5tilføjet af

Hvad er det,der styrer telefonens lader?

Hvad er det, der styrer mobiltelefonens batterilader? Sidder styringen i laderen, eller sidder den i mobiltelefonen? Jeg spørger, fordi jeg vil købe et nyt batteri, der har større kapacitet end det gamle, men det hjælper jo ikke noget, hvis jeg bruger den samme lader, som er beregnet til det gamle batteri med lavere kapacitet. Det hjælper jo heller ikke noget at købe en ny lader, hvis styringen sidder i telefonen. Altså det, jeg vil frem til, er, at det nye batteri med større kapacitet skal udnytte sin større kapacitet fuldt ud.
tilføjet af

I batteriet

Der sidder en chip i batteriet, som styrer ladningen, så køb du bare et nyt batteri og brug den gamle lader
tilføjet af

Wizcarlo har ret.

En moderne lader indeholder oftest et kredsløb som måler på op og aflade tiderne af batteriet og på den måde stopper opladningen af batteriet når det er fuldt.
På den måde kan du uden problemer sætte et batteri med en større kapacitet på, for det betyder bare at oplade tiden bliver længere, hvilket er rimeligt nok.
Det er også ligegyldigt om kredsløbet sidder i telefonen, da ladekredsløbet lader med en eller anden afstemt strøm og selv stopper når opladningen er ovre.
tilføjet af

Gælder det også for gamle mobiltelefoner?

Jeg har to gamle telefoner, som jeg ikke vil kassere. Det er "Siemens C25" og "Nokia 3310". Det ville være lækkert, hvis man kan få noget ud af at sætte nye batterier med større kapacitet i disse telefoner.
tilføjet af

Det vil jeg næsten vædde en ½ kasse selvhentet

Paderborner øl på kan lade sig gøre.
Den bliver selvhentet da jeg ikke har haft et pas i de sidste 25 år.
Men den slags afgøres bedst ved forsøg, og så skal du naturligvis sikre dig at batterityperne (materialet) er det samme og spændingerne på batterierne er ens.
Med materiale mener jeg om batterierne er af LiOn, NiCd eller hvad det kan være, da de skal oplades på forskellig måde, og en forkert opladning kan resultere i et eksploderet batteri.
Men hvis de er af samme type og med samme spænding, så skulle der intet være i vejen med at bruge et batteri med en større kapacitet.
tilføjet af

Laderen

I laderen sidder et kredsløb som kontinuerligt måler hvor meget batteriet er afladet i forhold til dets fulde kapacitet og den bliver ved med at lade indtil batteriet er fuldt opladet. derefter sker der en gradvis afladning af batteriet som laderen, hvis den er tilsluttet stadig, så opdager og derfor oplader det manglende. Batterikapaciteten, altså størrelsen er komplet ligegyldig, din lader skal nok klare det.
det kaldes iøvrigt bufferladning rent populært.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.