tidspunkt kan lære det som en rigtig blikkenslager kan, en "vvs montør" har ingen faglig stolthed, for der er ikke noget at være stolt af, tømre, murer og beton folk kan lave det samme som dem, men aldrig det samme som en rigtig blikkenslager, men det var en anden historie.
Men det kunne være sjovt at høre om du kender et sted hvor der er fjernvarme, og hvor der ikke er tilslutningspligt.
Venlig Hilsen Hr. Blikkenslager Poul Jørgensen
tilføjet af Anonym
Poul Jørgensen følger ikke med
Fakta om tilslutningspligt
Kommunen har i dag mulighed for at forpligte boligejerne til at tilslutte sig kollektive varmekilder som naturgas og fjernvarme på to måder.
*
De kan tilføje pligten i lokalplanen, som lovgivningsmæssigt hører under planloven.
*
De kan vælge at indføre tilslutningspligt via et tilslutningsprogram og så er det varmeforsyningsloven, som gælder.
Siden 15. februar 2006 har der været dispensation for tilslutningspligten under varmeforsyningsloven for nyopførte lavenergihuse. Folketinget forventes i løbet af et par måneder at vedtage de samme ændringer i planloven, så der reelt bliver frit valg af varmekilde for alle nybyggede huse, som har lavt energiforbrug. Kilde: Energistyrelsen
tilføjet af anonym
Poul Jørgensen kan jo ikke vide noget
om krav til boligejere.
Han er lejer..
tilføjet af T.Larsen
Det har jeg regnet ud
Har scannet at Poullarsens råd er ganske værdiløse og totalt noget lal, især når det drejer sig om alternativ opvarmning. På det punkt han åbenbart ikke hørt efter, og slet ikke lært noget som helst.
tilføjet af GVS-Mester !
Viskelæderet i brug.....
Jeg gav 'Polle' lidt svar på tiltale her i tråden - tillod at stille spørgsmålstegn ved hans nuværende kompetancer udi VVS-faget - men som du ser - pist væk!😃
tilføjet af pouljoergensen
Pladder?.
Nu er det dig der taler uden om, jeg svarede på dit indlæg, men der var DU "pist væk"?.
Man skal tilslutte sig et fjernvarmeværk, hvis der er sådanne et, der hvor man bor, selvfølgeligt med mindre der er untagelser der taler for det, det kan være man har el,varme, eller anden 0-energi/Co2 neutral varmekilde, men det er så via, milijøloven, man kan blive fritaget.
Fjernvarme kan sammenlignes med naturgas, kommer der naturgas til et område, så skal man jo også tilsluttes, i "almenvel", jeg havde et hus/en nedlagt gård, jeg havde min egen vandforsyning, men der fandt kommunen pludseligt på at det område skulle havde vand fra det offentlige vandværk, jeg var det sidste hus på "strengen", og der var Ca. 500M til naboen, så jeg kunne med LOVEN i hånden blive fri, men Kurt Hansen teknisk forvaltning på Nysted`s kommune, ville da skide på LOVEN, han lavede bare om på tegningerene, og lavede en ULOVLIG ringforbindning på hovedet ledningen, så var der pludseligt ingen "sidste på strengen", også blev jeg tvunget med på vandværket, men hele sommeren måtte jeg koge vandet, det var stilleståendene vand fra ringforbindelsen jeg fik i mine vandhaner.
Venlig Hilsen Poul jørgensen
tilføjet af Whatinhell
Nøøj, hvor du padler rundt -
Du er da helt væk fra hvad det handler om!
Jeg kan da godt forstå de andre der skriver at du ikke helt følger med..
Det er som om at ALT hvad du omgiver dig med - så kommer du på een eller anden måde ud i problemer med det offentlige, forsikringsselskaber eller andre....
Jeg tror at du er en gammel, pedantisk brokkerøv!
tilføjet af pouljoergensen
Ikke helt rigtigt
Det er det samme, om det er et vandværk eller et fjernvarmeværk, der er tilslutningspligt, og bor du/man et sted hvor der bliver lavet et fjernvarmeværk, så kan man blive tvunget på, hvis man ikke har elvarme, eller en anden økologisk energikilde til opvarmning.
Det kommer ind under loven (Almenvel), også kan man råbe og skrige alt det man vil, det hjælper bare ikke[:*(].
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af pouljoergensen
Jeg har altså
Også haft huse som jeg har lejet ud, og jeg kan love dig for at nogle af lejerene er nogle SVIN, der var en, hun havde saftsusemene hængebugssvin inde i huset, en købte fyringsolie i mit navn, en fyldte hele haven med stjåldne cykler og knallerter.
Men UD det kom de, og det gik stærkt, så kan de lære det.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af Vm ventilation
Ventilation
Ventilation bruges ikke som opvarmnings kilde for det meste, men skal ses som en indvestering i et godt indeklima, husene er blevet alt for tætte idag, og man vil oplevet dug i bunden af ruderne hvis man ikke får instaleret et ventilations anlæg.
Vi er skrevet lidt om det her www.vm-vent.dk eller www.boligklima.dk De er under omkonstruktion.
MVH Peter